אומת ההיי-טק והסטארט-אפ.

אלי.

New member
אומת ההיי-טק והסטארט-אפ.

הבו לנו אחד סמארטפון גדול, התקינו עליו ווטסאפ ודפדפן - ולעזאזל בני האנוש שסביבנו. אם הם רוצים מאיתנו משהו, יתכבדו ויכנסו לקבוצה בווטסאפ או שישלחו לנו הודעה בפייסבוק.
========================================================
אנחנו באמת מאושרים? הממצאים המטרידים שמגלה סקר חדש על הישראלים
הישראלים סובלים מבדידות רגשית וחוסר אמון בקהילה ובסובבים אותם, למרות תחושת שביעות רצון גבוהה מהחיים, לפי סקר חדש של המכון החברתי-אירופאי שהקיף 29 מדינות
נדן פלדמן
25.07.2015 12:25

הישראלים מדורגים כמעט בקביעות בצמרת המדינות במדדי אושר ורווחה עולמיים - עדות לשביעות רצון גבוהה מהחיים כאן, למרות הכול. אולם סקר חדש של המכון החברתי-אירופאי (ESS) מגלה ממצאים מדאיגים בנוגע להיבטים של בדידות רגשית וסולידריות חברתית, שמנפצים את תחושת האושר של הישראלים.

הסקר, שממצאיו פורסמו השבוע, מבצע הערכה של רמת האושר ושביעות הרצון מהחיים בקרב אזרחים ב-29 מדינות באירופה, כולל רוסיה וישראל. זוהי הפעם השישית בה נערך הסקר על ידי ESS, כשהסקר הנוכחי מתייחס לנתונים שנאספו ב-2012. הוא כולל שלושה מדדים - מדד הרווחה האישית, מדד הקהילתיות ומדד התמיכה הרגשית, בסקאלת ציונים של 1(-) עד 1.

במדד הרווחה האישית, שהוא מדד האושר הכללי של הסקר, הישראלים נמצאו מאושרים יותר מאזרחיהן של רוב מדינות אירופה עם ציון של 0.31 במדד - השמיני בגובהו מבין המדינות. עם זאת, יש לזכור כי הסקר תפס את אזרחי אירופה בשיאו של משבר החוב העמוק, שהיכה ביבשת בסוף העשור שעבר והשפיע דרמטית על חייהם של רבים.

הציון של הישראלים במדד הרווח האישית זהה לזה שקיבלו הגרמנים במדד וגבוה משמעותית מכמה מדינות עשירות ומתקדמות מישראל, כמו בריטניה, צרפת ואיטליה. במדד זה דנמרק דורגה ראשונה, בפער ניכר משאר המדינות, עם רמה של 0.68. נורבגיה, שוויץ, איסלנד, פינלנד, הולנד ושבדיההקדימו את ישראל עם ציונים בטווח של 0.4-0.5. אולם בשתי הקטגוריות האחרות בסקר, שמדדו את רמת הקהילתיות ואת רמת התמיכה הרגשית, ישראל זכתה לציונים נמוכים.

במדד הקהילתיות, שבוחן את מידת האמון באנשים ואת תחושת השייכות הקהילתית, ישראל קיבלה ציון של 0.03 בלבד - הציון החיובי הנמוך ביותר למעט פורטוגל. בהשוואה לשאר המדינות ישראל עדיין דורגה במקום גבוה יחסית במדד זה (11), אולם רק משום שלא פחות מ-17 מדינות סבלו מרמות שליליות של אמון ושייכות קהילתית - עדות נוספת להתפוררות המרקם החברתי כתוצאה מהמשבר האירופי. בין המדינות שסבלו מרמות שליליות של קהילתיות ניתן למצוא את צרפת ואיטליה עם רמה שלילית של סביב 0.05- , פולין ובולגריה ברמה שלילית של סביב 0.7-, צ'כיה וקפריסין עם רמה שלילית של סביב 0.15-.
פינלנד, שבמדד האושר הכללי דורגה רביעית, רשמה במפתיע רמה שלילית במדד הקהילתיות - מינוס 0.3 - כמעט כמו זאת של אוקראינה, שתושביה סובלים מאז פלישת רוסיה ב-2014 מעימות אלים שעלול להוביל לפירוקה של המדינה. בצד החיובי של המדד, הונגריה וקוסובו העניות הפתיעו כשהתמקמו במקומות 3 ו-5 בהתאמה, לצד מדינות סקנדינביה ושווייץ העשירות.

