אומנם דשנו בנושא....

efroch99

New member
אומנם דשנו בנושא....../images/Emo217.gif

אבל הבחור המבריק הזה רק מחזק בי עוד יותר את הלגטימציה להמשיך ולהבריז בכיף מכל האירועים מסוג זה שאני מוזמנת אליהם. אה, אבל זה בסדר. הוא הרי עורך עיתון חתונות, כך שהוא יוצא נשכר מלהמשיך ולעודד את הנורמות הראותניות והנצלניות האלה. רק שזה לא יעזור לו, לפי הטוקבקים, אנשים מתחילים לתפוס שכל.....

../images/Emo9.gif תענוג להריח שוב את ריח השינוי

לאנשים מתחילים ליפול האסימונים. (התגובה שלי תמוספר סביב השישים פלוס כנראה). המפתיע והמשמח בעיני הוא שהתגובות היו לא רק נגד רעיון המתנות (ובצדק גמור כפי שהשתקף בכתבה המצחיקה ומהמטופשת הזו) אלא גם נגד רעיון החתונות. לא שאני משפשפת ידיים בשמחת מנצחים של "אמרתי לכם, הקדמתי את זמני"! אלא פשוט כי כיף לי לההיווכח במו עיני ובמו אוזניי (אם להסתמך על המסיבה האחרונה שהייתי בה) בשינוי חברתי זה ובהלך הרוחות המנשבות. כמה מעניין לי איך ייראו החתונות בעתיד והקשרים בין גברים לנשים.

elley

New member
המשפחה שלי מהמתחכמים ../images/Emo123.gif

אם שלושתנו מוזמנים (אבאמא ואני) - הם מביאים צ'ק ואני מביאה מתנה. אין מצב שאנחנו יוצאים רע...
תודה לאל שמהחבר'ה שלי מי שמתכוון להתחתן כבר עשה את זה, ומי שלא - הסכוי שתגיע חתונה קטן מאד... וכן, גם אני מבריזה חופשי
ואיך אני שונאת את ההתחשבנויות האלה...
אפשר לחשוב שמי שהביא פחות כסף אוהב אותי פחות. אולי בדיוק הפציצו לו את הבית בצפון ואין לו גרוש על התחת? או שהם מובטלים? או שהם בדיוק קנו ספה חדשה ויש להם עוד שלוש חתונות החודש? בכלל, למה האורחים צריכים לשלם על האוכל? בבית יש לי יותר טעים, יותר נוח, עם חברה יותר נחמדה ומעניינת, והרבה יותר בזול. חשבתי שהאורחים באים בשביל לשמוח עם החתןכלה, ולא לשלם להם את המשכנתא. מצד שני, מעולם לא הייתי בצד העדרי של העולם, ככה שנו, שוב יצאתי מופרעת...

magicgirl1983

New member
חחחח

הבעייה מתחילה כשאנשים קונים את אותה המתנה. באמת, מה יש לזוג לעשות ב-3 מסחטות מיץ ו2 מכונות קפה? ובשביל זה יש אתרים המיועדים במיוחד לכך, שלא ייקנו פעמיים. האמת שאני מעדיפה מתנות. זה חוסך בזמן הקנייה ויש דברים שאתה לא רוצה להתחיל לחפש לעצמך. כסף? לדעתי זה פחות אישי ממתנה שנבחרה בקפידה.

marish

New member
הזוי...

זוג חברים שלי שהתחתנו הצליחו ממש בכוח למנוע מההורים שלו לבוא אליהם למלון בליל הכלולות לספור את הכסף. כמובן שהם התייצבו שם למחרת על הבוקר
ויש להם פנקס שחור, ולפחות שבוע דיברו על מי הביא וכמה... וכל ה"החבר האמיתי שלי הוא זה שהביא לי 1000 ש"ח" ולא, נגיד, זה שסחב אותך הביתה כשהיית שיכורה בגיל 17 אבל עכשיו הוא מורה תפרן אז מביא "רק" 500 לזוג. איכס. במקרה שלי גם בזבוז כסף - ההשקעה לא תחזיר את עצמה לא בחתונה, ולא בברית/ה, ולא בבר מצווה...ממש חבל.

Sea Urchin

New member
../images/Emo8.gif ממש קמצנים

לא היו יכולים להוסיף עוד קצת כסף בשביל לברוח יותר רחוק מאותם הורים חסרי חיים?

חתונות ואני....

לפני יומיים הוזמנתי לחתונה שתערך בחודש הבא. אני הולך. למה ? כי ככה אני פוגש את כל המשפחה במכה אחת ואז אין צורך לעשות את זה בביקורים קטנים. בחישוב כלכלי לפגוש 100-200 איש זה יותר קל מכמה וכמה פגישות. (דלק, זמן, בילבול מוח) ואני שמח בשימחתם של בני הזוג. אם זה מתאים להם כל הכאב ראש הזה אז יופי ואם יהיו להם ילדים כחול על פני שפת הים גם שיהיה להם לבריאות. (והמון בריתות, בת מיצוות וכו') ואני נוהג להביא כסף. כי מאיפה לי מה הם באמת רוצים ? בחתונות של חברים קרובים קרובים אני תמיד יודע מה להביא ומביא מתנה מהלב או כסף שבא גם מהלב אם אני חושב שזה הדבר הנכון להביא

Jeannie

New member
איך עושים את זה?

