אומנם אני מקדימה ביום אבל .....

Ally E

New member
אומנם אני מקדימה ביום אבל .....

בכל זאת אני רוצה להזכיר לכולנו את עמיתנו האמריקאים ששילמו בחייהם כדי להציל את חייהם של אחרים. אני מצדיעה להם ואני גאה להיות חלק מכם ומאותם אנשים חובשים, פאראמדקים אנשי כיבוי והצלה, שיעשו הכל ואפילו ישלמו בחייהם כדי להציל חיי אחרים. חיזקו ואימצו והעיקר שמרו על עצמכם,

gal-or

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo150.gif../images/Emo24.gif../images/Emo16.gif

מצדיעה לכם, חברים יקרים. עדי

inbale

New member
לזכרם של אנשים אמיצים ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אני מצדיעה לכל אותם אנשי כוחות ההצלה שלא היססו ונכנסו לבנינים הבוערים וקיפחו את חייהם עקב כך. אני מצדיעה לכל אותם כוחות שעבדו ימים ולילות כדי להציל ולחלץ אלפי אנשים מההריסות. שישאו עימם את מראות הזוועה עד סוף ימיהם.

sbenzvi

New member
איך נפלו גיבורים../images/Emo160.gif../images/Emo59.gif../images/Emo16.gif

orend123

New member
../images/Emo16.gif לזכר 421 איש צוותי החירום ../images/Emo16.gif

421 איש מצוותי החירום של ניו יורק אשר ניספו בשעת החילוץ. אורן

nsr

New member
../images/Emo16.gif

גם אני מדליק נר לזכרם. יהיה זכרם ברוך. נ.ב ענבל, אני לא מסכים איתך בנוגע לזה שהם רצו לביניים. אם הם לא היו ישר רצים לתוך בניינים (מה שלדעתי ממה היה מיותר) היו ניצלים יותר. אבל מה שהיה היה...

inbale

New member
חשבת פעם כמה אומץ זה דורש?

אז נכון מלמדים אותנו להציל חיי אדם ואנחנו מיומנים בזה אבל כשאתה שם עומד ורואה ומרגיש את האימה כולם מסביב רצים בבהלה ובורחים ואתה יודע שבבית מחכים הילדים שלך ואישה שאתה אוהב ובכל זאת אתה נכנס פנימה כדי להוציא כמה שיותר אנשים...לדעתי זאת גבורה מדרגה ראשונה. אני מאחלת לכולנו שלא נעמוד במבחן הזה לעולם.

nsr

New member
את צודקת.

הם באמת גיבורים, ואני מעריך את כמות האומץ שיש להם. אבל זה לא היה נחוץ במקרה הזה. לא היה להם מה לעשות שם. אני לא אומר שזה נכון בכלליות, כל מקרה לגופו, אני בטוח שכל אחד מאיתנו היה מסכן את חייו בשביל אחרים וקופץ לזירת האירוע בלי לחשוב פעמיים. אבל אני חושב שבמצב הזה זה היה ממש לא הכרחי. מה כבר הם יכלו לעשות?... שלא תחשבו שאני איזה נרקסיסט שחושב רק על עצמו, אבל לפעמים צריך להפעיל שיקול דעת. כדברי ענבל, גם אני מקווה שלא נעמוד במבחן הזה לעולם. וזהו באמת גבורה ממדרגה ראשונה. יהיה זכרם ברוך

nsr

New member
את יודעת מה

חשבתי על זה... ואת צודקת ואני טועה. ניסיתי לשים את עצמי במקום אחד מהם. לראות אנשים שזקוקים לעזרה, ואתה יודע שאתה יכול לעזור, אתה תכנס לזירה בשביל לעזור בלי לחשוב על ביטחונך. אני מתנצל על מה שרשמתי, זה לא נכון. אני וכל אחד מכם היינו עושים אותו דבר. גם אני דוגל ב safety first אבל כשאני חושב על זה אז...

sbenzvi

New member
ולומר את האמת - אף אחד לא חשב...

שהבניין יקרוס X 2. אולם, אין כלל ספק שהם גיבורים - כבאי ניו יורק ידועים כאנשים שנכנסים לבניינים בוערים להציל חיים....

inbale

New member
הם הצילו 25000 אנשים מהבנינים

כוחות הכיבוי וההצלה חילצו וטיפלו ב 25000 אלף אנשים !!! אתם יכולים לקלוט את המספרים האילו בכלל?

Ally E

New member
זה משהו שלעולם לא ייקלט והלוואי

שלעולם גם לא נדע אותם על בשרינו.

