אומנם לא מהפורום, אבל בכל זאת

איילתי

New member
אומנם לא מהפורום, אבל בכל זאת../images/Emo16.gif

מדליקה נר לזכר קורבנות השואה ובניהם משפחות: אדלר, כ"ץ ומילר מצד אימי מהונגריה- דומברד לעולם לא נשכח ולא נסלח

kropacsek

New member
לזכרם ../images/Emo16.gif

קטע קטן מלוח הזיכרון של חצר בית הכנסת הניאולוגי בבודאפשט. משפחת שיכטנץ הייתה משפחתו של סבי (אב- אבי) ז"ל. חסרות משפחות קוהן, שוורץ ובלאו הי"ד, מהן אפילו לוח זיכרון לא נשאר.

עב

New member
../images/Emo16.gif לזכרם

קטע מלוח הזכרון באויפשט, שם גרו חמישה אחים לבית הוכפלדר וחלק מצאצאיהם.

ju100

New member
לזכרם../images/Emo16.gif

לזכרם!! לזכרם של היפים.. לזכרם של התמימים.. לזכר הפעוטות.. לזכר המשפחות.. לזכר מי שלא נשאר לו מי שידליק נר! ולהם רק אנו פה נשאר!! להמשיך וזכור..ולהדליק נר! וכל שנה לדורי דורות לספר!

ברק 188

New member
../images/Emo16.gif לזכרם

של כל קרבנות השואה וששת מליון היהודים שניספו מגלל מטורף אחד, ואלפי נלהבים.ולהן מצין שמות משפחתי שמרביתם אף לא היכרתי : שפיצר,גולדברגר, הוך,שטרסלר,קראוס,וייס- והנספחים שלא אדע לעולם את שמם. אבל תמיד יהיו ויהיו חתומים בלוח לבי(לוח זה לא נשבר, ולא ישבר)ובידע האצור שבזכרוני. לנצח-ומתןך תקוה שאצליח להעבירו לזכרון גם לדורות הבאים במשפחתי, (לפחות הכנתי עבורם תרשים "עץ- שורשים" מהידע שיש לי עד כה, ומקוה שיתפשר לי לפתח אותו בהמשך), שלכם דייר הבית.

vera2

New member
לזכרם../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

מרכינה ראש ומתיחדת עם זכר אבי שנםפה ע"י קלגסי הנאצים ימח שמם.

itaf10

New member
לזכרם ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif

מרכינה ראש ומתיחדת עם זכר 6 מליונים ובינהם סבתי וסבי לבית כ"ץ וילדם משה ויעקב (אחיו של אבי ז"ל). ולזכר סבתי וסבי לבית שפיצר מצד אימי ז"ל שלא זכיתי לראותם ולהכירם מעולם. יהי זכרם ברוך
*הולכת לבקר זוג קשישים (קרובי משפחה) אשר עדיין חיים את התקופה הנוראה שחוו במחנות ההשמדה ונישרדו... סיפורם גם כן מסמרי שיער. אולי הפעם אוכל להוציא מהם קצת ע"מ שלא יורידו את סודם לקבר.

איילתי

New member
רציתי לשאול האם את יודעת מאיזה

מקום בהונגריה הגיעה משפחתך- משפחת כ"ץ

itaf10

New member
איילתי

אין לי הרבה פרטים על משפחת אבי ז"ל. כל מה שאני יודעת שאימי ז"ל היתה מגוייר ומשם אספו אותם לגיטו בשופרון ומשם העבירו למחנות ההשמדה. את אימי לאושוויץ ואת אבי (לא יודעת במדויק). חזרתי מביקור אצל קרובי, לא הרבה הצלחתי לדלות פרטים. מה שכן הצלחתי להוציא מהדוד את הפגישה הגורלית שלו עם אימי, אשר הצילה אותה מההשמדה. המשפט האחרון שאמר "אילו לא הייתי מצליח להגניב אותה אלי, לא היתה יוצאת מזה חיה", ואני כמובן לא הייתי קיימת...

itaf10

New member
אגב, אבי נולד בסוטמר'ה-רומניה

גדל בהונגריה בבודפסט (אצל הסבתא). כנראה שמשפחת כ"ץ יצאה מסוטמר...

