אומגה 3 ו 6

ששש14

New member
אומגה 3 ו 6

שאלה בבקשה : ממה שהבנתי מהדיאטנית שעלי לקחת אומגה 3
כאשר DHA +EPA לא יפחתו מ 500 מ״ג ליום .
קיימים בשוק המון מוצרים , ואפילו מחו״ל , כיצד ניתן לדעת מה לקחת ?
כ״כ ראו קישור למוצר שפעם לקחתי ועומד בדרישות הנ״ל , האם בסדר ?

[URL]https://www.amazon.com/dp/B00CAZAU62/?coliid=I3BLEQ4ELC3XU9&colid=W6YBFYKVT997&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it[/URL]
תודה מראש
 
אומגה 3: מומלץ לבחור בחברה מוכרת שהמוצר שלה עומד בתקני GMP

בס"ד
שלום ששש14,
אכן קיימים המון מוצרים בשוק. צריך ללכת על חברה מוכרת ואמינה שמוצריה עומדים בתקני הGMP או FDA או שניהם.
הדרך לבדוק אם מה שקנית הוא שמן איכותי או סתם שמן סויה, היא מאוד פשוטה:
מקפיאים את המוצר. אם זה שמן דגים אמיתי הוא לא קופא! שכן האומגה 3 בטבע נועד לשמור על הדגים שלא יקפאו במי האוקיינוס הקרים. אם המוצר קופא, מדובר בשמן אחר או משהו שמדולל עם שמן אחר. בהצלחה!
 

ששש14

New member
מוצר שאני משתמש

הקפאתי קפסולה אחת ואכן נהפכה לג׳ל וקיבלה עמימות ...
קצת מתפלא כי קניתי את המוצר בחנות גדולה ומרכזית בוורשה ...
http://oleofarm.pl/produkt/rekinol-extra-72-kapsulki/
הדיאטנית אמרה לי לרכוש מוצר שמכיל 500 מ״ג EPA ו DHA
במוצר שהזכרתי יש רק 26 ו 11 מ״ז ( בהתאמה )
משונה מאד
 

אבי519

New member
מחקרים אחרונים שקראתי מראים שאין תועלת בתוספי תזונה

מסוג אומגה 3.
&nbsp
בכל מקרה כמות שצריך לקחת כדי להשיג תועלת היא די גדולה והמחיר של התוספים האלה אסטרונומי.
אפשר לקבל את האומגה 3 מהמזון ע"י הקפדה על כמה עקרונות פשוטים.
1. לאכול דגים - במיוחד סלמון טונה ומקרל . 0 שתיםם שלוש מנות דג סלמון בשבוע כמו שממליצים במאמרים שונים, אני פעם חישבתי ש כמות של כ 30 גרם סלמון ביום מספקת את כל האומגה 3 שצריך ( רצוי לאכול גם את העור והשומן)
2. לאכול זרעי פשתן, צ'יה , מרווה שישי בהם אומגה 3 צמחי ALA כ 20- 50 גרם ביום מספק את הכמות הנדרשת
3. לאכול הרבה ירקות ירוקים .
4. יותר חשוב זה להמעיט בשמנים שיש בהם הרבה אומגה 6 כיוון שהאומגה 6 מתחרה באומגה 3 - להעדיף שמנים עם אומגה 9 שלא מתחרה באומגה 3 כמו שמן זית אבוקדו קנולה , ולהמנע משמנים שמכילים הרבה אומגה 6 כמו שמן סויה, שמן תירס, חמניות, חריע, נר הלילה וכ"ד. או הכי טוב להעדיף שמן פשתן ( הבעיה שהוא יקר ומתקלקל מהר צריך לשמור במקרר בכלי אטום לאור...)
6. כיוון שאומגה 3 יש בבשר של חיות שאוכלות עשב רצוי להעדיף בשר מחיות מרעה אם אפשר או לפחות להעדיף בשר דל שומן (כדי לקבל פחות אומגה 6) , להעדיף ביצי אומגה , גם בחלב רצוי להעדיף חלב עיזים וכבשים (שבדרך כלל אוכלות יותר עשב מפרות) או מוצרי חלב דלי שומן וכן הלאה..
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כדאי לדעת שהמים בברזים היום בהרבה מקומות מותפלים

ואין בהם מגנזיום. אז אם כבר להוסיף משהו..
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
נכון, במיוחד מים מרוככים מכל הפילטרים והמתקנים . אבל

את רוב המגנזיום מקבלים מהאוכל המוצק אז מי שאוכל בצורה מאוזנת מכל אבות המזון מקבל מספיק מגנזיום.
מה שעלול להיות חסר בגלל ההתפלה זה יוד כי מקור היוד הוא מהים וממאכלים ימיים שישראלים לא מרבים לאכול, המלח בישראל לא מכיל יוד , הדגים מהבריכות לא מכילים מספיק יוד...
&nbsp
https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/iodine.aspx
 

trilliane

Well-known member
מנהל
יש בישראל מלח עם יוד, למי שרוצה לקנות (ומוכן לשלם קצת יותר)

http://www.salt.co.il/מלחיות/מלח-ים-מועשר-ביוד/
http://www.mysupermarket.co.il/שופרסל/מלח_ים_מועשר_ביוד_מלח_הארץ_250_גרם/מלח_ותבלינים/מוצר
https://www.pricez.co.il/Product/69362/מלח-ים-עם-יוד-סוגת-600-גרם
&nbsp
אני צורכת בקביעות מוצרי חלב (בעיקר חלב ניגר), דגים (ולפעמים גם חיות ימיות אחרות, בעיקר שרימפס) ומדי פעם גם סושי, נראה לי שאני מסודרת.
 

אבי519

New member
יש תוסף זול מאצת קאלפ שמכיל בדיוק את כמות היוד היומית.

אז למי שלא אוכל מלח (בגלל לחץ דם וכ"ד), לא אוכל סושי,שרימפס, ולא אוכל דגים - (יש הרבה כאלה) מומלץ לקחת תוסף כזה.
&nbsp
 
למעלה