אומנם זו פעם ראשונה שאני ראה את

אומנם זו פעם ראשונה שאני ראה את

הפורום הזה....אבל ,מסתבר שיש פה בדיוק מה שאני צריך!! יש לי הצעה למשחק שירים....לוקחים שיר שהוא לא בעברית, ומתרגמים אותו בחופשיות לעברית....מוצא השיר המותרגם הדבילי ביותר יזכה בשני סמיילים ונשיקה. ולצורך העניין, התירגום של הבית הראשון של גרם מדרגוןת לגן עדן של לד זפלין: יש גברת שבטוחה, שכל מה שנוצץ הוא זהב, והיא קונה את גרם המדרגות לגן עדן. וכשהיא מגיעה לשם היא יודעת, אם החנויות סגורות, (והמשך בלתי תרגים).. הקיצר, זה הרעיון....מקווה שלא ניסו את זה פה לאחרונה.... בהצלחה

Chandler Rulz

New member
הנה ארבעה שירים שתרגמתי פעם:

ספינת אוויר מעופרט - מדרגות לגן עדן ==================================== יש אישה שמשוכנעת, שכל הנוצץ הוא זהב והיא קונה מדרגות לגן-עדן וכשהיא תגיע לשם היא יודעת, אם כל החנויות סגורות עם מילה היא יכולה להשיג את מה שבאה בשבילו והיא קונה מדרגות לגן-עדן יש סימן על הקיר, אבל היא רוצה להיות בטוחה ואתה יודע לפעמים למילים יש שתי משמעויות בתוך העץ על יד הפלג, יש ציפור-שיר ששרה לפעמים כל מחשבותינו נתונות בטעות והיא קונה מדרגות לגן-עדן יש הרגשה שאני קולט, כשאני מביט למערב ונפשי זועקת לעזוב במחשבותי אני ראיתי, טבעות של עשן דרך עצים ואת קולותיהם של אלו שהביטו והיא קונה מדרגות לגן-עדן ונלחש שבקרוב, אם כולנו נקרא ללחן אז החלילן יוביל אותנו לסיבה ויום חדש יעלה, לאלו שעמדו הרבה והיער יהדהד בצחוק וזה גורם לי לתהות אם יש המולה בתוך הגדר החיה שלך אל תפחד עכשיו זה רק אביב נקי בשביל מלכת מאי כן יש שתי דרכים שאתה יכול ללכת בהן אבל בסופו של דבר יש עדיין זמן לשנות את הדרך שאתה עכשיו בה הראש שלך מזמזם וזה לא יפסיק, בגלל שאתה לא יודע החלילן קורא לך להצטרף אליו אישה יקרה, האם את יכולה לשמוע את הרוח נושבת, והאם ידעת המדרגות שלך מונחות ברוח הלוחשת ובעוד אנחנו נרחף במורד הדרך צללינו גבוהים מנשמותינו שם הולכת אישה שאנחנו כולנו מכירים שזוהרת באור לבן ורוצה להראות איך הכל עדיין הופך לזהב ואם תקשיב מאוד חזק הלחן ידיע אליך סוף סוף כשכולם הם אחד, ואחד הוא כולם להיות סלע ולא להתגלגל והיא קונה מדרגות לגן-עדן יש אישה שמשוכנעת, שכל הנוצץ הוא זהב והיא קונה מדרגות לגן-עדן וכשהיא תגיע לשם היא יודעת, אם כל החנויות סגורות עם מילה היא יכולה להשיג את מה שבאה בשבילו והיא קונה מדרגות לגן-עדן לירח וחזרה/גן פראי =-=-=-=-=-=-=-=-=-= היא לוקחת לה את הזמן, להמציא את הסיבות להצדיק את כל הכאב בפנים מניח שהיא יודעת, מהחיוך והמבט בעינייהם לכולם יש תיאורה לגבי המרה מכולן הם יאמרו: "אמא לא אהבה אותה מספיק" ו-"אבא אף פעם לא שומר על קשר, בגלל זה היא מתחבאת מחיבה אנושית" אבל איפה שהוא במקום אישי היא אורזת את חפציה לחלל החיצון ועכשיו היא מחכה, לטייס הנכון שיופיע והיא תגיד לו היא תגיד: אני אעוף לירח וחזרה, אם תהיה אם תהיה שלי יש לי כרטיס לעולם שבו אנו מתאימים אז אולי תהיה שלי? היא לא יכולה לזכור פעם, שהיא הרגישה נחוצה אם אהבה הייתה אדומה, אז היא עיוורת צבעים כל חבריה, הם היו מנוסים בבגידות ופשעים שאף פעם לא ניתן להגדירם היא תגיד: "אהבה היא כמו מקום לא פורה, ולהושיט יד לגורלו של אדם-זה כמו מסע, רק אין