אולמות שמחה בירושלים ות"א....

אולמות שמחה בירושלים ות"א....

אז ככה: אני בחודש האחרון להריוני ויש לי בן וזה אומר ש: אוטוטו ברית. מה אתם אומרים? כדאי לעשות בבית כנסת עם קייטרינג טוב, או שפשוט ללכת על אולם שמחה ודי... אני מוצאת עצמי מתלבטת כמו האבלה ולא ממש יודעת מה להחליט. עכשיו השיקולים שלי הם כאלו: האדם שמתעתד להיות הסנדק של התינוק הוא אחד מהאנשים היותר חשובים כיום בארץ (רב מקובל בין המובילים שבמובילים). הסנדק השני זה הפרופסור שהציל את חיי , והאורחים... נו, אורחים... משפחה קצת חברים וכל מי שהיה שותף בניצחון במלחמה על חיי, אז... מה אתם הייתם עושים? יש בעייה אחת והיא שאני חייבת שהאוכל יהיה כשר וטוב . האולם ועיצובו החיצוני לא ממש מעניינים אותי- במידה והולכים על אולם , (מה דעתכם על בית כנסת וקייטרינג?, מישהו ניסה? יש המלצות?) חשוב לי שהארוע יהיה מכובד , אבל לא כזה שיחייב אותי למכור כילייה (שזה בעצם אחד האיברים היחידים שעוד נותרו לי בגוף...) על מנת לכסות את הארוע. ועוד בעייה- אני לא ממש סגורה על מספר משתתפים. ועכשיו אחרי שבילבלתי לכם כהוגן את השכל, אולי יש למישהו עיצה מאיפה מתחילים, מה עושים, מה מחשבים ולאיזה כוון כדאי ללכת? מה שכן: אני גרה באיזור מודיעין ככה שיש אפשרות שזה יהיה או בירושלים (עדיף) או באיזור המרכז איפשהו... בקיצור- אני לא יודעת כלום וזה ממש מביש כי שני בנים (אמנם גדולים) כבר יש לי, אבל אני ממש לא זוכרת כלום... אז... אם בא לכם לתת לי כאפה... אני מבינה ואפילו מצדיקה.... אני בעצמי מבלבלת את עצמי עם כל המיש- מש הזה.... זהו !

Tali1912

New member
אם אני הייתי במקומך

הסנדק היה מי שהציל את חייך, הוא הציל את חייך ובזכותו את מביאה חיים חדשים, המקובל לדעתי את יכולה לתת לו גם במה שיברך ברכה תוך כדי ברית המילה. מזל טוף

את כמובן צודקת וזאת היתה התכנית הראשונית

אבל היו שינויים בתכנית בגלל בקשה מיוחדת מצד הרב , והפרופסור שבא ממשפחה דתית הסכים לעניין. אם זה היה תלוי רק בי ברור שהייתי הולכת על האופציה המקורית, אבל אני לא לבד במערכה... בכל מקרה תודה יקירה . מה את היית עושה, אולם או בית כנסת?

Tali1912

New member
בית כנסת +קיטרינג

אישית זה יותר מרגש,יותר סימלי,יותר מסורתי יותר ויותר ויותר, הייתי בברית בבית כנסת וזה היה פי אלף מרגש מאשר באולם.

גם אני חושבת כך,

הייתי בארוע , אמנם של חינה מפוארת של הבת של מנהלת פורום פה בתפוז והוא נערך בבית כנסת וזה היה מדהים, ממש מדהים! זה אכן היה מרגש, כי האווירה הזאת... אין לזה בכלל תחליף ! אני מקווה שאתביית ביומיים הקרובים על מס' המוזמנים ואז אדע לבטח ! בכל מקרה- תודה לאללה .

noa555555

New member
אישית אני אוהבת בתי כנסת,

וזה הרי שיא האקט היהודי . אין מתאים מזה. בית הכנסת נותן ערך מוסף לכל האירוע. אני בעד. יש ארון בקודש בסביבה, מתאים.
איך אומרים לו : יאללה תצא בחוץ.

מאיה113

New member
אני בכלל אוהבת את אוירת הבית כנסת

יש בתי כנסת כל כך יפים עם איזה קסם של קדושה.

