אומגה 3 ואטרוקסין

טובה13

New member
אומגה 3 ואטרוקסין

שלום רב, אני קוראת את הכתוב כאן בשקיקה ולפני שאני מתחילה לתת לילדי את האומגה3 חשוב לי לדעת אם ניתן לקחת את האומגה 3 עם כדור אטרוקסין (מגיל יומיים בני לוקח עקב חוסר פעילות של בלוטת התריס). הרופאה שלו בחו"ל ואני אשאל אותה בל מיקרה. המון תודה טובה

razgalili

New member
הי טובה

לא ידוע לי על שום מניעה לקחת אומגה שלו עם תרופות לטיפול בתירואיד. בכל מקרה יש להתיעץ ברופא המטפל (שרוב הסכויים שלא ידע על מה את מדברת אבל ווט דה הק) לא הצלחתי למצוא שום תרופה בשם אטרוקסין בשום מקום. אני משער שזו ווריאציה על תירוקסין. אני מבקש בעתיד מכל מי שכותב לשאול לאיית את שם התרופה באנגלית כדי להקל על החיפוש. אם אכן מדובר באחת מהצורות של תירוקסין, זוהי גירסה מלאכותית של הורמון T4. רוב הרופאים נותנים T4 לאנשים עם מחסור בתירואיד. T4 איננו פעיל עד שהגוף לא הופך אותו ל T3. ההסבה מבוצעת בעיקר בכבד וקצת בתירואיד. לפי דיווחים של כל מי שמשתמש בטכניקה הנ"ל ההסבה של T4 ל T3 פשוט לא קורית טוב מספיק. החולה מקבל אולי מספיק T4 אבל לא מקבל מספיק T3 וממשיך לסבול מחוסר פעילות. הדבר חמור בהרבה אצל תינוקות וילדים שכן מחסור בT3 בגיל זה גורם לנזק למוח ולפיגור. בסיכום: ממליץ ברצינות לשקול לתת לילד גם T3 וגם T4. לא תוכלי (ולא כדאי) לעשות את זה בלי פיקוח רופא. לא מכיר שום רופא בישראל שאפשר לסמוך עליו בנושא. אם מישהו כאן בפורום מכיר רופא בישראל שנותן שילוב של T3 ו T4 אנא עיזרו לנו.

טובה13

New member
בלוטת התריס-תירואיד

תודה רבה על התשובה המפורטת. מדובר בכדור שאמור לאזן את תפקוד בלוטת התריס (ELTROXIN),מדי חודשיים אנו בודקים את תפקוד הבלוטה באמצעות בדיקת דם את: TSH, FT4,FT3. למזלינו הרב (אחרי לידה מאד קשה) גילו את חוסר התפקוד של בלוטה ביומו השלישי של בני ומאד הוא מטופל. אבל לא ניתן לדעת מה היתה ההשפעה של היותו היום PDD-NOS... ושוב תודה טובה

razgalili

New member
אלטרוקסין

אלטרוקסין היא אכן T4 בלבד. היא לא מאזנת את בלוטת התריס אלא אמורה להשלים הורמונים שהבלוטה לא מפרישה. חוסר ב T3 בשלבים האלו של גידולו עלול לגרום לבנך נזק מוחי. יש להשלים גם T3 וגם T4. הגוף לא מסוגל להסב בכוחות עצמו את ה T4 ל T3. ביחוד אם הבן שלך PDD לכבד שלו אין את המשאבים לעשות את ההסבה כמו שצריך. הילד זקוק גם לT4 מאד ואסור להפסיק. יש סכוי שתוספת של הורמונים מתאימים בכמות מספקת תגרום לשנוי חיובי ניכר במצב הקוגנטיבי של בנך. האם את קיבלת תרופות לדכוי התירואיד בזמן ההריון?

טובה13

New member
אלטרוקסין

היי רז, אנחנו בודקים את T3 ואת T4 מדיי חודשיים והם כרגע מאוזנים ואנחנו במעקב אצל אנדרוקרנולוגית. בהריון לא קיבלתי כלום כי לא היתה לי בעיה אז ממה שאני יודעת. על איזה הורמונים מדובר? האם אני יכולה לשלוח לך מסר עם הטלפון שלי? תודה טובה .

razgalili

New member
הי טובה

אני מדבר על T3 ו T4. אלטרוקסין לא מספיק. אנחנו גרים בג'ורגיה, ארהב טלפון 7707541378 אנא תני לי את הערכים של התירואיד כמו שהם מופיעים בבדיקה (כולל טווח נורמה)

טובה13

New member
הערכים של התירואיד

שלום רב, להלן תוצאות הבדיקה של בני: FT4 18.8 הטווח 10.3-19.7 TSH 1.54 הטווח 0.35- 5.5 את הFT3 בדקנו בפעם האחרונה ב 9/2004 והשבוע אני אבדוק שוב.. תודה רבה

uziop

New member
בלוטת התריס

אם בדיקות של TT3 ו- FT3 תקינות אז יש הסבה טובה של T4 ל- T3 וניתן להסתפק באלטרוקסין בלבד בברכה

למעלה