גם במדד התמיכה הרגשית, המבטא את תחושת הבדידות ותחושת ההערכה מהסביבה הקרובה, ישראל זכתה לציון נמוך יחסית של 0.07, המדרג אותה במקום ה-13 יחד עם ספרד. מעל ישראל דורגו בין היתר מדינות שסובלות ממשבר כלכלי, כמו קפריסין וסלובניה. גרמניה התבססה במקום ה-3 במדד, לצד מדינות סקנדינביה. בצד השלילי של המדד הופיעו בין היתר פורטוגל, איטליה והונגריה.

רוסיה היא ללא ספק הסיפור העצוב של הסקר, ומדובר בנתונים שנאספו לפני המשבר הכלכלי הקשה שמכה במדינה מאז 2014. הרוסים סובלים מרמות שליליות קיצוניות בכל שלוש הקטגוריות ודורגו אחרונים בקטגוריות הקהילתיות והתמיכה הרגשית, בפער אדיר משאר המדינות. קצת קשה להאשים במקרה זה את הקור הרוסי - תושבי מדינות סקנדינביה שדורגו ראשונים בשלושת המדדים סובלים בחודשי החורף מקור עז לא פחות.

הסקר החברתי-אירופאי הוא פרויקט חוצה יבשת במדעי החברה, הנערך מאז 2002 מדי שנתיים בעידוד ותמיכת הקרן האירופית למדע והאיחוד האירופי. מטרתו לעקוב אחרי מגמות של יציבות ושינוי במבנה החברתי, בתנאים ובעמדות ברחבי אירופה ולתאר כיצד משתנה המרקם החברתי, הפוליטי והמוסרי. הסקר מנוהל על ידי קבוצת מחקר מאוניברסיטת סיטי בלונדון לצד שישה מוסדות אקדמיים נוספים ברחבי אירופה. בישראל מנהלים את הסקר פרופ' נח לוין אפשטיין וד"ר אירית אדלר ממכון ב.י. ולוסיל כהן למחקרי דעת קהל באוניברסיטת תל אביב.
 
׳יכול להיות יותר גרוע׳, לא ככה?

ובעצם - באמירה הזו גלום האסון שלנו.
&nbsp
במקום לחתור למצויינות, להצלחה ולהשקעה ארוכת טווח, מדינת ישראל, בשם ׳צמצום ההתערבות הממשלתית׳, מעוניינת ותומכת פחות ופחות בהצלחתם של אזרחיה. זו המשמעות של ׳אומת הסטארט-אפ׳ - אומה שבה הצלחה הופכת להיות עניין של זכיה בלוטו (אם מישהו שחושב שהאקזיט מוצלח הוא נורמה בעולם הסטארט-אפ - אזי המציאות היא ההפף הגמור, על כל כמה אלפי רעיונות יש אחד שמצליח להמריא, כל היתר מתרסקים ומותרים את אלה שפיתחו אותם אל מול שוקת שבורה, תבדקו כמה מובטלים צמחו מתוך הטארט-אפס האלה).
&nbsp
מה שמאכזב במיוחד זה שדווקא בתחום שבו אזרחי ישראל היו צריכים להרגיש הכי טוב - קהילתיות ועזרה הדדית (בשם ׳כל ישראל אחים׳), דווקא בתחום הזה אנחנו מדשדשים בבינוניות ומצליחים להקדים רק את המדינות שבהן שורר משבר חברתי וכלכלי.
 

סוהי99

New member
אני באמת משתתף בצערכם,אכזבתכם ותיסכולכם........

למרות המשטר הפאשיסטי,למרות הקפיטליזם החזירי,למרות החיבור בין הון לשילטון ולמרות שגדול הציוניסטים חוח האחד המקורי והיחיד והמיוחד.................מסתבר שטוב לנו בארץ הישנה הזאת.
 

אלי.

