אולמרט: אי אפשר למצוא פתרון כולל

אשרת

New member
אולמרט: אי אפשר למצוא פתרון כולל

"לדברי ראש הממשלה, בקונגרס הציוני הל"ה העולמי בירושלים, ירי רקטות הקסאם לעבר יישובי עוטף עזה צפוי להימשך. אולמרט הפנה אצבע מאשימה לאיראן ולסוריה שעוזרות לארגוני הטרור הפועלים נגד ישראל " אולי במקום להמשיך להאשים את כל העולם , יועיל ראש הממשלה ויעשה את תפקידו לדאוג לנתק לאנשים שם את החשמל, להפסיק את הדלק , למנוע כניסת פועלים עזתיים לתוך שטח המדינה. אולי שמישהו יועיל לומר לאולמרט לשר הבטחון האזרחי שלו - שאם תושבי שדרות לא יכולים לחיות את חייהם בשקט, אין שום סיבה שבעולם שהפלסטינים כן יוכלו להמשיך לחיות את חייהם בשקט.

trigotrigo

New member
אני לא חושב שהצעד נכון, כלומר,

לחבל להם בתשתיות הוכיח את עצמו כצעד שגורם לעולם למחות נגד ישראל, במקום להכיר בזכותנו להגן על עצמנו. מאידך, הבעיה היא שכמעט כל דבר שאנחנו עושים מוביל לתוצאה דומה. אז מה כן אפשר לעשות, לדעתך? אגב, מישהו ראה אתמול את "גבירתי הנשיא"? היה קטע מעניין עם ישראל..

אשרת

New member
וואלה?

אז יש טעם להזיז את עצמי מתישהו ל-yes max ולצפות בזה? אני לא מסכימה עמך. אני חושבת שכן צריך להפסיק להם את החשמל, ואת הדלק, ולמנוע כניסת פלסטינים לתוך המדינה. אנחנו כבר לא בקן הצרעות הזה, הקן באחריות הרשות, אז בבקשה. או שמתנקים את התשתיות ואז אולי זה יגרום לאוכלוסייה האזרחית להקיא את המבחלים מתוכם, או שפשוט יהיו עוד הרוגים חפים מפשע לצערנו. צריכים להחליט מי צריך לישון טוב בלילה.

trigotrigo

New member
צריך להפציץ את המחבלים,

זה מה שצריך לעשות. וכן, שווה לך ללכת ולראות את זה

אשרת

New member
אבל אבל אבל...

המחבלים יושבים בתוך האוכלוסייה האזרחית. הם לא טיפשים, אתה יודע. אז מה תעשה?

trigotrigo

New member
אני אפציץ אותם בכל זאת

ונקודתית. ואוכלוסיה אזרחית תיפגע, אני יודע. אבל פחות מאשר שתיפגע אם נחתוך להם את כל התשתיות ונותיר אותם מתבוססים בעוני ובתנאים מחפירים.

bhnadav

New member
האם מר אולמרט

יכול להבטיח שהיום חס וחלילה לא יבוא מחבל מתאבד ויפוצץ עצמו בבית קפה בתל אביב? [שוב, חס וחלילה]. כלומר, האם נמצא לזה "פיתרון כולל"? ברוך השם, הודות למאמצים הגדולים וליכולת הגבוהה של צה"ל מערכת הביטחון, הן של הדרג המדיני והן של הדרג המקצועי, אנחנו היום, תודה לאל, לא בתקופה שבה כל מספר ימים אנו חווים פיגוע בבתי קפה ובמקומות בילוי שגורם לעשרות הרוגים, פצועים, נפגעים. כולי תקווה שכמו שידענו להתמודד עם הבעייה הזו, שנראתה אז כמעט בלתי אפשרית (איך ייתכן שנמנע מכל מחבל מתאבד להגיע לתל אביב ונתניה וחדרה..) והיום זה דבר מאוד נדיר, תודה לאל, שכבר לא מעסיק אותנו, כך אני מקווה שיימצאו הפיתרונות לגבי בעיית הקסאמים.

אשרת

New member
כלומר...

אתה, מוכן לקבל את שגרת הקסאמים כל עוד אין שום אוטובוס מעופף באויר? אני בטוחה שתושבי שדרות יסכימו איתך.

bhnadav

New member
מה זאת אומרת?

כמו שאני לא מקבל את שגרת הקסאמים, כך לא קיבלתי את שגרת פיגועי הטרור מסוף 2001 עד ל-2005. כמו שנמצאו לפיגועי הטרור פתרונות יעילים, כך אני מקווה שיהיה לגבי הקסאמים. האם את מעלה בדעתך שכיף לי מהמצב הנוכחי? שאני מוחא כפיים על כל קסאם שנורה? שאני נהנה לשמוע נתונים לגבי הטראומות של הילדים שם?

אשרת

New member
לא.

אבל אתה מקבל את המצב כמו שהוא ואומר "אין פתרון כולל". ברור שיש, רק שמעדיפים לא לבצע זאת.

bhnadav

New member
אם יש לך איזה אווסטין לקסאמים,

אני מציע שלא תשמרי אותו לעצמך אלא תשלחי אותו בדואר לשר הביטחון או לרמטכ"ל.

טלמ

New member
אני מסכים

אבל עדיין זה לא אומר שצריך להפסיק את התקיפה בעזה. אני בעד שלום, אני בעד ויתורים כואבים למען שקט ולמען המדינה אבל ברגע שארגוני הטרור שולחים קסאמים כל יום על שדרות לא צריך להפסיק את הפעילות הצבאית. אנחנו לא רוצים לפגוע באזרחים אבל האזרחים האלה צריכים לצאת ולהפגין נגד יורי הקסאמים אם הם כל כך מנגדים לפעולות האלה. אבל הם לא, הם תומכים ועוזרים להם להתחבא ועל כך לא מגיע להם להיפגע אבל מה לעשות? אני מעדיף שכמה אזרחים פלסטינים ייפגעו כדי לחסל את מי שגורם לעשרות משלנו להיפגע. אני לא מבין את העולם. שבפיגוע נהרגים 21 אזרחים ישראלים העולם לא כועס, אבל שבשבועיים נהרגים בשוגג 21 פלסטינים אנחנו רוצחים נוראיים. ואז ביילין וגלאון עומדים בכנסת ותומכים בדברים האלה. הם גם אומרים שהם יסכימו רק למו"מ ולא להתכנסות. כאילו יש לנו עם מי לשאת ולתת...עם רוצחים.

bhnadav

New member
לא, הם לא.

ביילין היום אמר בכנסת מפורשות שהוא מתנגד להתכנסות אך ורק מפני שהיא כרוכה בבנייה בגושי ההתיישבות, והוא מתנגד לבנייה ישראלית בגדרה המערבית. אם זו הייתה התנתקות, הוא היה תומך לטענתו בלב שלם. כמה שהוא משכנע לתמוך בהתכנסות..

bhnadav

New member
../images/Emo32.gif בעייה כללית במסנג'ר.

למרות שהצלחתי כבר לחזור.

למעלה