אומגה 3, ביוטין וספירולינה - עזרה

לירוני81

New member
אומגה 3, ביוטין וספירולינה - עזרה

הנני צמחונית כ 20 שנה (ללא בשר ודגים). כיום הנני בת 25. מתוך סימנים שונים שהופיעו אצלי לאחרונה, כגון אי צמיחת ציפורניים, נשירת שיער, אנמיה ורמת ברזל נמוכה, החלטתי ליטול כמה תוספים. כל תוסף הומלץ ע" י גורם אחר, ומכאן הבלבול. אשמח לדעת האם לקיחת כל השלושה אכן חיונית, ולא מזיקה? כמו כן, מתי ממולץ ליטול כל תוסף, על קיבה רייקה? אחרי האוכל? או בכל זמן אחר. וכמובן, אם יש המלצה על לקיחת תוסף אחר...אשמח לשמוע על כך. בתודה מראש.

d a p h n a

New member
כמה דברים לא ברורים מהודעתך

1) האם התייעצת עם רופא? מה היתה המלצתו? התסמינים שלך נשמעים די רציניים, ודורשים טיפול רציני. 2) אני מבינה שהספירולינה מכילה ברזל, אולם לא לגמרי ברור לי מדוע אף אחד מאותם גורמים לא המליץ לך להתחיל לקחת תוספי ברזל. אנמיה היא דבר רציני שיכול להיות מסוכן, ואני יכולה להעיד מניסיון אישי שברגע שבדיקת הדם שלי הראתה אפילו רמת ברזל שהעידה על אנמיה גבולית הרופאים שלי לקחו את זה ברצינות רבה ומיד נתנו לי תוספי ברזל. וזה מבלי שהיו לי תסמינים כלשהם. אני לא חושבת שמישהו כאן בפורום יכול להגיד לך איזה תוסף לקחת ועם מה. אני כן חושבת שאת צריכה לקבל ייעוץ רציני מאיש מקצוע לגבי הטיפול בתסמינים שלך.

לירוני81

New member
דפנה שלום !

1. לאחר בדיקת דם, שבה נראו מדדים נמוכים של ברזל ושל המוגלובין התחלתי ליטול ברזל. כדורים אדומים, רפואיים, אשר לא היטיבו עם מע' העיכול. מקץ חודש הפסקתי לקחתם. ואני מודעת לכך שיכול להיות שאני עדיין נמצאת במצב של אנמיה. 2. את לגמריי צודקת לגבי ההפנייה לרופא, אך בו בזמן הייתי שמחה לו משהו מהפורום, במידה ויש משהו שמבין בוויטמינים ותוספים,כן היה משיב לי על שאלתי לגבי 3 הוויטמינים. נכון להיום אני לוקחת אומגה 3 על בטן רייקה. את הספירולינה אני לא מצליחה לשתות...זו אבקה ירוקה, אשר במגע עם מים יוצרת תמיסה דיי מגעילה וכלל לא טעימה. ובנוסף התחלתי ליטול את הביוטין - בעיקר בשביל הציפורניים המתפצלות והשיער - עם תום הארוחה. ושוב, אין לי מושג אם זהו הסדר הראוי לנטילת התוספים, אם בכלל הם ראויים... בתודה מראש - יום טוב !

לקשמי

New member
כאמור...

על השאלות ששאלת, יכול לענות רק איש מקצוע. אבל גם בתחום המקצועי יש אסכולות שונות ונקודות השקפה שונות. את היא זאת שצריכה בסופו של דבר להחליט מה מתאים לך וללכת על זה. באופן כללי, יש תוספים שכדאי לקחת על קיבה ריקה, יש כאלה שצריך לקחת בזמן הארוחה או בסמוך לה. תלוי בתוסף וכמובן גם במצב הספציפי שלך. לגבי אומגה 3, האומגה 3 הצמחוני הוא זרעי פשתן, שלא בהכרח מגיע כתוסף, אלא בתור הזרעים עצמם, שיכולים להיות חלק בלתי נפרד מהארוחה. הדרך הכי נוחה ויעילה לקחת אותם (אצלי בכל אופן), היא לטחון ולהוסיף כתבלין לארוחה.

gizobo

New member
צימחוניות פורה ולא בכל מחיר

אני צימחוני כמעט 10 שנים, מה שאת מתארת לווא דוקא קשור לצימחוניות,אם את אוכלת ביצים, חלבי ואגוזים וכאלה. יתכן שזה מסיבה אחרת, וברור שאת חייבת להתייעץ עם רופא. אני באופן אישי עושה בדיקות דם מדי פעם, פעמיים בשנה.בעיה עיקרית ומרכזית לכל הצמחוניים ׂB12 - בטוח שמכירה, ואם לא אז כדאי(חוסר -לנזק ...),חוסר בברזל יכול להעיד בבעיה ב B12 אבל לא בהכרח כי אצל נשים זו בעיה שכיחה. לדעתי אין טעם לכל הויטמינים שסתם מוצצים מאיתנו את הכסף אם אוכלים נכון (אלא אם כן רופא ממליץ). הויטמינים יכולים למכר-להפוך להיפוכונדרים צימחוניים, לדעתי מחלה נפוצה בקרב הצמחוניים. הצימחוניים לא צמחוניים, פשוט לא אוכלים בשר. צמחוניות פורה ולא בכל מחיר. gizi

Hinamori

New member
מה?

מה הקשר בין ברזל לB12? שני דברים שונים לחלוטין. כשרק התחלתי להיות צמחונית היה לי חוסר בברזל כי חייתי על טבעולים והB12 שלי היה טוב [במשך 5 שנים], ואז הפכתי לטבעונית ובעקבות זה התחלתי לקרוא יותר ואכלתי יותר מאכלים עם ברזל, ואז הברזל שלי נהיה בסדר אבל הB12 ירד קצת [ועכשיו הכל בסדר כי אני לוקחת כדורים לB12]

למעלה