דורי56

New member
אני התחתנתי בבית כנסת

לפני מליאנתלפים שנה התחתנתי בבית הכנסת הגדול בתל אביב. יש אוירה אחרת בהרבה יותר מרגש לפי דעתי.

veredgy

New member
הכי כיף בבית כנסת רציני ויפה עם מוהל נחמד

הכי "כיף" בבית כנסת רציני ויפה עם מוהל נחמד, ישנם כאלה נחמדים ומרגיעים וזריזים. וקייטרינג צמוד. הכי מכובד וגם הכי פחות כאב ראש. אני ראיתי כזה בבית כנסת רפורמי ברעננה, אבל אני מבינה שמבחינתך זה לא בחשבון. הבנתי בסוף שעוד לא נולד הנצר החדש לבית פיקסלר אלון, אז שיהיה במזל. דרך אגב, שלחתי לך הודעה בעניין אודטה, אתמול, זה בעניין טלפונים בחינם לכל מיני מקומו (גם בחו"ל) אז כדאי לך לקרוא, ואם תרצי תוכלי לפרסם כאן. כל טוב ושבוע נפלא לך.

mic295

New member
אולם

קודם כל, נכון להיום - באולם מרוויחים כסף מהברית. עכשיו בחורף תוכלו למצוא אולמות מאוד יפים באיזור ה100 ש"ח למנה ואפילו פחות ולפעמים כולל צלם ומוסיקת רקע. אני מניחה שרוב רובם של האולמות כשרים שהרי עושים בהם גם חתונות והרבנות דורשת כשרות. סיבה נוספת להעדפת אולם - לא צריך להכין כלום. לבית כנסת צריך במקרה הטוב לקנות ולסחוב ובמקרה הגרוע גם להכין. אחרי לידה כל מה שאת רוצה זה לא לעשות שום דבר שלא קשור לטיפול בתינוק.

noa555555

New member
קייטרינג נורמלי פותר את הבעיה הזאת לא?

הם מביאים הכל, ומפנים הכל. השאלה שלי היא רק מה עושים עם ענין חימום האוכל בבית כנסת אם זו שבת, כל ענין הפלטות שצריכות לפעול מיום קודם וכד. אבל בכל מקרה ברית אי אפשר לערוך בשבת בצהריים , לא? אני שאני טועה?בעצם מותר למוהלים למול בשבת. אז לא יודעת.

mic295

New member
לא נראה לי שמותר להעסיק את הקייטרינג בשבת

אבל אין לי הרבה מידע בתחום. בכל מקרה לקייטרינג המחירים בדר'כ דומים לשל מנה באולם רק הצ'קים נמוכים יותר ומקבלים יותר מתנות ופחות צ'קים כשהארוע לא נערך באולם

למה שלא תעשי את טקס המילה

בפורום מצומצם אפילו בבית או בבית הכנסת ואחר כך תזמיני את כל האנשים למסעדה טובה?

b o t t e n

New member
רמלה, הולך../images/Emo35.gif זה בדיוק באמצע.-אולמי אשר.

פעמיים הייתי מאוד מרוצה. עוד פעמיים פדיון וחינה- חאן הדקל על כביש מסובים-טייסים.

kdr

New member
לא חיפה - לא בא

אני הייתי לוקח את ההמלצות לבית כנסת, אין טעם לקחת משכנתא כדי להאכיל אנשים. מי שחבר שלך באמת יבין שההוצאה מיותרת. את יכולה לקנות כמה סלטים, פיתות, גבינות (עם גבינות אין בעית כשרות), כמה בקבוקי שתיה, בקבוק ערק או שניים, בקבוק וודקה וכמובן יין קידוש. בתי הכנסת ערוכים בדרך כלל לבופה, צריך רק תאום מראש. תוודאי רק עם בית הכנסת שיש מקררים למקרה והברית בשבת, לא יהיה לך קל לשנע את הכיבוד. כמובן כלים חד פעמיים, צלחות וסכו"ם 1.5 לכל משתתף, כוסות שתיה קרה 2-3 (תלוי אם חם באותו יום). כוסית יין לכל אחד. אל תתאמצי להביא אריזות לאסוף את השאריות, ה"קבועים" של בית הכנסת כבר יעלימו גם לפני שזה יגיע לשולחן. אל תביאי פירות, אף אחד לא נוגע בהם

b o t t e n

New member
../images/Emo6.gifצודק../images/Emo45.gifבגלל זה עשיתי אירועים

בשישי צהריים שזה זול ולא במקומות יוקרתיים, אלא, עממיים. אם יש משהו שלמדתי בשנותי כמפיקת אירועים, שלא משנה כמה גרנדיוזי ופומפוזי יהיה האירוע, את הצ'ק כמה לתת הם החליטו ביום שאתה נתת להם אחד. ואת הייחודיות של מאורע עושים האורחים ולא התפאורה.

malka3

New member
אולם - במודיעין

חצי דרך לתל אביבים חצי דרך (בערך) לירושלמים סוף העולם לצפוניים אבל לא נורא אם יו-יו ידאג לי להסעה מהרכבת

למעלה