נכנסתי לבלוג שלך ומצאתי את.....
פורסם ב2 ביוני 2006, 0:02 ובשיאו של דייט זחוח משהו בבית קפה תל-אביבי מעוצב היטב, היא תולה בך מבט מרצין, מגייסת את כל " השנינות לה " ( אתה ממש רואה את המאמץ הניכר שזה גרם לה, אגלי הזיעה על פניה, המצח שנחרש פתאום בקמטים ..) והיא שואלת אותך את שאלת " המחץ " : " ..איזה נשים אתה מעדיף/אוהב/רוצה ..". השאלה הזאת תמיד משכיבה אותי. יש בשאלה הזאת כוח ממגנט בלתי יאומן . תמיד כשהיא עולה באוויר לרגע נדמה לי שבכוחם של המילים הללו גופי נעתק מעל הכסא בבית הקפה התל-אביבי הזה והנה אני נישא בדמיוני במהירות שיא ואני נוחת מול הקצב בסופקרמרט השכונתי וגם הוא שואל אותי את אותה שאלה "הרת גורל " : "..איזה בשר אתה מעדיף/רוצה , עגל , עוף , שווארמה ? ". ואז כדי לפרק את המוקש הזה סיגלתי לי את תשובת המחץ : " אני רוצה נשים מהסוג של מירי בוהדנה .." כן. לא פחות ולא יותר. אבל לרוב כאן תגיע הרפליקה המבטלת הבלתי נמנעת הבאה של הדייטרית שלך : " נו. באמת. אני מתכוונת ברצינות. תענה ברצינות " !!! ועל הרפליקה הסידרתית הזאת של " נו. באמת. אני מתכוונת ברצינות. תענה ברצינות .." ככל שהיא נוגעת לגב` מירי בוהדנה אני בא לדון עכשיו. באמירה הנון-שאלנטית הזאת לכאורה של הדייטרית מסתתרת למעשה אמת גדולה מאוד, כלומר מעל הטקסט הטריוויאלי הזה עומדת הקביעה רבת האון שבעצם מירי בוהדנה איננה מסוג הנשים הרלוונטיות לחיים הממשיים. היא מישהו שמעל החיים הללו. משהו שהשאיפה הגברית אליו מייצגת יעד בלתי מושג, לפחות לא לבני תמותה רגילים שנפגשים לדייט תל-אביבי משמים משהו בבית קפה תל-אביבי מעוצב לעייפה. ואכן, חייבים להודות : אפילו במיליה השחוק עד דק של דוגמניות לשעה ומלכות יופי לחצי עונה, מירי בוהדנה היא משהו אחר. נדיר. משהו מסוג אחר לגמרי. אנחנו מוצפים בים של דוגמניות ומלכות יופי ולא שהן לא "יפות" . אבל "היופי" שלהן סטרילי, מקובל, פלסטיקי כמעט, מתועש היטב - עד כדי כך שאם תפגוש מלכת יופי ברחוב, רבע שעה, אחרי שחזית בה מעל מירקע הטלוויזיה לא תזהה אותה. כי היא אומנם " יפה " אבל זה " יופי " של כמו כולן. כלומר "יופי"מהסוג שתעשיית היופי כופה עלינו להכריז עליו כ"יופי". וה"יופי" הזה מתנודד לו עפ"י רייטינג משלו. היום הן כאן. מחר אתה לא זוכר אותן. "יפהפיות" של היום נדחפות לאחור על ידי "יפהפיות" של מחר. אבל מירי בוהדנה היא משהו אחר. יש בה מהיופי שעומד מול פגעי הרייטינג , מול שיני הזמן הדוגמני הזה. בקלות ניתן לכלול אותה במיליה של סופיה לורן, ברג`ידט בארדו, ג`וליה רוברטס כאלו שהן בליגת העל-של היפות. שיופין עומד להן בתודעיתנו גם לאורך עשרות שנים. אז איך קרה , לכל הרוחות, שהיפהפיה האמיתית הזאת, מירי בוהדנה, לא הצליחה להתרומם ולהיחלץ מהביצה הפרובינציאלית הישראלית ? איזה ניהול כושל של קריירה גרם לכך שמי שהיתה צריכה לשחק במגרשי ליגת העל בניו-יורק , פריז, אירופה - נשארה תקועה לה בעמק הבא הזה של פרובינציאליות עלובה כמו בישראל ?? מי אשם בכל הפיספוס האדיר הזה ? והאם גב` בוהדנה חשה ולו לעיתים, באותו עצב קוסס, של אובדן של משהו אחר. זוהר פי כמה שיכול היה להיות שלה ? והנחמה הפרטית שלי ? תמורת ערב אחד עם מירי בוהדנה הייתי בקלות מוותר על כל השטחים הכבושים, על המתנחבלים הארורים, על ירושלים כולה, כולל הכותל המערבי. יחד עם כל הירושלמים ועם ממשלת ישראל כולה. מבחינתי, כל אלה, לא ראויים להיות עפר קצה עקב נעלה של מירי בוהדנה !!! ========================== גם אנטישמי, אפילו בסוף פורטוגל, אוהב לזיין יהודיות יפות.