אומגה 3 נהרס בבישול?
כצמחוני, אני נתקל מדי פעם באוכלי דגים שחושבים שדגים הם מקור טוב לאומגה 3. אם אני משאיר נימוקים לא-תזונתיים בצד, אז יכול להיות שזה נכון? חשבתי עד לא מזמן ששמן האומגה 3 בדגים מתחמצן בבישול ומאבד את ערכו התזונתי. אבל כשחיפשתי מאמרים בנושא הזה, מצאתי הרבה מחקרים שבהם נטען שתכולת האומגה 3 בדג מבושל היא רק במקצת יותר נמוכה מאשר בדג נא. נתונים אלו סותרים גם את הוראות השימוש בשמן פשתן (לשמור בבקבוק סגור ואטום במקרר). אז מהי האמת פה? אומגה 3 נהרס בבישול?
כצמחוני, אני נתקל מדי פעם באוכלי דגים שחושבים שדגים הם מקור טוב לאומגה 3. אם אני משאיר נימוקים לא-תזונתיים בצד, אז יכול להיות שזה נכון? חשבתי עד לא מזמן ששמן האומגה 3 בדגים מתחמצן בבישול ומאבד את ערכו התזונתי. אבל כשחיפשתי מאמרים בנושא הזה, מצאתי הרבה מחקרים שבהם נטען שתכולת האומגה 3 בדג מבושל היא רק במקצת יותר נמוכה מאשר בדג נא. נתונים אלו סותרים גם את הוראות השימוש בשמן פשתן (לשמור בבקבוק סגור ואטום במקרר). אז מהי האמת פה? אומגה 3 נהרס בבישול?