אומגה 3 -מפרידים ממזון?

אומגה 3 -מפרידים ממזון?

פגשתי רופאת ילדים שאמרה לי כי לעניות דעתה צריך לתת את השמן של קרלסון בנפרד מאוכל זאת אומרת לא אחרי הארוחות (שזה בדיוק מתי שאני נותנת),כי זה פוגע בספידה שלו מישהו יודע?ואם כך מתי נותנים שתי מנות יומיות? שבוע טוב לכולם!

לכן אני שואלת

אני יודעת שתמי ורז לא יוכלו להגיב בזמן הקרוב אז אולי המחפש בנרות,או גיא בן צבי או חיפוש תמידי..... האם צריך לתת את השמן לא קרוב לאוכל?

לא נתתי את דעתי עד היום על כך

בעיקרון, השיקול היחיד הוא של הספיגה ולא של ההשפעה כי טווח ההשפעה של אומגה 3 הוא ארוך. זה לא כמו B6 שכדאי לתת פעמיים ביום (כי הוא מסיס מים). נראה לי עדיף לתת עם ארוחה קלה ולא עם הארוחה הכי גדולה ביום, אבל התיסוף מאתגר מספיק גם כך. אבקש מגיא לבקר ולהסביר כמיטב הבנתו.

דוֹרית

New member
מעתיקה המלצה מהאתר של גיא בן צבי

מתי לקחת? בעקרון יש לחלק את המנה היומית על פני היממה ולקחת את הקפסולות בסמיכות או במהלך הארוחה. שילוב עם מזונות מכילי שומן כמו שקדים, אגוזים, גבינות שמנות, בשר שמן עדיף על פני בליעה על בטן ריקה.

guybz

New member
שמן דגים צריך לקחת עם האוכל!

שמן דגים מתערבב עם השומן ומתקדם בעזרתו במעיים. היתרון הוא ספיגה איטית יותר מהמעיים לדם. הרעיון זהה לסיבה שצריך לאכול פירות המכילים סוכר וסיבים כמו תפוז ולא לשתות רק את המיץ, כי הסיבים מורידים את האינדקס הגליקמי. המשמעות של הורדת האינדקס הגליקמי היא טפטוף איטי של גלוקוזה לדם במקום מכת סוכר שמעלה את רמת הגלוקוזה בדם וגורמת לסכרת והיפר אקטיביות והשמנה. אני מקווה שהמשפט למעלה ברור, ואם לא אז אני חוזר על הכלל שצריך לקחת שמן דגים ביחד עם מזון ועדיף עם מזון שמן. אגב הערה- בשום אופן אין לצרוך מוצרי חלב נטולי שומן כמו מעדני דיאט!! הערך התזונתי של מוצרי חלב נטולי שומן שואף לאפס ולעיתים הוא מינוס. הידעתם שגם ממתיקים מלאכותיים מעלים את האינסולין בדם? השומן במעדן מוריד את האינדקס הגליקמי של הסוכר שנמצא בו. חוץ מזה השומן חיוני לנו. אני מכיר 2 מקרים (בלבד) של אנשים שלקחו כמות גדולה של שמן דגים על בטן ריקה והשמן יצא מצד שני כמו שנכנס. ברגע שהם עברו לקחת אותו במנות מחולקות וביחד עם אוכל הבעיה נעלמה. מקווה שעניתי על התהיות גיא

למעלה