אומנויות לחימה ותנועה

CRAZY BOLI

New member
אומנויות לחימה ותנועה

אומנויות לחימה שונות מצריכות יכולת תנועתית ממפרקי הגוף השונים . אנשים שונים זה מזה ביכולת התנועתית מסיבות של : ליקויי יציבה בעיות מבניות פציעות אי ספיקה של רקמות ( גמישות של שרירים ) בעיות קורדינציה שונות גיל ועוד ... בשיעורים לרוב הקבוצות הטרוגניות ולעיתים רבות יש פער ביכולת התנועתית בין התלמידים בין אם בגלל וותק או בין אם בגלל יכולות תנועתיות שונות . אני מוצא שפעמים רבות תלמידים מצליחים בביצוע טכניקה המצריכה יכולת גבוהה מהממוצע ע״י פיצוי כלשהו שמגיע מאיזור אחר . לדעתי ניתן לשפר (אם כי לא בכל המקרים) יכולת תנועתית כללית דווקא דרך שיטות אחרות שאינן בהכרח מעולם הלחימה שבסופו של דבר תסייע לאומן לחימה לשפר את יכולותיו . שיטות שעשויות להיות מועילות (אם כי זה תלוי במורה) : אקרובטיקה והתעמלות קרקע פילאטיס מזרן ומכשירים פלדנקרייז ריקוד וכו'...

שיפור

אני מאמן לפי השיטה:"אימון אישי במסגרת קבוצתית". אם אתה רוצה לשפר או להשתפר מצא את החוליה או החוליות החלשות וחזק אותן קודם. זה מצריך יכולת התבוננות הבנה של התנועה יכולת לזהות נקודות תורפה ידע כיצד לגשת ולחזק אותם.

daskaliano

New member
אימוני קואורדינציה הם חלק מהאגרוף

כל אימון מתבסס על תרגילי קורדינציה בסיסיים והתנועה באגרוף בכללותה משפרת מאוד את הקואורדינציה וכמובן מי שמתאמן באגרוף מקבל בנפיט אדיר של שיפור יכולת התנועה. אולם יש אנשים שזו המומחיות שלהם "תנועה" ולהם כלים וידע אדירים לתחום הזה. במקרה ומישהו רוצה באופן ספציפי להשתפר יפנה נא למורה לתנועה אני מכיר איש מדהים בעל ידע וכישורים מטורפים העונה לשם: עידו פורטל. ממליץ לכל מי שהתחום מעניין אותו לפנות אליו בפייסבוק ולהתרשם מיכולותיו. http://www.youtube.com/watch?v=vCSKH9mvVWk&feature=channel_video_title

muaythai

New member
תודה רבה

על הידע דסקלו. בברכת המשך יום טוב, ארז שוקרון.

עידו מומחה

וממליץ לכל מי שמתייחס ברצינות לעצמו וללחימה שלו שימצא את הזמן לעבוד עם עידו .

למעלה