אומנויות לחימה אחרות בזירה

Wing Chan

New member
אומנויות לחימה אחרות בזירה

רציתי לדעת מה אנשים חושבים על העיניין שלאט לאט מתחילים לצוץ מתחרים בארץ מרקע של אומנויות לחימה שהן מחוץ לתחום של הזירה בעיקרון (אומנויות לחימה מסורתיות סיניות ויפניות למשל) שעולים לזירה להתחרות. מה דעתכם על זה? טוב\רע? למה? (אני לא בא לפתוח פה ויכוח שטותי על איזה שיטה טובה יותר או מה יעיל יותר או שום דבר כזה, בבקשה אל תדרדו את השירשור לזה. אני רוצה לשמוע דעות של אנשים.
)

זה מעולה.............../images/Emo24.gif

בייחוד אצלנו הזירה שלנו בנוייה להכיל אנשים משיטות אחרות משום מגוון הסגנונות שנלחמים בה. כל מה שצריך לעשות זה להתאים את סוג הלחימה לסגנון שנלחמים בו. וזה רק יקדם את הענף! יניב

dannylior1

New member
זה מוזר לי לראות את זה.

כאחד שהתאמן בקראטה קיוקושניקאי והתחרה, מוזר לי משהו לראות קרבות קראטה בזירה. השילוב של זירה עם חליפות קראטה נראה לי לא מקצועי משהו, לפחות מבחינת הקראטה. תקנו אותי גם אם אני טועה, אבל באופן כללי לא מגיעים לשם לוחמי הקראטה הקלאסי, אלא כאלה שבחלק מהאימונים שלהם עושים גם קרבות קראטה, כשבפועל הם מתאמנים בג'וג'יטסו/אגרוף תאילנדי/לחימה משולבת ונוספים. אני מאמין שאת אנשי קראטה קיוקושינקאי לא יראו בתחרויות האלה כי לרונן כץ מאוד חשובה המסורת של הקראטה. מצד שני, אם אין אפשרות לארגן מזרון לקרבות הקראטה לצד הזירה, אני שמח שהענף הזה נכנס גם הוא לערב הקרבות, כי זה בטוח יותר לענף מאשר לא להכניס אותו בכלל לתחום.

תשמע............

הזירה זאת רק הבמה...... החוקים הם חוקים של קראטה עם שופטים שמרמים דגלים, עם שופט מרכזי, עם חוקים התקניים לש הקראטה מגע מלא... החבלים לא צריכים להפריע לך.... במסגרת אליפות CMA אנחנו עושים ב-3 זירות פתוחות כמו של הקראטה הקלאסי... אבל כאן מדובר בערב מעורב.... יניב

dannylior1

New member
שלא תבין לא נכון...

אני חושב שזה טוב ויפה שלערב אומנויות הלחימה הוכנסו גם קרבות קראטה, ואם ישנו צורך או אילוץ שהקרבות האלה יתקימו בזירה כדי שיתקימו אז ברור שזה לא נורא (לפחות לא מנקדות המבט שלי). אבל, מנקדות מבט מסורתית, זה לא נראה הכי טוב.

אוקי אז........

הרבה מה לעשות אין... משום שזה אירוע רווגוני של כמה סגנונות לא רק קראטה. אני אישית התרגלתי לעניין... אני מקווה שגם אתה

בקנדה יש בית-ספר לטאי-צ'י,

שתלמידיו לוקחים מקומות ראשונים בתחרויות MMA. אני לא זוכר את הפרטים המדוייקים, אבל קראתי על זה בסייברקוון. עד כמה שאני יודע הם עוד לא הגיעו ל-UFC (משתתפים בליגות של חובבים, אם אני לא טועה), אבל אני מניח שמתישהו גם זה יקרה.

ואוו מדהים, זה מראה ש.....

אפשר להתאים כל שיטה לתחרויות כאלה ואחרות. אני משער שהם עובדים אחרת מבתי ספר אחרים... יניב

אני מתאר לעצמי שכן, אבל לא יודע

פרטים, מצטער. אני אנסה לחפש, לא מבטיח תוצאות.

zoti

New member
זה מראה דבר אחר.

שהם משנים את הסגנון שלהם בכדי שיתאים ללחימה תחת חוקי MMA. העובדות היבשות מראות שכל סגנון עמידה ששונה מקיקבוקסינג / איגרוף / מואי תאי / קראטה מגע מלא בשילוב איגרוף נועד מראש להיכשל בזירה. אני בטוח גם שהם מוסיפים עבודת קרקע או לפחות את המינימום שהוא עבודה על המנעות מירידה לקרקע.

אני אנסה לחפש, קראתי על זה

בסייברקוון לפני כשנתיים ומאז הם שידרגו את האתר ויכול להיות שחלק מהחומר לא נמצא שם.

Wing Chan

New member
יש גם את המתחרה

Sami berik שהוא מתחרה בעיקר ב-cage rage והסיגנון שלו הוא טאי צ'י, אבל אני מניח שהוא גם למד גראפלינג (לפחות בסיסי) לפי דעתי כול שיטה יכולה להיות יעילה להגנה עצמית וגם לזירה, פשוט תלוי מה עושים איתה ואיך מתאמנים. והאמת שזה לא מפתיע אותי שיש בתי ספר שעושים טאי צ'י "קרבי", מכיוון שנרצה או לא, טאי צ'י היא אומנות לחימה וכאחת כזו היא אמורה להכין את המתאמנים בה למצבי קרב.

הוא עסק גם בוינג-צ'ון, ונדמה לי שגם

במואי-תאי. היום, אם אני לא טועה (לא התחום שלי), הוא עוסק ב"טאי-צ'י קרבי". לי אין מושג מה זה. באתר שלו אין הרבה חומר. www.samiberik.com

ננדין

New member
הייתי מאוד רוצה לראות את זה!!!

אני חושב ששמעתי על זה. או אולי היה איזה דיון על אמן טאי צי שרוצה להגיע לתחרויות MMA ואני מתבלבל... בכל מקרה דוד, זה יהיה נהדר אם מישהו ימצא את הקישור לזה.

למעלה