אומנויות לחימה, במיוחד לחרדים

bennyTKD

New member
אומנויות לחימה, במיוחד לחרדים

(הערה למנהלי הפורום: נא לא למחוק את ההודעה. קראתי את כללי ההתנהגות בפורום, ומספר הטלפון שרשמתי פה נרשם ברשות בעל המספר. ההודעה עצמה אמנם נראית קצת פרסומית, אך לעניות דעתי יש בה מידע חשוב לציבור החרדי, ואני בטוח שרבים מהמשתתפים בפורום ישמחו לקרוא מידע זה. תודה.) לכל החרדים שמתעניינים בלימוד אומנויות לחימה: יש קבוצה מיוחדת לגברים חרדים ברמת גן. לא מקבלים נשים לקבוצה, ואין אימונים בשבתות. בקבוצה יש כ- 20 חרדים מגין 18 ומעלה, מאיזור בני ברק, פתח תקוה, אור יהודה, ירושלים ועוד. מיד אתן עוד פרטים. מי שרוצה עוד מידע יכול לפנות אלי פה בפורום, או במסר פרטי בתפוז, או באימייל bennyTKD@yahoo.com או יכול לפנות ישירות למאמן איציק זמיר בטלפון 064618081. להלן פרטים נוספים: אני לומד טאיקוונדו ברחוב הראה ברמת גן, באקדמיה לטאיקוונדו בהדרכת איציק זמיר. האימונים בימי שני וחמישי משעה 20:15 ועד שעה 22:15. מדובר בשני שיעורים רצופים, כל שיעור באורך של שעה, כאשר ניתן להשתתף בשני השיעורים, או רק בראשון (הראשון הוא למתחילים והשני למתקדמים) - איך שאתה בוחר. טאיקוונדו הינה אומנות לחימה קוריאנית, עם דגש על עשרות סוגים של בעיטות. יש בעיטות בסיבוב, בעיטות תוך קפיצה באוויר וכו´. בנוסף, יש שם גם אגרופים, מרפקים וכל שאר הדברים. הטאיקוונדו מפתחת גם כושר גופני, סיבולת לב-ריאה, ביטחון עצמי, ומשמשת כמובן להגנה עצמית בפני תקיפה. ניתן לפנות למורה לקבלת פרטים נוספים. שמו איציק זמיר, טלפון 064618081. אפשר לדבר איתו ולהשתתף בשיעור ניסיון ח-י-נ-ם. בשיעור הניסיון אפשר לשבת בצד ולהסתכל, אבל אפשר וגם עדיף לנסות להשתתף בשיעור. צריך פשוט לבוא עם בגדי ספורט (מכנסי טרנינג או מכנס מבד קליל, חולצת טי-שירט או גופיה, ומתאמנים יחפים). אני ממליץ לבוא ולראות את זה. המורה איציק הוא מדהים. יש לו חגורה שחורה דאן 3, והוא היה אלוף ישראל בטאיקוונדו 6 שנים ברציפות. המורה שלי מקפיד שהקבוצה לא תהיה גדולה מידי והוא מקפיד לתת לכל אחד תשומת לב במהלך השיעור והתרגול. מי שרוצה (כמוני) גם מקבל ממנו אחר כך תרגילים להתאמן עליהם בבית (גם תרגילים בטאיקוונדו, וגם תרגילים לפיתוח הגמישות). הוא גם עונה על כל השאלות שלי אחרי השיעור ומראה לי שוב דברים שלא הבנתי. בקיצור, זה לא רק מורה שיודע טוב את אומנות הלחימה שבה הוא עוסק, אלא מורה שגם יודע ללמד. הקבוצה עצמה די מגוונת: 1. מבחינת הרמה/חגורה, יש אנשים מכל החגורות: לבנות, צהובות, כחולות, אדומות ושחורות. אני חושב שזה טוב להתאמן מול אנשים בכל הרמות. לפעמים טוב למתחילים להתאמן מול חגורות שחורות, כי כך לומדים יותר, וכי הם יודעים לתקן לך טעויות. לעומת זאת, אם תתאמן מול חגורות לבנות (שגם לזה יש יתרונות מסויימים), הם לא ידעו לתקן ולהעיר לך על טעויות (כי בדרך כלל הם לא ירגישו שטעית). כך שאני מאמין שצריך להתאמן בקבוצה מעורבת (כל סוגי הרמות/חגורות) כמו שיש אצלנו. 2. מבחינת הגילאים (הצעירים בגיל 18, המבוגרים בני 25-30, ויש אפילו יותר). 3. מבחינת מבנה גוף (גבוה, נמוך, שמן, רזה וכו´). יש אצלנו למשל תלמידים קטנים (נניח 1.70 מטר גובה ו-60 ק"ג משקל) שהם מאוד זריזים, ומצד שני יש אצלנו תלמידים גדולים (מעל 1.80 מטר גובה, ומעל 90 ק"ג משקל...) שהם יותר איטיים והאוויר נגמר להם מהר, אבל חלק מהם מאוד חזקים פיזית, ולומדים הרבה מלהתאמן גם נגדם. האימונים בשיעור אצלנו הם לפעמים ב"סימונים" (לא נותנים בעיטות שפוגעות ביריב, אלא רק "מסמנים" את הפגיעה), ולפעמים בפגיעה ממש (כדי להתרגל למצב אמיתי ברחוב) אבל לא בעוצמה מלאה. את הבעיטות עם העוצמה אנחנו גם מתרגלים על כריות מיוחדות לכך, או כשאנו מתאמנים עם מגינים מיוחדים מספוג על הגוף. אם יש עוד שאלות, אני אשמח כמובן לענות. בני

