אומרים שפגיעה היא עניין של בחירה. האמנם?

paloma blanca

New member
אומרים שפגיעה היא עניין של בחירה. האמנם?

במהלך חיינו אנו נפגעים מדברים שנאמרים או נעשים כלפינו. אומרים שפגיעה היא עניין של בחירה. האמנם ? ואם זה כך איך בוחרים שלא להפגע ? איך מתגברים על הכעס והעלבון המקנן בנו וזועק לפעולת תגמול ? אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת.

daimond1

New member
נכון שזה בחירה אם להיפגע או לא,

אבל רוב הפעמים כשפוגעים בנו, בשניות הראשונות אנחנו נפגעים. אח"כ האדם (לדעתי) מעכל את מהות הפגיעה ובוחר אם להמשיך להיפגע או לא. כשאני בוחרת לא להיפגע, אני מחזקת את עצמי עם שליחת אנרגיות חיוביות, מחשבות חיוביות. היום, אחרי שבגרתי והחכמתי קצת, אני מנסה להבין מה עומד מאחורי האדם הפוגע (אם אני מכירה אותו). פגישה יכולה לבוא ממקום של חוסר בטחון. כשאדם פוגע בי אני רואה בו "אדם קטן",שלא יכול להתמודד בצורה אחרת.... לכעס ולעלבון אני מקציבה זמן (מספר דקות) שאח"כ אני לא נוגעת בנושא כדי שלא יכעיס אותי. זה סתם בזבוז אנרגיה . פעולת תגמול? היום אני משאירה את זה ה', שאני יודעת שהוא רואה הכל, ופועל בהתאם. יום טוב

כן, אני מאמינה שזה עניין של בחירה....

ברור לי שפעם, בזמנים רגישים יותר הייתי נפגעת מדברים שהיום לא הייתי מתייחסת אליהם... זה תלוי מאוד במצב רוח הריגשי, הפסיכולוגי בעד כמה אנחנו בטוחות בעצמינו. איך להתגבר על הכעס, את שואלת? לי עוזר לנסות ולהבין מהיכן נבעה ההתנהגות המסויימת שגרמה לי להפגע. להבין למה זה מפריע לי, האם זו נקודה רגישה שאני צריכה לעבוד עליה? בנוסף, פעולת תגמול אף פעם לא משפרת לי את ההרגשה אלא להיפך היא שואבת אותי עוד יותר למטה...

להיפגע זו בהחלט בחירה אישית

אם אני בוחרת לקבל את הפגיעה- אני מעניקה עוצמה לכאב, לפגיעה, לקושי ואם אני בוחרת להניח ולהמשיך הלאה אני משחררת אותה ממני ובוחרת בחיוך, בנועם ובתחושה הטובה. איך מתגברים? מניחים לזה וזוכרים ש... זה לא עושה לי טוב זה מעציב, מכעיס , מקומם ומביא איתו שלילי. האם כדאי לבחור בשלילי? ממש לא. לחשוב חיובי- לקבל חיובי-להיות חיובי

פאלומה.. בואי נראה../images/Emo24.gif

איך זה שפגיעה היא עניין של בחירה? אז הנה התיאוריה שלי.... כולנו מכילים עצב, כעסים, כל מיני כאלה ש"צריך" לנקות, או לא צריך, אבל כדאי... התכולה הזו שלנו, קיימת בנו עוד בטרם מישהו התייחס אליה. כך למשל, אם אגע לך ביד, תוכלי ליהנות מזה.. אם אגע לך בפצע שקיים על היד - זה יכאב. הפצע - קיים שם, כשנוגעים בו - זה כואב.. פוגע
כך גם הכעסים והעלבון.. הם רק תגובה למשהו שקיים מלכתחילה. הלא כבר אמר מישהו לפנינו: עורר את כעסו".. לאמור - הכעס היה קיים עוד לפני.. מישהו רק לחץ על כפתור נכון ועורר אותו. איך בוחרים שלא להיפגע? אני מניחה שלכל אחד הדרך שלו. לדעתי - לבדוק מה באמת נפגע שם.. איפה המקום הזה בתוכנו שעוד לא גילה את האהבה

זוהר69

New member
לא תמיד אפשר להישתלט על זה

לא תמיד אנחנו מצליחים לשלוט על הרגש לישלוט על הרגש זאת עבודה ועבודה קשה אבל עם התמדה מצליחים לי זה מאד קשה ביחוד שאני רגישה מאד מקווה שאצליח

למעלה