אולי

A לוןA

New member
אולי

אולי אגיע אלייך על סוס אביר לבן
עטוי שריון חבוט מאימי מלחמה
ואת תחכי לי בשמלה נפוחה
ושיערך עשוי כמנהג הגבירות
ותורידי ממני את בגדי הקרב
ותלמדי אותי מהם אהבה ורוך

ואולי אגיע אלייך עטוף שלווה ואור
בגלימת הנזיר האפורה כעין שק
ואת תחכי לי צחה וברה
בשמלה דקיקה ובשערך פרחי קיץ
ותורידי ממני את בגדי הנזירות
ותלמדי אותי מהי תשוקה

ואולי אגיע אלייך ברעש ומהומה
בחליפת עסקים מוקפדת היטב
ואת תחכי לי ילדותית ותמה
בשמלה צבעונית ושערך בצמות קלוע
ותתירי מצוארי את זו העניבה
ותלמדי אותי מהי תמימות

ואולי כבר הגעתי, ואולי כבר הינך
ולמדתי ממך אהבה ורוך, תשוקה ותמימות.

A לוןA

New member
הטארוט של ריידר

קלף הנזיר
קלף אביר המטבעות
קלף 10 מטבעות (שמייצג בגדול, כמו קלף 10 גביעים, שלמות בנושא אליו הם מתייחסים. מטבעות מתייחס לעולם החומר, העושר הפיזי)

אחרי שכתבתי את הנ"ל זה פתאום הציף לי את הדמויות מהטארוט שאני מתעסק איתו מדי פעם. היה לי יותר נכון לשים את קלף אביר הגביעים- אבל לא מצאתי תמונה מתאימה- אז אביר המטבעות נותן בערך את אותה תחושה.

A לוןA

New member
לא בדיוק

לקלפי הטארוט יש הרבה מאוד גירסאות.
הטארוט הנפוץ ביותר הוא (אאלט) הטארוט של ריידר, ממנו הבאתי את הקלפים הנ"ל, ובו אני משתמש.
הקלף שאתה הבאת הוא מתוך tarot of the old path והוא שונה מריידר בכמה מוטיבים עיקריים.
בכל מקרה, לטארוט (גם של ריידר וגם זה) יש חלוקה לארקנה גדולה (קלף הנזיר למשל) והארקנה הקטנה, שמתחלקות למטות, גביעים, חרבות ומטבעות, שהם נספרים מאס (1) עד 10, ואז מגיעים קלפי החצר - אביר, נסיך, מלכה ומלך.
הקלף שאתה הבאת הוא קלף נסיך הגביעים, אני התכוונתי לקלף אביר הגביעים מצ"ב דוגמא מריידר וגם מהחבילה שאתה הבאת)
וסליחה על החפירה- נושא חביב עלי.

A לוןA

New member
בשמחה

אם את קונה את הקלפים של ריידר (שהם הנפוצים ביותר לדעתי)- קני את המהדורה המחודשת (UNIVERSAL, כחולה עם ציור של קלף השוטה עליה), ולא את הקלאסית. הציורים זהים, אך צבועים בצבעים עזים יותר.
אפשרות טובה נוספת היא לקנות את קלפי הטארוט במהדורה שנקראת Radiant- גם כאן- צביעה מחודשת של הקלפים מעניקה להם חיים מחודשים בלי לאבד את המשמעות המקורית (ציורים וצבעים זהים, רק עזים יותר)

כשהולכים לקנות חבילה ישנן עשרות חפיסות. מחפיסות חצי - היתוליות של סנופי או ברבי ועד חפיסות ערפדים, מכשפים, מיתולגיה מצרית וכו'. הכי הרבה מידע והדרכה תוכלי למצוא על הטארוט של ריידר- הייתי ממליץ להתחיל ממנו.

בהצלחה :)

למעלה