אומגה

דלית120

New member
אומגה

אקדים ואומר שאין מטרתי לעורר התלהמות יתר, אלא סה"כ לנסות לדייק בעובדות, אינני קרניבור, ואינני צמחוני או טבעוני, אני אוכל הכל מהכל, במידה. קראתי בנושא אומגה 3, ואשמח אם למי מבאי הפורום יש ידע שהוא מוכן לחלוק בנושא. להבנתי, אומגה 3 מורכב מ ALA, EPA ו DHA, הגוף לא מסוגל לייצר ALA, לכן חייב לקבלו מבחוץ, והוא יודע (הכבד) להפוך אותו ל EPA ו DHA, אני לא מעוניין להסתמך על אכילת הדגים למטרת צריכת אומגה 3, ממגוון סיבות, (מתכות כבדות, בעיית דגי בריכה וכו'), ולכן 2 האופציות הן : א. קפסולות שמן דגים נטול מתכות כבדות ב. טחינת צמח הפשתן מצד אחד בקפסולות יש DHA ו EPA לעומת ALA בפשתן, ואומרים שצריכה של EPA ו DHA באופן ישיר היא אפקטיבית יותר מאשר ALA, שספיגתו והפיכתו ל DHA ו EPA ע"י הכבד היא פחות אפקטיבית ויעילה. כמו כן, כתוב : "זרעי פשתן לא מכילים את חומצות השומן EPA ו DHA שהן חומצות השומן החשובות לאדם, ואינם מהוים תחליף הולם לשמן דגים" (זה אמנם רק ויקיפדיה, אבל עדיין משהו : http://he.wikipedia.org/wiki/פשתןמצד שני, הקפסולות הם לא תרופה ולא נמצאים בפיקוח ובקרה קפדנית. 1. אשמח לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לצרוך אומגה 3 לאור הנתונים הנ"ל (אשמח לקרוא תיקונים במידת הצורך) 2. במידה וטחינת פשתן היא המועדפת (למרות שלפי הכתוב - לא בטוח), מה עלות הצמח ? כיצד טוחנים ? מה עלות המטחנה ? 3. שאלה בנושא אחר - אשמח להמלצה על מטחנה לעשב חיטה. רבה

razgalili

New member
הדרך הטובה ביותר לצרוך אומגה היא שמן דגים

הגוף לא יכול להסב א ל א במהירות ובכמויות מספיקות אם אתה בחוסר משמעותי. שמן דגים מאיכות טובה נקי מכספית.

דלית1200

New member
אתה יכול לגבות את המשפט החד משמעי שכתבת ?

מכיוון שבפורומים אמרים בתפוז טוענים שהמרת ה ALA אמנם פחותה, אך סך כל היעילות שוות ערך.

razgalili

New member
כן, אני יכול

^ Shiels M. Innis (2007). "Fatty acids and early human development". Early Human Development 83: 761–766. doi:10.1016/j.earlhumdev.2007.09.004.

למעלה