אולי תוכלנה לענות לי?

מגי 336

New member
פיירי

קראתי בענין, אך רק הערה לפני שאמשיך, כתבת: "כי גם אם היא ה"מלכה" האמיתית, היא נחותה, כי נשים ביהדות פתטיות ואז המלך הנחמד הלך ו"בדק" כל לילה אישה אחרת, מאות נשים שחלקן בכלל לא רצו דבר כזה, כדי שהוא ימצא לו שפחה חדשה עם התואר "מלכה". וממה שידוע לי, ושתי ואחשוורוש לא היו יהודים...

מגי 336

New member
המשכתי לקרוא

ו... קשה לי להתחבר למה שכתבת.. אני יהודיה ואני מוצאת הרבה יופי ביהדות... לא חושבת שאישה נחותה ביהדות, אני חושבת שנותנים הרבה כבוד לנשים, זה שיש אנשים אטומים שמפרשים דברים אחרת מכוונתם המקורית זה משהו אחר, במקור, אישה היא המלכה של הבית... והרבה מאד תלוי בה, בהחלטותיה, ברצונה... על ברכי מסורת זו אני גדלתי וכך אני נוהגת... לעולם לא כנחותה, אלא כשווה לבן זוגי בכל, ולפעמים אפילו קצת יותר... כי הרי האישה היא זו שיולדת, שמחנכת ומדריכה, שמחליטה בענייני הבית ועוד... הכל תלוי בעיני המתבונן..

Fairy24

New member
אוקיי

אני לא רואה את עצמי כאטומה שמפרשת בצורה מעוותת כשאני רואה בציבור יהודי (בעיקר ה"שומר" יותר) הרבה דיכוי כלפי נשים, כשאני קוראת על גברים שהתחתנו עם כמה נשים והשתמשו בהן, כשאני רואה העלמה רצינית של נשים וניסיון להעלים עוד יותר, כמו למשל בברירת המחדל הגברית שיש בשפה של אותה תרבות, שלטון גברי, פניה לגברים, אני גם לא רואה כבוד לנשים כשהמנהיגים הרוחניים שקובעים מה יהיה כלפי כל העם (כולל הנשים) הם גברים. אני גם לא רואה הסתרה ושטיפת מוח שהגוף הנשי הוא טמא זה כבוד, וגם בתקופה המודרנית יותר, אני לא רואה תלות כלכלית וניוון של האישה ככבוד. ודבר אחרון, ידעת שעקרות בית מתאבדות נחשבות לאחוז יחסית גדול?

מגי 336

New member
רגע רגע רגע

שכתבתי על פירוש של אנשים אטומים - התכוונתי לדתיים החרדיים שמפרשים כל דבר לחומרה!!! מצטערת שלא הסברתי את עצמי ושהבנת אותי בגלל זה לא נכון...

Fairy24

New member
הו, אוקיי, מצטערת על התקיפה

ואשמח לשמוע את הפרשנות שלך

Fairy24

New member
תגובה

אני יודעת בערך על העלילה עצמה ועל יהודים שאני מכירה, לא ידעתי שהם לא היו יהודים, מודה באשמה, אבל מה שכן, אני רואה הערצה מסויימת ביהדות כלפי אחשוורוש וזה מה ששינה לי בעיקר.

מגי 336

New member
לא יודעת אם ההערצה היא כלפי אחשוורוש

אני חושבת שמתייחסים אליו דווקא כאל מלך לא חכם במיוחד, שניתן להשפעה בקלות...

למעלה