לי את המפה אליו" אז היא הולכת לקפוץ למים, ולהעביר להילוך גבוה יותר לשלוח סימן שהיא תולה את תקוותיה על הכוכבים איזה חלום נעים רק תאמר: אני אעוף לירח וחזרה, אם תהיה אם תהיה שלי יש לי כרטיס לעולם שבו אנו מתאימים אז אולי תהיה שלי? (החזיקי מעמד, החזיקי מעמד) אמא לא אהבה אותה מספיק ו-אבא אף פעם לא שומר על קשר, בגלל זה היא מתחבאת מחיבה אנושית אבל איפה שהוא במקום אישי היא אורזת את חפציה לחלל החיצון ועכשיו היא מחכה, לטייס הנכון שיופיע והיא תגיד לו רק תגיד: אני אעוף לירח וחזרה, אם תהיה אם תהיה שלי יש לי כרטיס לעולם שבו אנו מתאימים אז אולי תהיה שלי? אני אעוף לירח וחזרה, אם תהיה אם תהיה שלי יש לי כרטיס לעולם שבו אנו מתאימים אז אולי תהיה שלי? מלכה - אל תעצור אותי עכשיו =========================== הלילה, אני הולך לעשות לעצמי, זמת איכות אני מרגיש חי-חי-חי והעולם משתנה מבחוץ פנימה, כן, וצף סביב, באקסטזה, אז אל תעצור אותי עכשיו אל תעצור אותי עכשיו, כי אני עושה כיף חיים עושה כיף חיים אני כוכב נופל, מזנק בחלל כמו נמר, מתנגד לחוקי כח המשיכה אני מכונית מרוץ, חולפת ממול, כמו ליידי גודיבה אני הולך הולך הולך, אין לעצור אותי אני נשרף דרך השמיים, כן מאתיים מעלות, בגלל זה קוראים מר פרנהייט אני חולף במהירות האור אני רוצה להפוך אותך לאיש על-קולי אל תעצור אותי עכשיו, אני עושה כיף חיים אני עושה כיף חיים אם אתה רוצה לעשות כיף חיים, תן לי צלול אל תעצור אותי עכשיו אל תעצור אותי עכשיו אני לא רוצה לעצור בכלל אני רקטת חלל, בדרכי למאדים, במסלול מעגלי אני לווין, אני ללא שליטה אני מכונת מין, מוכנה להטען שוב, אני פצצת אטום שעומדת ל.. ל... להתפוצץ אני נשרף דרך השמיים, כן מאתיים מעלות, בגלל זה קוראים מר פרנהייט אני חולף במהירות האור אני רוצה להפוך אותך לאישה על-קולית אל תעצור אותי אל תעצור אותי אל תעצור אותי הי הי הי אל תעוצר אותי אל תעצור אותי או או או כן אל תעצור אותי עשה חיים, חיים אל תעצור אותי אל תעצור אותי אההההההההההההה אל תעצור אותי עכשיו, אני עושה כיף חיים אני עושה כיף חיים אם אתה רוצה לעשות כיף חיים, תן לי צלול אל תעצור אותי עכשיו אל תעצור אותי עכשיו אני לא רוצה לעצור בכלל לה לה לה לה לה... חיפושיות הקצב - בחיי ===================== יש מקומות שאני אזכור כל חיי אף על פי שחלק השתנו חלקם לעד לא לטוב חלק נעלמו חלק נשארו לכל אלו יש את רגעיהם עם אהובים וחברים שאני עדיין יכול לזכור חלק מתים וחלק חיים בחיי אהבתי את כולם אבל מכל האוהבים והחברים הללו אף אחד לא משתווה אליך וכל הזכרונות האלו מאבדים את משמעותם כשאני חושב על אהבה כמשהו חדש אף על פי שאני יודע שאף פעם לא אאבד חיבה ואנשים ודברים שהיו קודם אני יודע שאני לעיתים אאצור ואחשוב עליהם בחיי אני אוהב אותך יותר אף על פי שאני יודע שאף פעם לא אאבד חיבה ואנשים ודברים שהיו קודם אני יודע שאני לעיתים אאצור ואחשוב עליהם בחיי אני אוהב אותך יותר בחיי אני אוהב אותך יותר

אני לא יודעת מה הברווז יחליט אבל

ממני מגיעות לך שני סמיילים ונשיקה על השיר שנשמע הכי דפוק בעברית :) dont stop me know -
למרות שחיפושיות הקצב זה בהחלט מתחרה ראוי :)

:)

אהבתי את לירח וחזרה.... נשמע קצת כמו שיר של מושיק עפיה....ומפה זה רק יכול להדרדר...