sarav55

New member
תגיד יש אומנויות לחימה

נגד היצר הרע?רוצים להלחם מעשית ביצר הרע האם יש שיטות

חוץ ניק

New member
כן יש שיטות רבות

ולא רק שקיימות המון שיטות, הן גם מקבילות בדברים רבים לאמנויות הלחימה. את אמנויות הלחימה אפשר לחלק לשני סוגים, אחד - אמנויות רכות והשני - אמנויות קשות. אמנות לחימה מטבעה מתמודדת עם התקפות של היריב (יצר הרע אם תרצה) השיטות הקשות מתמודדות עם ההתקפה של היריב בהתנגדות ע"י הפעלת כח, אם תתן לי אגרוף אחסום אותו בכח ובטכניקה שאני מפתח במשך האימונים בשיטה. השיטות הרכות לעומת זאת שואפות להתמודד עם ההתקפה בכח המינימלי האפשרי, ואם אפשר אז ללא כח בכלל, לדוגמא אם תתן לי אגרוף אזוז הצידה וכך לא אקבל את האגרוף ואולי אף אשתמש בתנופה של ההתקפה שלך כדי לגרום לך לאבד שיווי משקל וליפול. ובעצם האידיאל של השיטות הרכות הוא לא להגיע להתקפה כלל ע"י כך שמטפלים בבעיה כשהיא עוד קטנה או בצורה חברית ולהמנע מהתנגשויות. למשל מישהו משתולל ומנסה לתקוף את כל מי שעובר על ידו אתה יכול לנסות להלחם בו ואתה יכול גם לנסות למצא אתו שיחה משותפת וכך לשכנע אותו בדרך ידידותית שימנע מפגיעה באחרים. בעבודת המידות גם תוכל למצא כמה גישות, אחת- שיטת המוסר הליטאית, בה נלחמים ביצר הרע ולומדים איך להתמודד מול ההתקפות שלו. השנייה - החסידות, בה מגבירים את האור ע"י שמחה ולימוד תורה וכך החושך בורח מעצמו, ולא מגיעים כלל להתמודדות עם הרע. אני חושב שכמו שבאמנויות הלחימה אין שיטה טובה יותר ושטובה פחות וכל אחד מוצא את זאת שמתאימה לאופיו ולנתונים הטבעיים שלו, כך גם כאן אין גישה טובה יותר ולכל אחד מתאימה גישה אחרת.

למעלה