אולמרט

skeptic

New member
אולמרט

הרבה אנשים טוענים בכל מיני מקומות שלאולמרט יש אינטרס עליון לסיים את פרשת שליט בזמן שארית כהונתו כדי שעם ישראל יזכור אותו, לפחות בזה, כאדם שהצליח במשימה אחת כואבת. כל מיני דוברים אומרים שמעשה כזה יצבע בצבע ורוד את סיום כהונתו ושרבים יסלחו לו על דברים אחרים. לעומת זאת לפי הפרסומים הדברים נראים אחרת. כאילו שיש ויכוח בין אולמרט לברק/אנשי הצבא לגבי כריכת פרשת שליט עם התהדייה ועם המעברים כשאולמרט הוא כנראה זה שמתעקש לכרוך הכל ביחד מה שכנראה מאיט את סיום פרשת שליט. יש טענה אחרת שסותרת לחלוטין את המחשבה שלמעלה. אין ספק שאולמרט היה רוצה שיזכרו אותו כאדם שהצליח להחזיר את שליט אבל, וזה אבל אחד ענק, אולמרט מפחד הרבה יותר שיזכרו אותו לא בגלל מעשה כזה אלא בגלל תוצאות אפשריות של מעשה כזה. נניח, שלאחר שיושג הסכם על שחרור שליט תמורת מאות פעילי טרור, נניח שיום או יומיים לאחר מכן יהיה פיגוע גדול שבו יקפחו את חייהם עשרות ישראלים. נניח שתימצא הוכחה מיידית שאותו פיגוע תוכנן/בוצע ע"י אחד מאותם פעילי טרור ששוחררו תמורת שליט. הרי ברור שבמקרה כזה אף אחד לא יזכור את אולמרט ששיחרר את שליט אלא את אולמרט שנכנע ללחץ ציבורי ובמו ידיו הביא לרציחתם של עשרות ישראלים. במצב המתואר אולמרט נמצא במקום שהוא LOSE LOSE SITUATION, כלומר מכל צד הוא יוצא מפסיד. אולמרט כאולמרט יעשה הכל, אבל הכל, כדי לא להגיע למצב כזה. המסקנה שלי היא שלא מאולמרט ניוושע. הוא מעדיף להעביר את תפוח האדמה הלוהט הזה הרחק ממנו. הלוואי ואני טועה.

יונה1

New member
ואולי הכל מתחיל ונגמר

בהעדר הבנה אלמנטרית במחאה? אולי הטרגדיה האמיתית של גלעד זו העובדה שאת הוריו הקיפו (ועדיין) אחיתופלים שונים ומשונים? כאשר היועץ הבכיר שם הוא פרסומאי, הרי שאין פלא שאפילו אוהל המחאה נראה כאתר קמפייני כלשהו (מכונית חדשה, FOX או משקה צונן בטעם חדש). כשאמרתי לך שהיו בשטח שני משוגעים אמיתיים אז טעיתי. אני הייתי השלישית, כיון שהייתי היחידה שכתבה שלט בכתב ידה. כל יתר התפאורה כפי שראית, היא מרקחת ממוסחרת לעילא של משרד יחצ"ני. עוד יש לנו בשטח כ"סובנירים" לבאים - שק עם סרטים צהובים, סטיקרים מכל הסוגים, חולצות בכל הגדלים, עצומה מספר 1000 שעליה נדרשים הבאים לחתום. אתה יוצא משם עם "שקית הפתעות" ממש כמו ממסיבת יומולדת (היו גם תלונות על העדר דגלים). למרבה הפלצות, למקדימים להגיע, חיכה גם רמקול עם שירי שלום שהושמעו בקולי קולות. כאשר ביקשתי לסגור אותו, כמעט חטפתי מכות. מזל שיש לי היום את חזי משיטה (-: אבל מילא אוירת הקרנבל הממוסחר הזה. על כל אלה, הדבר האמיתי הכי נורא שקרה ליוזמת השביתה באוהל, זו הפגישה שנערכה שם אתמול עם אהוד ברק. דרך אגב, איש לא צריך אותי כיועצת מחאה. מספיק לפתוח טלויזיה ולראות את עובדי "עוף העמק". נו טוב, אבל הם נלחמים על הפרנסה ולא על חיי ילדיהם.... ושוב. הטענות שלי הן לא כלפי המשפחה התמימה וחסרת ההבנה פוליטית, אלא נגד הטרמפיסטים ובעיקר האחיתופלים.

למעלה