הלוואי,

אני מעריך את האומץ של הכבאים ואנשי כוחות החירום, אולם מצד שני דואג לזכור כל הזמן את מה שלימדו אותנו בתור התחלה בקורסים במד"א SAVETY קודם להכל, אין דבר כזה להסתכן כדי להציל מישהו, !!! עדיף חובש חי מגיבור מת או פצוע זהו כלל חשוב, למרות זאת עדיין האומץ וההקרבה וההערכה שלי כלפי אותם אנשי הצלה לא פג לרגע !!!

יוסי, סביר להניח..

ב"ה יוסי ידידי, סביר להניח, שבמידה והכבאים/רשויות ההצלה, היו יודעים שהמגדלים ´יקרסו כמגדל קלפים´ הם לבטח לא היו נותנים לאף אחד להתקרב, ומנסים לחלץ מהאוויר במסוקים. אבל אף בר-דעת לא חלם ש-120 קומות X שתים יקרסו כלא היו. יהי זכרם ברוך.

paradan

New member
חבריה אני חייב לשאול?

איזה safety יכול להיות בזירת פיגוע? האם בארץ אנו מחכים עד שהחבלנים בודקים את הזירה? תהיו מציאותיים. אתם באמת חושבים שגם אם היו יודעים על סכנת הקריסה היו מחכים בחוץ ונותנים לאלפים למות? כמה אנשים לדעתכם היו מצילים עם מסוקים? 10-20? לא לשכוח שבניו יורק הפאראמדיקים נמנים עם מכבי האש (FDNY) והסיכון הזה הוא חלק מתפקידם. האם להכנס לבניין בוער זה פחות מסוכן?
דני

דני, בא תשמע סיפור..

ב"ה אני לצערי הייתי ב-4 זירות שונות של פיגועים. בפיגוע שהיה במעודון הימורים ברשל"צ, שבו נהרגו 15 אנשים, הייתי במקום 3דקות מהפיצוץ, היות ואני מתנדב במשא"ז וחובש משטרתי, הייתי בסיור כמה רחובות משם, ששמענו את הקריאה בגל, הפעלנו צופר, והגענו לשם מהראשונים. המשטרה לא נתנה למד"א להתקרב לשם, עד שעשו סריקה מהירה בכל הרכבים למטה, לראות שאין מטען נוסף! אני לעומת זאת, הייתי למעלה, בתוך הזוועה הגשתי עזרה (יש לי תיק עם ציוד מלא צמוד אלי בכל סיור, שאם חלילה אקלע לתאונה, או משהו) והגשתי עזרה, לאחר שש דקות בערך, הרשו לכוחות הראשונים לזרום למעלה.... כך שיש את הבטיחות, ומשתדלים להקפיד על זה. ויתירה מזו, בפיגוע השני שהיה במדרחוב ברשל"צ (הסככה שקרסה) גם לשם הגעתי מיד, (מצומת בית דגן לפיגוע בנסיעה עם צופרים זה חמש דקות גג) וגם שם היה מידע על מטען נוסף (שהתגלה יום אח"כ ונוטרל בחוף הים של ראשון) ולא נתנו להתקרב לזירה! פשוט חסמו הכל...!! ראיתי כמה פצועים שמפנים את עצמם לכיון האמבולנסים..... נכון שזה קשה, נכון שזה מזעזע, אבל תסמונת בית-ליד, והמדרחוב בירושלים (2 מתאבדים ומכונית תופת) זכורה לכולנו. צריך לפעמים להפעיל היגיון קר ושקול, מד"א לא היו מוצאיים כאלו נהלים אם לא היו מקרים שמחייבים זאת. על כן, כדאי שנעבוד לפי הסחמות שנותנים לנו, ולא נהיה ´חכמולוגים´.. (אפילו שאני רץ בתוך הזירות, מישהו אחד צריך לעשות את זה... אין בררה, ויוסי-הגדול שמכיר אותי, ידוע שאני לא שפוי בדברים האלו, אבל לאלו שכן שפויים, שפשוט ישמרו מרחק! זה למענכם נטו..) Kיצ

paradan

New member
שאלה>

האם לדעתך אחרי הסריקה החפוזה שנעשתה הזירה היתה בטוחה? I rest my case

paradan

New member
וחוץ מזה...

בטח גם לא קראת את מכתבו של אבי זוהר, מנכ"ל מד"א, בו הוא מודה לצוותים על פעולתם תוך כדי סיכון חייהם ובו הוא מציין שזה כורח המציאות... האם שמעת את צורי הפאראמדיק, מתראיין לתקשורת אחרי שחילץ פצועים תחת אש ועמד לחזור לשם?...

למעלה