אומרים שלימוד הגמרא מפתח

אומרים שלימוד הגמרא מפתח

תמיד אמרו לנו שלימוד הגמרא מפתח את הראש. ואני קורא כבר כמה עשרות הודעות של תלמידי ישיבה לשעבר, כאן בפורום, ושואל את עצמי, בלי להעליב, מה הולך פה? אין שום דבר יותר מעניין לומר חוץ מגיבוב האמירות הסתמיות שאני כבר קורא חצי שעה? אז או שהחזרה בשאלה היא גם תהליך של מחיקת העבר כולל הדברים הטובים שבו, או שבאמת הגמרא מפתחת את הראש רק בקשר של התפלפלויות עקרות על מילים ושברי מילים, (שזה דומה למה שקורא כאן) או, משהו אחר שאינני מצליח להבין. ובאמת, אין לי כוונה לפגוע באף אחד - גם אני חוזר בשאלה כמו כולם, או רובם, כאן וכנראה שגם אני לוקה בזה. בכבוד רב אנאפורנא

אלי פלס

New member
אנאפורנא, ברוך בואך...

מה דעתך להצטרף אלינו? ואם אתה מתלונן על רמה נחותה כלשהי אתה מוזמן להעלות אותה...

תודה על ההזמנה

ואכן אשמח להצטרף. הפורום כבר ברשימת הFavorits. בקשר לרמה, אינני מתלונן כלל. במיוחד עכשיו שזרקתי כמה משפטים לחלל העולם וקיבלתי כמות כזו של תשומת לב ששכחתי לגמרי על מה התלוננתי.

אני מסכים עם הצד האחרון

שבאמת הגמרא מפתחת את הראש רק בקשר של התפלפלויות עקרות על מילים ושברי מילים

אכן לימוד הגמרא מפתח...

את הראש, ולשאלתך: 1. הפורום הוא לא הבמה הראויה כל כך להפגנת גאונויות והרצאות ארוכות... 2. דפדף קצת בפורומים אחרים ותראה שפורום הוא באמת לא במה לרעיונות עמוקים. 3. לימוד הגמרא מפתח בעיקר את היכולת ללמוד לבד, ואת היכולת לקשר בין רעיונות מתחומים שונים. 4. לומדי הגמרא חלשים יחסית בבניה וארגון של הרצאה. 5. לומדי הגמרא אינם מעיזים לחלוק על מי שגדול מהם. >אתאיסט לא לומד גמרא כבר 20 שנה<

תודה על התגובה

1. גאונות לא בהכרח הולכת עם הרצאות ארוכות. 2. אינני מצפה לרעיונות עמוקים. דיברתי על משהו שקשור לצורת חשיבה. 3. נשמע סביר. 4. יחסית למי?? 5. לומדי הגמרא מעיזים לחלוק על מי שגדול מהם והם עושים זאת כל הזמן. צרף לומד גמרא ממוצע עם פרופסור לפילוסופיה או לפיזיקה או לכל דבר ותראה כיצד לומד הגמרא מרגיש ומתנהג. הוא בטוח שלפרופסור יש עוד הרבה ללמוד כדי להתמודד עימו. בכל אופן תודה על התגובה

spinoza

New member
חצי שעה זה לא מספיק

תקרא הכל יום שלם - תברור את התבן מן הבר, ואז נדבר!

לשפינוזה

הוספתי וקראתי למשך חצי שעה נוספת, ואני מסכים וחוזר בי מדברי. אמשיך ואקרא, ואשמח לדבר

adam222

New member
קבל משהו נמוך... |נמוך-כצ´יווהווה|

מתכנת אחד שהיה בדרך לעבודה מצא צפרדע על המדרכה. "למעשה אני נסיכה יפה", אומר הצפרדע למתכנת, "ואם תנשק אותי אני אהיה שלך למשך שבוע." המתכנת מושך בכתפיו, מכניס את הצפרדע לכיס וממשיך בדרכו לעבודה. לאחר מספר דקות אומר הצפרדע, "בסדר, בסדר, אם תנשק אותי אני אתן לך את הסקס של החיים שלך למשך חודש!" המתכנת מזיז את ראשו מצד לצד ועונה בשלילה, ומכניס את הצפרדע חזרה לכיס. בהמשך הדרך אומר הצפרדע, "תהפוך אותי לנסיכה ואני אעשה איתך את הסקס של החיים שלך במשך שנה שלמה!!!" המתכנת מחייך וממשיך בדרכו. לבסוף שואל הצפרדע, "מה יש לך? הצעתי לך סקס למשך שנה עם נסיכה חלומית בכדי שתנשק צפרדע ואתה מסרב?" "אני מתכנת", הוא עונה, "אין לי זמן לסקס... אבל צפרדע שיודע לדבר זה דבר מגניב..." בתודה © הכריש_מ - לכל המתכנתים אי-שם חיזקו ואימצו כי ה´ עימכם גיבורי החיל!

spinoza

New member
עד כאן ! יש גבול ! לא מסכים לניק

אני אישית מרגיש שזה עובר את הגבול.

sharkyM

New member
אני אבקש גם

תמלוגים ...

snift

New member
האמת, לימוד הגמרא

כן מחדד את השכל וההיגיון. לימודי משפטים מאוד דומים ללימוד גמרא, ואני חייב להודות ש 12 שנים של גמרא רק עזרו לי. אני חושב שמה שקיבלתי מלימודי הגמרה זה את היכולת ללמוד לבד, ואת יכולת ההסקה והבנת הדברים לעומק.

למעלה