אומלטים

B r u l e

New member
אומלטים

יש אומרים ששף טוב נבחן עפ"י איכות האומלט שהוא מכין. ג'ואל רובשון אומר שהטעות הנפוצה בהכנת אומלט הוא קיפול השוליים כלפי פנים. החביתה האהובה עלי מטוגנת בחמאה, עשוייה מבייצים חומות בטמפ' החדר עם מעט מלח ומעט חלב. אני אוהב, כמו כל דבר שקשור לבשר, את החביתה עשוייה מדיום רייר.
 

pickit

New member
הממםם.... ../images/Emo10.gif

ביצים חומות, אינן שונות בטעמן מביצים "לבנות". ההבדל היחיד הוא שהקליפה שלהן יותר עבה (ככה שכשאתה עושה ביצה קשה כדאי לך להשתמש בהן), מה שאומר למעשה שה"תוך" שוקל פחות מאותו גודל ביצה "רגילה" שתהיה לך... אבל הטעם... זהה. זה עד כמה שאני יודעת.
 

B r u l e

New member
יש הבדלים נוספים

1. ביצים לבנות מעידות על גידול לא טבעי של התרנגולות ולעומת זאת ביצים חומות נתפשות יותר כ"ביצי חופש", מתרנגולות שחיות בדרך שיותר קרובה לטבע. 2. בביצים חומות החלמון כהה יותר וחלבון יציב יותר ולכן התוצאה יותר טובה.
 

asafyigal

New member
ביצים חומות

הן בסך הכל ביצים שהטילה תרנגולת חומה, לא יותר. זה נכון שבארץ סביר למצא תרנגולות חומות בלול של "תרנגולות חופש" ואולי לכן זה נתפש במשהו איכותי יותר. אני אוהב את האומלט שלי מעורבב עם מזלג, אני מוצא שהערבוב עם מקציף יוצר קצף שלא תורם לטעם או למרקם. אני גם לא מוסיף חלב.
 

terroir

New member
בבקשה brule

תוכל בבקשה אולי לפרט איך מכינים אומלט בהילכתו?
 

B r u l e

New member
בבקשה

בנוסף לנקודות שציינתי כבר אני נוהג לשמור על כמה כללים נוספים בהכנה של אומלט: 1. 2 ביצים ומעלה- מפחית את הסיכון לייבוש האומלט, ומקבל עובי (תלוי גם בקוטר המחבט). 2. על 2 ביצים אני מוסיף כף חלב 3 אחוזי שומן, מה שנותן מרקם יותר חלק ורטוב לאומלט. 3. לחביתה אני אוהב להשתמש בכמות שומן בינונית. דהיינו מה בסביבות כפית חמאה ולא יותר, חמאה מלוחה כמובן. 4. את הביצים מקשקשים בעזרת מקציף ידני ולא מזלג, מזלג מפריד את קשרי החלבון ויוצר בועות גדולות שלא מטיבות עם האומלט. 5. את החמאה ממיסים לטמפ' בינונית שופכים את הבלילה ומטגנים רק מצד אחד. אסור להפוך כי אז מייבשים את האומלט. כמובן שהוספה של נקניק תה או סלמי תיטיב עם החביתה.
 
למעלה