אולי תוכלנה לעזור

אולי תוכלנה לעזור

שלום, לפני מספר חודשים החלו לי כאבים בפרקים של שתי אצבעות, כאשר סביב המפרק יש גם בצקת/נפיחות. הכאב לא חזק, ואני מרגישה אותו רק כאשר אני מבצעת תנועות מסויימות. אבל זה עדיין קיים לפחות 5 חודשים ברצף. מלבד זאת אין לי תסמינים מתאימים (היתה לי בסוף הקיץ פריחה כל פעם שיצאתי לשמש במקום מסוים בצוואר, אבל זה היה רק בסוף הקיץ כמה פעמים ואז השמש נעלמה) בבדיקות דם לפני חודשיים היה לי ANA שלילי וDSDNA חיובי, ונאמר לי שזו כנראה בדיקה מוטעית, ושאין כרגע ממה לחשוש. השאלה שלי אליכן, האם המשכות הכאב במפרקים מצריכה ביקור חוזר אצל ראומטולג? והאם תסמינים כאלו עלולים להיות התחלה של מחלת לופוס?? תודה רבה

EastGirl83

New member
קיבלת טיפול מסויים לפריחה?

הלכת כבר לראומטלוג? ואם כן, מה אמר לך? ממה שידוע לי, הפריחה לא נעלמת על דעת עצמה... זה מצריך טיפול. ובקשר ללופוס, זאת מחלה הנחשבת עם המון תסמינים וכל אחד ואחת מבטא את זה בצורה אחרת... אבל מה שבטוח, את הלופוס אפשר לראות בבדיקות דם.

ל3

New member
הי לילך

ברוכה הבאה לפורום
. מצטערת לשמוע שכואב לך ואת סובלת ומקווה שתקבלי טיפול מתאים בהקדם. הסיבה שכנראה חשבו שהבדיקה מוטעת היא משום שכל חולי לופוס יש להם ANA חיובי אך לא כל מי שיש לו ANA חיובי הוא חולה לופוס ולכן השילוב של ANTI DNA ( שהוא נוגדן ספציפי ללופוס) עם ANA שלילי הוא לא הגיוני. מה שהייתי ממליצה בחום זה לחזור על הבדיקות במעבדה אחרת ואם אפשר לבקש גם בדיקות ל: משלים ( C3, C4, ) , LAC ANTI 2 BETA GLOCOPROTIEN CRP ספירת דם כימיה בדם מלאה תפקודי כלייה תפקודי כבד שקיעת דם שתן לכללית עם כל התוצאות לגשת שוב לראומטולוג ( בעיקר כי את מתארת שהסימפטומים נמשכים) ולראות אם יש מגמת שיוני בבדיקות כאבי פרקים ופריחות יכולים לנבוע מלופוס אך יכולים להיות קשורים גם לדברים רבים אחרים ובדרך כלל לא נוטים לאבחן לופוס על סמך שני קריטריונים בלבד לכן שליוב של בדיקות מעבדה ספציפיות+ מפגש עם ראומטולוג טוב יכולים לתת אבחנה ברורה יותר בהצלחה

תודה רבה

תודה לכן, הפריחה אכן נעלמה מעצמה, מה שהטריד אותי יותר הוא ה DNA החיובי, ועוד לא נפגשתי בפועל עם ראומטולוג, והתעניינתי לשמוע מה יש לכן לומר, לפני שאני טורחת לקבוע תור, ולעשות עוד בדיקות. מקווה לחזור רק כדי להפרד ולהודות לכן. לילך.

EastGirl83

New member
גם מקווה בשבילך

אם הפריחה נעלמה, אולי זה סימן טוב, אבל באמת עדיף שתפגשי עם ראומטולוג, כדי שתיהי בטוחה.

למעלה