גלי®

New member
לזכרם של ששת המיליונים שניספו,

ביניהם המשפחות של אבי ואימי...

../images/Emo16.gif

לזיכרם של ששת המליונים שנספו בינהם גם משפחה של סבתי ז"ל וסבי ז"ל יהי זכרם ברוך

טומי*

New member
../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לזכר משפחתי לזכר ששת המיליונים

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif אני לא יודעת מה

אתכם, אבל לי היה יום קשה במיוחד. כל היום על סף דמעות. מאז שלא נשארו לי קרובי משפחה שעברו את הזוועות, ובמיוחד מאז אמי נפטרה ואי אפשר לחלוק אתה את היום. גם שידורי הרדיו ברקע (הבוס שלי מחובר לרדיו עם אינפוזיה), עם כל התיעודים מהתופת, והשירים העצובים רק חידדו את העצבות. לכן, איך שהגעתי הביתה נכנסתי לפורום לחלוק אתכם את ההרגשה הזאת.מהבחינה הזאת, אתם המשפחה שלי, כי רובכם באתם מאותו הרקע, והרגשת השותפות לענין, מקלה עלי. אז גם אני מדליקה נרות לזכר הנכחדים ממשפחתי, ולזכר כל ששת המליונים שנטבחו על ידי המרצחים, שהם תתי האדם! נזכור לנצח, לא ניתן לשכוח!!!

אלהלה

New member
../images/Emo16.gif

יום השואה אצלי הוא לא פשוט בכלל, גם בגלל שכבר באמת אין ממי לשמוע - אצלנו בבית כל יום היה יום השואה! ואצלי בגן היה לי חשוב להסביר לילדים שזה לא משהו שקרה לפני אלפי שנים, הם חושבים שזה כמו המן הרשע ופרעה... וכדי להסביר קצת יותר סיפרתי להם ששני ההורים שלי היו בשואה ושניהם שרדו אבל הרבה אחרים לא - אני מדברת איתם מאוד בקצרה ולא נכנסת לפרטים כי בגילאים כאלה לא צריך להבהיל אותם ולהעציב אותם כל כך. מצרפת לכם סיפור שאני מקריאה בגן והוא מאוד עוזר לדבר ולספר על.

לזכר בני המשפחה שלא הכרתי../images/Emo16.gif

משפחת אבי מלודז' פולין. סבי וסבתי, ויטלסון יעקב-מאיר ומינדלה לאיה (לבית קאופמן) אחיו , לייב לוזר וגיטלה (לבית גולדשטיין) וכל ילדיהם. אליהו משה ופייגה (לבית פקטור) " מרדכי מנדעל ורוזה (לבית הירשברגר) " שעיה גרשון אחיותיו , פייגה וזלמן גוטר " ציפורה והירש לדרמן " חיה שרה דבורה רודה -יהודית דודיו , דודניו וילדיהם . מכל המשפחה הגדולה , נותרו אבי ו2 דודנים יבדל"א. אף תמונה ושום מסמך לא נותרו למזכרת. משפחת אמי מדברצען הונגריה. סבי וסבתי, פרל אהרון ורחל-רוז'י פאני (לבית פרלשטיין) אחיה, אברהם-יצחק ישראל-אלימלך מנחם- מנדעל השם יקום דמם.

ברק 188

New member
evike ../images/Emo24.gif ג ד ו ל

עצוב הוא היום, יום של פסים וכוכב צהוב חיוור. בשבוע הבא הגלגל חוזר אך בלבוש אחר.

דרדרית

New member
לזכרם-../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif-../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif-../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לזכרם של בני משפחת אמי מבודפסט לזכרם של בני משפחת אבי מקושיצ'ה לזכרם של כל הנספים באשר הם שם -
-
-

למעלה