Lady in red20

New member
הגורילות - 19-2000

העולם מסתובב מהר מדי אני קונה נעלי נייק מובחרות כדי לשמור על עצמי קשור ברצועה(?) עד הימים שאנסה להפסיד אמא שלי אמרה לי להאט אתה צריך לעשות לעצמך נעליים הפסק לרקוד למוסיקה של הגורילות במצב רוח טוב שמור על קצב מתון בה-בה-בה דיי די בופ הנה לך! השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! יש קוף בג'ונגל צופה בנתיב מתאדה(?) נתפס בקונפליקט בין מוחו לזנבו ואם זמן הוא חיסור(?) אז אין לנו מה להפסיד בבקשה חזור על ההודעה זאת המוסיקה שאנחנו בוחרים שמור על קצב מתון בה-בה-בה דיי די בופ בסדר הנחת את זה כן אנחנו עומדים לברוח השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! השג את המגניב! השג את צחצוח הנעליים המגניב! אה אה אה אה דיי דו דה בופ

red mosquito

New member
יגואר תגיד

השיר האחרון . מה זה במקור? ( אני יודעת שזה מתורגם אבל לא ממש הבנתי)

עורוס

New member
../images/Emo6.gif נחמד ביותר! ../images/Emo97.gif

אני אלך על תרגום דבילי
קיר הפלאים- נווה מדבר ===================== היום הולך להיות היום בו הם יזרקו זאת לך בגב תקני עכשיו היית אמורה להבין מה עלייך לעשות אינני מאמין ששום גוף מרגיש כמוני כלפייך עכשיו תחזורקצב [
] המילה היתה ברחוב שהאש בליבך יצאה אני חוף ששמעת את זה בעבר אך אף פעם לא היו לך ספקות אינני מאמין ששום גוף מרגיש כמוני כלפייך עכשיו וכל הדרכים שהיינו צריכים ללכת בהם מתרחרחות וכל האורות שהובילו אותנו שם מעוורים יש הרבה דברים שאני עץ לומר לך, אך אינני יודע למה כי אולי את הולך להיות האחת ששומרת אותי? ואחרי הכל את קיר הפלאים שלי היום הולך להיות היום אך אני לא אזרוק לך את זה גב תקני עכשיו היית צריכה לדעת אמורה להבין מה את אגוז לעשות אינני מאמין ששום גוף מרגיש כמוני כלפייך עכשיו וכל הדרכים... אמרתי אולי את הולכת להיות האחת ששומרת אותי ואחרי הכל את קיר הפלאים שלי... X2 אמרתי אולי את הולכת להיות האחת ששומרת אותי את הולכת להיות האחת ששומרת אותי את הולכת להיות האחת ששומרת אותי