New member
זה טבעו של אדם. גם בגוש קטיף היה לנו מצוין

גם אחרי שברגע אחד איבדנו את אשתינו וארבעת בנותינו, ועוד בת פוטנציאלית (הריון חודש שמיני). פשוט נהדר לנו כאן.
 

shy-1

New member
במצרים עשינו חיים ומשה הוציא אותנו למדבר, בלי טלויזיה ובלי

פינה קולדה, אוי כמה שבכינו על הימים המופלאים ההם:
"וילינו[וַיִּלּוֹנוּ] כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל עַל מֹשֶׁה וְעַל אַהֲרֹן בַּמִּדְבָּר, ו
ַיֹּאמְרוּ אֲלֵהֶם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל 'מִי יִתֵּן מוּתֵנוּ בְיַד ה' בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם,
בְּשִׁבְתֵּנוּ עַל סִיר הַבָּשָׂר בְּאָכְלֵנוּ לֶחֶם לָשֹׂבַע, כִּי הוֹצֵאֶתֶם אֹתָנוּ
אֶל הַמִּדְבָּר הַזֶּה לְהָמִית אֶת כָּל הַקָּהָל הַזֶּה בָּרָעָב!
 

אלי.

New member
וכשעשינו חיים, משה הוציא אותנו בשביל לשמוע 'לינדה לינדה' ?

אתה מתאר לך מה היה קורה היום, אם כולם היו נשארים שם ובני ישראל היו מתמרדים בא-סיסי ?
&nbsp
ויצפאן, איך הוא היה מחקה את הנשיא שלו מובארק ? ישר היו משליכים אותו היאורה.
 

shy-1

New member
יש לי בעיה עם המילה "אם", לדוגמא: אם היינו נשארים במצרים,

יתכן והיאור היה מתייבש מהנאומים של ביבי, ואז לא היה טעם לזרוק את יצפאן לתוכו.
 

אלי.

New member
אני מניח שאם היינו נשארים במצרים

ביבי היה מצביע ארבע פעמים בעד פינוי הפרעונים ממשכנותיהם בגיזה בכדי לייצר משכן אחד שיוכל להכיל את כבודה של שרה'לה. בנוסף, אני לא בטוח שיאיר או אבנר היו מוצאים זמן למשות את משה מהיאור.
&nbsp
אבל זה בגדר הנחה בלבד, ואת זה עושים אצלנו רק בסוף עונה.
 

shy-1

New member
אפשר לסכם שטוב שיצאנוממצרים, ויחד עם זאת, טוב שלא

אנו שהלכנו 40 שנה במדבר, רק כדי לראות את ביבי אוכל גלידה פיסטוק על רהיטי הגן.
 

אלי.

New member
ללכת 40 שנה במדבר זה קצת משעמם, לא ?

אני לא בטוח שהווטסאפ עבד להם. אומרים שהאנטנה ברפידים לא מכסה את כל השטח.
 

אלי.

New member
לחפש את הטוב בכל דבר, גם אם הוא רע - זה אופי טוב.

הבעיה מתחילה כשזה הופך להיות המטרה במקום האמצעי, כשיש לנו ברירה אחרת אבל אנחנו מתחילים לרמות את עצמנו ולצייר את ה"טוב" באופן מלאכותי, מסביב למקום הבלתי אפשרי שבו תקענו את עצמנו - זה טימטום קלאסי.
&nbsp
כרגע טוב לנו באופן יחידני.יש לנו 8 מיליון "עמים" בתוך ישראל כשלכל אחד מה"עמים" האלה טוב - בתוך עצמו. מתימטית זה אומר שכאומה, אנחנו מרגישים עשר ...
 
הסקר נערך בידי יהודים מקצוענים?
לדעתי אם היו עורכים את הסקר רק אצל האקס ישראלים (המתנחלים) היו מגלים מתאם הפוך ביחס ישר בין מידת שביעות הרצון שלהם לניתוק שלהם מהעולם החיצון, ואני לא מדבר על כל היקום סתם על מרחבי האינטרנט למשל.
&nbsp
זה כמו שהבורסה מצויה בהתחממות יתר ובעליות דרמטיות בכל המדדים, שניה לפני הקריסה הטוטאלית...
 

אלי.

New member
אני לא מכיר יהודי שהוא לא מקצוען.

יהודי שרואים שלא יצא ממנו כלום - עושים ממנו 'נער גבעות' ושלחים את אשתו להר הבית. אם האשה נשואה בשנית, אזי זו בודאי מלאכה שמכבדת את בעליה.
&nbsp
אם הבורסה מצויה בהתחממות, צריך לבדוק אם התחילו החפירות ליד מגדל שלום. יכול להיות שניתקו להם את המזגנים ובגלל זה המניות של אלקטרה בצניחה.
 
למעלה