איך את מבריזה בכיף מכל האירועים? אני מוזמנת בחודש הקרוב לארבע חתונות. לאף אחת מהן אני לא באמת רוצה ללכת (למרות שבחלק מהן אני אפגוש אחלה אנשים שלא ראיתי המון זמן). מצד אחד, אני נגד להבריז בלי להודיע, כי אני כן מודעת לזה שמשלמים כסף על הכסא שלי והמנה שלי גם אם לא באתי, ואני חושבת שהמעט שאני יכולה לעשות זה להודיע מראש שאני לא באה במידה וזה מתוכנן, כדי לחסוך הוצאות מיותרות. מצד שני, לפעמים נראה לי שרק נסיונות ההתחמקות יגזלו ממני יותר אנרגיה מאשר פשוט להתייצב במקום עם צ'ק לשעה ולחזור הביתה בהקדם האפשרי. אז מה עושים? אומרים לחתןכלה את האמת? מתחמקים עם תרוץ? סתם לא באים ולא מודיעים? איך אתם מתמודדים עם זה?

efroch99

New member
הברזות

ראשית ברוב המקרים הרי עושים סבב טלפוני לוודא שאנשים מגיעים (המתחתנים יודעים שיש אחוז נכבד של אנשים שלא יגיעו לחתונה, ומוודאים זאת מראש). אני לרוב מתמקת בטוענה שיש לי משהו אחר באותו זמן. זה תלוי גם מה הקרבה שלי לאנשים... אם זה מישהו לא קרוב שגם לא אכפת לו כל כך, אין לי בעיה להגיד "זה לא מסתדר לי" שזה כבר די קרוב לאמת. אני חושבת שהשלב הבא מבחינתי זה ללמוד להגיד שאני לא אוהבת חתונות ולכן תודה על ההזמנה, אבל אני לא אגיע.

היום התחמקתי מחתונה שנערכת הערב

אמרתי בקצרה שלא אבוא ומיקדתי את השיחה באיחולים לזוג ולמשפחה.

אשכר

New member
הייתי בחתונה מוזרה מאד

הכלה המיועדת פגשה ברחוב אחד סלבריטי אחד, בדרן ושחקן מפורסם וותיק בארץ. כשהגיע זמן החופה, לרגע הייתי צריך לשפשף את העיניים ולנקות את האזניים כדי להאמין שהוא אכן בא עד שומקום כדי לערוך את הטקס. הוא סיפר איך היא שאלה אותו האם הוא מעוניין לחתן אותם בטקס חילוני. והוא אמר לעצמו - כזה עוד לא עשיתי - והסכים במקום. עד כאן לא היה שום דבר מוזר. ואז אחרי נאום קצר שהוא נשא, הוא סיפר שהוא עצמו גרוש כמה פעמים, עם ילדים מפה ומשם, ושאל את הזוג, בעצם, למה הם צריכים את התעודה הזאת. למה הם צריכים אישור רשמי לאהבה שלהם. בשלב זה הכלה, שבימים כתיקונם היא אישה מבריקה, שנונה, מהירה, חכמה - הייתי מתחתן איתה בעצמי, לעזאזל - נשארה בלי מילים. הבדרן שאל שוב, באופן אחר, וכבר התחלתי להרגיש לא נוח - בשבילה. ולא היתה לה תשובה. "בדיוק השארתי פסטה על האש", מלמלתי לעצמי לתוך הזקן, ופשוט התפיידתי משם הביתה. לא דיברתי איתה מאז, ולא יודע מה היא ענתה או מה קרה להם עד היום.

whitewidow

New member
הברזות

אני מודיעה בריש גלי שבאופן עקרוני אינני הולכת לחתונות אורתודוכסיות: "זה פוגע ברגשותיי, מצטערת, שיהיה לכם במזל טוב" [מתאים גם לבריתות] אם דורשים הסבר- אני נותנת ברצון ובפירוט. 99% מהחתונות הם כאלה.בעשור האחרון הייתי ב3 חתונות בלבד. במידה ויירבו המזמינים לטקסים אלטרנטיבים- אומר שיש לי בעיה עם טקסים בכלל (מה שנכון).

wilkomen

New member
לא רוצים אל תלכו.

מי שלא מקבל את זה לא ראוי להיות חבר/אהוב..... זה ממש לא מבחן כניסה שיש לעבור. למרות היותי אנטי קיצוני בעניין ואתאיסט בנוסף
ומי שמכיר אותי יודע עד כמה.... יש לי אבל אחד אבל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חתונה בהחלט יכולה להפוך לבילוי חביב לפעמים. ואני מתכוון לקטע של מעבר למסיבת ריקודים בלבד.(בתקווה שיש DJ סביר) כמה מחבריך הטובים ועוד כמה אנשים על רחבה מרווחת מאווררת, ללא עשן סיגריות מטורף ומחניק, שירותים מתוחזקים ברמה נאותה (לאוהבי החפוז ולאלו שבאו עם בטן מלאה ולא רוצים לשוט על רפסודה עד האסלה) אבטחה.... אין סלקציה ועמידה חסרת משמעות בתור חסר משמעות... אין ערסים שבאו ללכת מכות, וגם אם הם שם, הערב הם לא ילכו מכות - מבטיח (נדיר מאוד. יצא לי להיות חודשיים קב"ט בארועים ), שתייה חופשית, אנשים לבושים יפה, אווירה חיובית... מי שמתבאס מהדודה סבתא.....לא לדאוג הם יתחפפו בהמשך. כן, זה יותר יקר אבל אצלי לפחות הכסף הוא לא השיקול האמיתי באנטי.

למעלה