עורוס

New member
המ... ועוד שניים ../images/Emo9.gif../images/Emo97.gif

הוא- הצטרף אליי במוות [HIM- Join Me In Death] ============================================= אנחנו כל כך צעירים החיים שלנו בקושי התחילו אבל אנחנו הכלמוכן שוקלים המלטות מהעולם הזה וחיכינו כל כך ארוך לרגע הזה 2 להגיע אנחנו כל כך חרדים להיות ביחד ביחד במוות הלא תמותי שני לילות ארבע אהבה? תינוק, הצטרף אליי במוות אז האם תמות? הלא תמותי שני לילות ארבע אהבה? תינוק, הצטרף אליי במוות העולם הזה כל כך מתולתל הסיבה היחידה שאנחנו כאן היא שני אגוזי לוז אז לפני שהחיים דומעים אותנו א-חלק תני למוות לבלוס אותי איתך הלא תמותי שני לילות ארבע אהבה? תינוק, הצטרף אליי במוות אז האם תמות? הלא תמותי שני לילות ארבע אהבה? תינוק, הצטרף אליי במוות [החיים האלה- נמלה שווה עזיבה] החיים האלה- נמלה שווה עזיבה... [ הצטרפי אליי, הצטרפי אליי] החיים האלה- נמלה שווה עזיבה... [הצטרפי אליי, הצטרפי אליי] [ הצטרפי אליי, הצטרפי אליי] החיים האלה- נמלה שווה עזיבה... [הצטרפי אליי, הצטרפי אליי] הצטרפי אליי... הצטרפי אליי.... ה-ח-י-י-ם ה-א-ל-ה!!!!!! נ-מ-ל-ה ש-ו-ו-ה ע-ז-י-ב-ה!!!!!!!!!!!!!! הלא תמותי שני לילות ארבע אהבה? תינוק, הצטרף אליי במוות אז האם תמות? תינוק, הצטרף אליי במוות הלא תמותי שני לילות ארבע אהבה? תינוק, הצטרף אליי במוות אז האם תמות? תינוק, הצטרף אליי במוות תינוק, הצטרף אליי במוות.... יוהמס עמום- את יפהפייה [James Blunt- You're Beautiful] ====================================================== חיי מבריקים, חיי טהורים ראיתי שרף, אני בטוח בכך. היא חייכה בי ברכבת התחתית, אך אבוי! ליבה תפוס, אך לא אפסיד שעות שינה לילית כי יש לי תוכנית את יפהפייה, את יפהפייה, את יפהפייה- אמת. ראיתי את פנייך במקום הומה, ולא ידעתי כיצד לפעול, כי יש סיכוי יותר גבוה שתהיי עם תרנגול
כן, היא לכדה את מבטי כשהלכתי לאיתי אפשר מפניי שאני בפא*ינג היי ולא חושב שאראה אותה שוב אך הרגע שנצרנו יציק לי כמו זבוב את יפהפייה, את יפהפייה, את יפהפייה- אמת. ראיתי את פנייך במקום הומה, ולא ידעתי כיצד לפעול, כי יש סיכוי יותר גבוה שתהיי עם תרנגול את יפהפייה, את יפהפייה, את יפהפייה- אמת. חייב להיות מלאך עם פרצוף מחויך כשהיא חשבה שאהיה איתך אך הגיע הזמן שאני אבין, הסיכוי שנהיה יחדיו הוא בערך כמו הסיכוי שמבט יפטרו את חיים יבין

sapirush1

New member
שני השירים הראשונים ממש יפים!!

(יור ביוטיפול רק נחמד) חח התרגום יצא די דבילי יש לי שיר אחד פעם שתירגמי וויתרתי באמצע כי לא היה קשר בין המילים.. אני יעבור עליו שוב ויעלה לפה אחר כך

The Damned

New member
התרגום הכי מצחיק לדעתי ../images/Emo13.gif

פשוט כי תרגמת את זה מילולית לגמרי.

light angel

New member
זה ממש כיף לתרגם שירים ../images/Emo13.gif

אני אשרוד/ גלוריה גיינור (אני לא הולכת להרוס שם של בנאדם, מצטערת). בהתחלה הייתי מבוהלת, הייתי משותקת חשבתי שלא אוכל לעולם לחיות בלעדיך לצדי אבל אז בזבזתי כל כך הרבה לילות בלחשוב כמה עשית לי רע והתחזקתי למדתי איך להתגבר ואז חזרת מעולם אחר פשוט נכנסתי כדי למצא אותך כאן עם המבט העצוב ההוא על פניך הייתי צריכה להחליף את המנעול המטופש ההוא הייתי צריכה להכריח אותך להשאיר את המפתח שלך אילו ידעתי לשניה אחת שהיית חוזר להטריד אותי עכשיו לך תעבור דרך הדלת פשוט תסתובב עכשיו כי אתה לא מוזמן יותר לא היית זה שניסה לפגוע בי עם "להתראות", חשבת שאתפורר? חשבת שאשכב ואמות? הו לא, לא אני אני אשרוד כל עוד אני יודעת איך לאהוב אני יודעת שאשאר בחיים יש לי את כל חיי לחיות יש לי את כל אהבתי לתת אני אשרוד אני אשרוד... הייתי צריכה את כל כוחי כדי לא לפול עבדתי קשה כדי לחבר את החלקים של לבי השבור ובזבזתי כל כך הרבה לילות בלרחם על עצמי הייתי בוכה אבל עכשיו אני שומרת על ראש מורם ואתה רואה אותי מישהי חדשה אני לא אותו אדם קטן וכבול שעוד מאוהב בך ואז הרגשת צורך לעזוב וציפית ממני להיות חופשיה אבל עכשיו אני שומרת את כל אהבתי בשביל מישהו שאוהב אותי עכשיו לך תעבור דרך הדלת פשוט תסתובב עכשיו כי אתה לא מוזמן יותר לא היית זה שניסה לפגוע בי עם "להתראות", חשבת שאתפורר? חשבת שאשכב ואמות? הו לא, לא אני אני אשרוד כל עוד אני יודעת איך לאהוב אני יודעת שאשאר בחיים יש לי את כל חיי לחיות יש לי את כל אהבתי לתת אני אשרוד אני אשרוד... או מיי גאד, זה נשמע נורא
(אבל אני גיליתי משהו שנשמע יותר טוב בעברית מאשר באנגלית, וזו גאווה קטנה לכולנו. רק נסו להגיד "leave me in your mother"...
הא, עברית רולז.

