אולפן מדריכים באוניברסיטת חיפה -

אולפן מדריכים באוניברסיטת חיפה -

לפני כחודש גונבה לאוזני שמועה שבאוניברסיטת חיפה עומד להיפתח אולפן מדריכים לריקודי עם בהדרכת אבי אמסלם.ראיתי גם פרסום באלון הרשמי של היחידה לחינוך גופני של האוניברסיטה על פתיחה של אולפן זה. עבר זמן, הלימודים באוניברסיטה התחילו,ולא שמעתי מילה וחצי מילה על האולפן . על כן נשאלות כמה שאלות: א. האם האולפן אכן נפתח? ב. האם אבי אמסלם נבחר ע"י מכרז מסודר או שבחירתו הייתה תוצאה של קשרים כאלה או אחרים? ג. האם למי שפותח אולפן מדריכים דרושה הכשרה מתאימה , או שכל אחד יכול לעשות זאת? ד. האם יש איזשהו פיקוח על אולפנים כאלה (של אירגון המדריכים, משרד החינוך, מועצה להשכלה גבוהה - או כל גוף אחר)? ה. האם המועמדים והמשתתפים באולפן עוברים סינון לפני או במהלך הלימודים, או שכל אחד ששילם שכר לימודי בגובה X יכול מחר לפתוח חוג בכל מקום בארץ? אשמח מאוד לקבל תשובות על שאלותי. רוקדת מודאגת נ.ב. פרסמתי הודעה זאת קודם ומשום מה היא לא הועלתה לפורום.

הצחקת אותי!!!!

כשקראתי את דברי ארץ הצבר בענין קורס למדריכים נראו לי הדברים מוכרים. נזכרתי שכתבתי בנושא העקרוני של הכשרת מדריכים לריקודי עם. יגעתי ומצאתי שכבר כתבתי בענין דומה ב 18 באוקטובר תחת הכותרת "רטוריקה", בתגובה לדברי מבין ענין שעסק ב"רטוריקה וסגנון". רק שאני כתבתי את הדברים בלא להתיחס לדמות זאת או אחרת, למרות שנתתי דוגמא לתשובות שקיבלתי כאשר ניסיתי להתעניין ברצינות בקורס מדריכים עבור קרובת משפחה שלי. אם מישהו מצפה לקבל תשובות ברורות על השאלות של ארץ הצבר, בענין אולפן למדריכים לריקודי עם הוא יכול לשכוח מזה. אף לא אחד יעז להתמודד עם השאלות הללו וכולם ימשיכו לטמון את ראשם בחול. אף גוף לא יהא מוכן להודות שהכישורים להתקבל לקורס מדריכים הם מינימליים: אני זוכרת שאחד החשובים בהם היה אמצעי התשלום, צ´קים או הוראת קבע. איני זוכרת אם נדרשה גם השכלה מינימלית או בחינת כניסה. בענין השכלתו והכשרתו של מי שמרכז קורס כזה אין לי כל נתונים, שכן התשובה שניתנה לי היתה משהו בסגנון: " זה מה יש, תרצי תרשמי, אם לא - לא צריך ". אבל אני לא מבינה למה ארץ הצבר מתרגש ( מתרגשת? ). אחרי שאימצנו בשמחה שלוחות קיקיוניות של אונברסיטאות מחו"ל שגרמו להזנייה של ההשכלה האקדמית נוכל לאמץ עוד כמה נורמות מן האימפריה העותומנית. אני מבטיחה לך שתוך זמן קצר נעלה בהישגינו גם על אימפריה זאת. עכשיו כשאני חושבת ( גם לי זה לפעמים ), אני אומרת לעצמי: מה כל ההתרגשות, הרי לא מדובר ברופאים שטעות שלהם עלולה לעלות לנו ביוקר.בסך הכל מדובר במדריכים לריקודי עם. אם לבכירים שבמרקידים לא חשוב מי המכשיר את המרקידים ולא חשוב להם מי יהיו המרקידים, למה שלי יהיה איכפת? הרי אני יכולה להצטנע בפינה שלי ולדבוק במדריך אחד או שניים שהם משובחים ברמתם ובכישוריהם המקצועיים. מובן שגישה כזאת, הצצה בגלל שתיקתם הרועמת או התעלמותם של החשובים בעוסקים במלאכה, היא מוטעית ואסור לה לשכון בקרבנו. אני קוראת למי שהדבר חשוב לו להביע את דעתו ללא חשש. מעטים יהיו בעלי הענין שיתיצבו למשימה ולכן כתבתי את כותרת הנושא:"הצחקת אותי". הדס

רמת המדריכים

לצערי את צודקת במאת האחוזים. שאלותי היו די רטוריות, ומטרתם הייתה למשוך את תשומת לבם של חברי הפורם לנושא כאוב זה - רמתם של חלק מהמדריכים . אני גרה באזור הצפון, ורוקדת רק פעם בשבוע- אצל מדריך ברמה גבוהה ביותר, שמלבד היותו רקדן מעולה ומדריך מוכשר הוא גם בן שיח מצוין ובן אדם איכותי. חבל שאין הרבה כמוהו.

../images/Emo150.gifארץ הצבר-קשרים או כישורים?

ארץ הצבר המודאגת טוב שאת מעלה את הנושא לסדר היום.לפני כשלושה שבועות נערך כאן בפורם דיון נוקב ,ונושא זה עלה לאחר שכתבתי בענין הרטוריקה והסגנון של המדריכים. דומני שהדס ערבה הגיבה ולדבריה:"די בכרטיס אשראי ובתעודת לידה כדי להתקבל לקורס המדריכים". השאלות שהנך שואלת חשובות ביותר ואני מקוה שתצליחי לקבל תשובות.

למעלה