אומרים שהממשלה הבאה עלינו ל____

אומרים שהממשלה הבאה עלינו ל____

(כל אחד ישלים כראות עיניו), היא הממשלה החברתית ביותר שהיתה. תמהני, הכיצד בממשלה שיש בה הכל מכל - 25 שרים, 5 מתוכם ללא תיק (לא כולל פינס שמעמדו עוד לא התבהר לי), ממלא-מקום ראש ממשלה, משנה לראש ממשלה ושלושה סגני ראש ממשלה (ביחד 5 סגנים למיניהם לראש הממשלה. ד"א מישהו יודע מה ההבדל בין "משנה" לסתם סגן?), חסרה את אחד מתפקידי השר החברתיים ביותר - שר הרווחה. תסתכלו טוב ברשימת השרים הארוכה לעייפה - לא תמצאו שם שר רווחה. חמישה שרים ללא תיק (שלושה מתוכם מהמפלגות "החברתיות" העבודה וש"ס) ואפילו לא שר רווחה אחד... האם תיק הרווחה נשמר לסיעה אחרת? אולי ליהדות התורה (במעמד של סגן שר)?אני מניח שלא למרצ (בשבילה כנראה שומרים את תיק המדע, שאף הוא לא אוייש). ואולי פשוט זו ממשלה כל כך חברתית שלא נחוץ שר רווחה.... הנה הממשלה (ללא שר רווחה): כך תיראה הממשלה החדשה: ראש הממשלה - אהוד אולמרט. שרת החוץ וממלאת מקום ראש הממשלה - ציפי לבני. שר הביטחון וסגן ראש הממשלה - עמיר פרץ. שר האוצר - אברהם הירשזון. שרת החינוך - יולי תמיר. שר התמ"ת וסגן ראש הממשלה - אלי ישי. שר התשתיות - בנימין בן אליעזר. שר התיירות - יצחק הרצוג. שר התרבות והספורט - אופיר פינס. שר החקלאות - שלום שמחון. שר ללא תיק האחראי על רשות השידור - איתן כבל. שר התקשורת - אריאל אטיאס (ש"ס). שר הבריאות - יעקב בן יזרי. שר במשרד ראש הממשלה האחראי על הגמלאים - רפי איתן. שר הפנים - רוני בר און. שר לביטחון פנים - אבי דיכטר. שר המשפטים - חיים רמון. שר השיכון והבינוי (אחריות על מנהל מקרקעי ישראל), והשר האחראי על השירותים החשאיים ויו"ר ועדת השרים לענייני המגזר הלא יהודי - מאיר שטרית. שר התחבורה, סגן ראש הממשלה והשר האחראי על הדיאלוגים האסטרטגיים - שאול מופז. שר העלייה והקליטה - זאב בוים. שר לאיכות הסביבה - גדעון עזרא. השר המקשר בין הממשלה לכנסת - יעקב אדרי. שני שרים בלי תיק - יצחק כהן ומשולם נהרי (ש"ס). הערה: YNET משום מה שכחו ברשימתם את שמעון פרס, המשנה לראש הממשלה והשר לפתוח הנגב הגליל והפתוח האזורי. ולגבי מספר השרים - כבר 25, 12 מתוכם לקדימה (היה נדמה לי שקדימה הסכימה להסתפק ב-10-11 שרים, אז כנראה שלא...). אם מרצ תצטרף - עוד שר, ויהדות התורה, לפחות עדיין ,לא הצטרפה. כלומר: קואליציה בת 67 חברים - ממשלה בת 25 שרים (שר על כל 2.68 ח"כים). זו הממשלה שתוצג ביום חמישי הקרוב לכנסת ולציבור כולו.

טשאפק

New member
מעמד המשנה לראש הממשלה אינו

מוזכר כלל בחוק. זה סתם כיבוד (כמובן, יש גם משרד, משרד המשנה לראש הממשלה) שהועתר על פרס בממשלה הקודמת, כאשר התברר שאי-אפשר למנותו לממלא-מקום נוסף על אייה. מגוחך לחלוטין. גם תפקיד סגן ראש הממשלה אינו מוגדר בדיוק, אך לפחות הוא מצויין בחוק. אגב, מספרם של הסגנים נמצא בעלייה מתמדת.

bhnadav

New member
למה בעלייה?

הפעם יהיו אלי ישי, שאול מופז ועמיר פרץ. בממשלת שרון הראשונה היו ארבעה, בממשלה האחרונה היו שניים, אני לא חושב שיש איזו מגמה או משהו כזה.

טשאפק

New member
לבני לא?

בעלייה כי המספר המקורי היה 0. בממשלה השלישית הכניסו את תפקיד הסגן מסיבות פוליטיות (בערך כמו סיפור "המשנה"). אחר כך זה גדל לשניים, והגיע עד ארבעה. מצדי שכולם יהיו סגנים, אגב. זה לא עולה כסף.

bhnadav

New member
לבני ממלאת המקום,

יש הבחנה גם בחוק כולל מבחינת סמכויות, וכך נהגתי גם לגבי הספירה של הסגנים בממשלות האחרות שהבאתי דוגמאות לגביהן.

טלמ

New member
סגן הוא תפקיד פורמלי בלבד

שנותנים לראש סיעה או מאוכזב קשות, כמו מופז שירד מהביטחון לתחבורה. אני לא מתמצא בעניין אבל אני מאמין שבזמן שראש הממשלה וגם מ"מ (ציפי לבני) לא נמצאים בארץ/ חס וחלילה לא כשירים לתפקיד, ימלא את התפקיד אחד מהסגנים. ולכן צריך לשמור על בריאותם של אולמרט ולבני, כדי שחס וחלילה לא נקבל את פרץ כראש ממשלה בפועל

mean girl 16

New member
../images/Emo26.gif

לנתניהו היו ארבעה סגנים, לברק היו שלושה, לשרון ארבעה ולאחר מכן שניים. לפני כן תמיד היה רק סגן אחד או שניים לכל היותר, לעתים לא היה סגן בכלל.

טלמ

New member
סגן זה סתם תפקיד כדי להרגיע

רוחות. זה לא אומר כלום אבל תמיד כיף לכל שר לשמוע שהוא גם סגן ראש הממשלה, סגנו של האדם המשפיע ביותר מדינה.

טשאפק

New member
יחס שיא של 2.4 חברי כנסת

לשר (כולל ראש ממשלה). נחכה למינוי סגני השרים בעוד כחודשיים, על פי השמועות.

למעלה