אני שמח שהצלחתי לעורר את הפורום

משנתו.... :) אני אוסיף עוד אחד משלי יותר מאוחר...

הנה, לטובת חובבי הרוק האלטרנטיבי

כלי-אופטייה (אין לזה ממש תירגום, או אם לדייק-דבר המכיל אופיום) ------------ החלטות תמיד היו בעיה בשבילך. מה שאתה צריך, זה אדם חזק שידריך אותך. חרש ועיוור וטיפש ושרוף לעקוב, מה שאתה צריך זה אדם חזק שידריך אותך. כמוני, כמוני, כמוני ,כמוני אם אתה רוצה שנשמתך תגיע לעדן, תאמין בי. עתה, אל תשפוט או תשאל, אלא אמונה יכולה לרפא אותך. רק תעשה את כל אשר אומר לך, מה שאתה צריך, זה אדם חזק שידריך אותך. תן לי להניח את הידיים הקדושות שלי לפנייך. האלים שלי יעשו אני כאשר הוא מדבר הוא מדבר דרכי. יש לו צרכים כמוני. שנינו רוצים לקצור אותך. ישו הצלוב, למה אתה לא בא להציל את החיים שלי עכשיו? פתח את עיניי ועוור אותי עם האור שלך. אם אתה רוצה שנשמתך תגיע לעדן, תאמין בי. עתה, אל תשפוט או תשאל, אתה שבוא כעת אבל אמונה יכולה לרפא אותך רק תעשה את כל אשר אומר לך. ישו הצלוב, למה אתה לא בא להציל את החיים שלי עכשיו? פתח את עיניי ועוור אותי עם האור שלך. חרש ועיוור וטיפש ושרוף לעקוב, תן לי להניח את הידיים הקדושות שלי לפנייך. האלים שלי יעשו אני כאשר הוא מדבר הוא מדבר דרכי. יש לו צרכים כמוני. שנינו רוצים לקצור אותך.

Chandler Rulz

New member
הנה עוד אחד:

הסמית'ס - פהגדול מכה שוב ========================= מותק, מותק אני רק צחקתי כשאמרתי שאני רוצה לנתץ כל שן בתוך ראשך הו מותק, מותק אני רק צחקתי כשאמרתי שעפ"י החוקים את צריכה להיות חבוטה במיטתך ועכשיו אני יודע את ז'אן ד'ארק הרגישה עכשיו אני יודע את ז'אן ד'ארק הרגישה כשהלהבות עלו אל האף הרואי שלה והווקמן שלה התחיל לימוס הו... פהגדול לה לה לה, פהגדול לה לה לה פהגדול מכה שוב ואין לי זכות לקחת את מקומי עם המין האנושי פהגדול לה לה לה, פהגדול לה לה לה פהגדול מכה שוב ואין לי זכות לקחת את מקומי עם המין האנושי ועכשיו אני יודע את ז'אן ד'ארק הרגישה עכשיו אני יודע את ז'אן ד'ארק הרגישה כשהלהבות עלו אל האף הרואי שלה ומכשיר השמיעה שלה התחיל לימוס הו... פהגדול לה לה לה, פהגדול לה לה לה פהגדול מכה שוב ואין לי זכות לקחת את מקומי עם המין האנושי הו... פהגדול לה לה לה, פהגדול לה לה לה פהגדול מכה שוב ואין לי זכות לקחת את מקומי עם המין האנושי הו... פהגדול לה לה לה, פהגדול לה לה לה פהגדול מכה שוב ואין לי זכות לקחת את מקומי עם המין האנושי הו... פהגדול לה לה לה, פהגדול לה לה לה פהגדול מכה שוב ואין לי זכות לקחת את מקומי עם המין האנושי הו...

למעלה