חנה, מאוד מוזר לי לשמוע!
חשבתי שאת קשורה לדת. וכאחת שהיא קשורה למצוות של יישוב הארץ, של יניקת ערכים מתורת ישראל. כיצד את רוצה להחיל ערכים חילוניים-ציוניים של מערכת חוץ תורנית על התורה? פוסט-ציוני, מה רע בזה? מפעל עצום? את יכולה לשקלל את הרעות שעשתה הציונות?
הנה חלק....אביא כמה דוגמאות מה רצתה הציונות מאלו שעלו לארץ? אולי כדאי כבר להראות מה היתה דעתם של ה``ציונים`` הגדולים? מתוך קטעי יומנו של הרצל: ``בערך לפני שנתיים חפצתי לפתור את שאלת היהודים, לכל הפחות באוסטריה.בעזרת הכנסיה הקטולית. ביקשתי להבטיח לעצמי בראשונה את עזרת נסיכי הכנסייה ... עזור לנו מפני האנטישמיים, ואני מחולל תנועה כבירה בין היהודים שיעברו באופן חופשי וגאה לנצרות``. ובהמשך שם: ``..אנחנו שעמדנו איתן הננו הדור האחרון הדבק באמונת אבותינו, אבל רצינו להפוך את בנינו הצעירים לנוצרים לפני שיגיעו לגיל התבונה שבו המרת דת לובשת צורה של מורך לב``. ושם משפט כזה`` ``הכמרים הנוצריים הם ברום המדרגה, מפני שאינם להוטים אחר הכסף...הנוצרים הפשוטים טובים הם מכמרי היהודים.`` וכך כתב בעיתונו`` ``היהודים העשירים שולטים על העולם בידם גורל ממשלות ומדינות. הם מגרים ממשלות זו בזו ועל פי פקודתם ...מתי שהיהודים מנגנים ראשי הממשלות רוקדים.. בין כך ובין כך הם מתעשרים.`` ושוב מתוך יומנו: ``אכן האנטישמיות שהיא כוח חזק ומושרש בתת ההכרה של ההמונים לא תזיק ליהודים. אני מוצא שהיא מועילה לבניית האופי היהודי. חינוףך הקבוצה על ידי ההמון - חינוך שעשוי להוביל להתבוללות.`` משפט נוסף: ``כמובן שעלינו לזכור להשיל מעלינו כמה תכונות יהודיות שליליות כמו שפת האידיש, קיום מצוות ומנהגים ובעיקר את הטפיליות היהודית.`` עוד משפט קטן: `` אין אני נרתע ממעבר פורמלי לנצרות, ואני מברך על כל יהודי שיש לו ילדים המחליט להתנצר.`` ועל הכל משפט זה: ``רעיון מצוין עולה בליבי למשוך אנטישמיים ישרים ולעשותם מחסלי הרכוש היהודי.`` למי זה מתאים? את רוב הנערים שתשאל מי אמר משפט זה, יגידו לך שזה אמר היטלר. וכאשר תגיד להם שהרצל אמר דבר זה, מהם יגידו לך על הציונות??? למה רבני המזרחי מסתירים את המילים והמשפטים האלו שאמר הרצל?? וזה כתב חיים הזז במוסף הארץ 1943: ``אין הצינות והיהדות דבר אחד, אלא שני דברים השונים זה מזה. בודאי שני דברים הסותרים זה את זה.כאשר אדם אינו יכול להיות ציוני הוא נעשה ציוני. הציונות מתחילה ממקום הריסת היהדות, ממקום שתשש כוחו של העם..... דבר אחד ברור הציונות לא המשך, לא רפואה למכה, היא עקירה והריסה. אדרבא, היא מסיחה את דעתה מהעם, מתנגדת לו, הולכת נגד דעתו ורוחו, חותרת תחתיו, ועוקרת אותו ופורשת ממנו, לדרך אחרת, למטרה רחוקה ומסויימת. היא וקומץ האנשים בראשה, גרעין של עם אחר, בבקשה לשים לב, לא חדש ולא מחודש, אלא אחר. מי שאינו סבור כך, או שהוא טועה, או שהוא מרמה את עצמו.``(``שואה משמים`` עמוד 81 ) וכך גם מסביר ההיסטוריון ד``ר תום שגב, התנועה הציונית ראתה את עצמה מתחרה לדת, ונתנה ליהודי הגדרה חדשה. יכול להיות יהודי אפילו אדם שאינו מאמין בהקב``ה. והמאבקים של הציונות היתה בהתחלה כלפי פנים כלפי היהודים המאמינים. והיריב הגדול ביותר של הציונות זו היהדות החרדית.`` ומתוך כתבי יוסף חיים ברנר: `` מה אתם רוצים מהאנטישמיים? מדוע לא תאבו להבין את המובן מאליו? את חזון השנאה והבוז לישראל? היהודים הם צוענים, זוהמה, ניוול, ביצה סרוחה, לא אדם כלבים פצועים``. (מתוך ``שואה משמים`` עמוד 79 ) ועוד משפט שלו: `` איננו בני אדם כלל, הנה, רוק הפה, כל אוצר רוחינו יתוש מת. האם לא יציפו את רחובותינו עכשיו פרצופים ידועים מכל הגטאותף חלאת המין האנושי?`` וזה מה שכתב זאב זבוטינסקי: ``בבית הלאומי נכריז על אותם יהודים שלא יסירו מעליהם את חלד הגלות ויסרבו לגלח את הזקו ואת הפאות כעל אזרחים ממדרגה שניה לא ניתן להם זכות בחירה.`` (חדשות הארץ 22 אוקטובר 1919) וזה מה שאמר דוד בן גוריון:``הגלויות המתחסלות והמתכנסות בישראל, אינן מהוות עדיין עם, אלא ערב רב ואבק אדם, ללא לשון, ללא חינוך, ללא שורשים, הפיכת אבק אדם לאומה תרבותית היא מלאכה לא קלה``.(ספר ייחוד ויעוד``) ומתוך ``אות קיין``:הציונות אינה מפעל פילנטרופי, אנו זקוקים פה לטיפוס המעולה של היהודים, שיפתחו את הבית הלאומי.`` והנה עוד משפט מחץ של בן גוריון: ``אפ אדע שאפשר להציל את כל ילדיי גרמניה על ידי העברתם לאנגליה ורק מחציתם על ידי העברתם לארץ ישראל, אני אבחר בדבר השני.``(ימי הכלניות``) ועוד משהו שהשמאל היום בארץ לא יאהב: ``תכנו אותי אנטישמי, אבל אני חייב לומר זאת, אני נחנקים מבושה מהתמתרחש בגרמניה, פולין ובאמריקה, שיהודים אינם מעיזים להאבק.... אין אנו שייכים לעם היהודי הזה. אני מתמרדים נגד עם יהודי כזה. אין אנו רוצים להיות יהודים כאלו.``(ימי כלניות) הנה מה שכתב יצחק גרינבוים אחראי על פעולות ההצלה מטעם הסוכנות: `` כאשר שאלו אותי הלא תוכלו לתת מכספי קרן היסוד להצלת יהודים בארצות הגולה. אמרתי לא, ואני אומר עוד פעם לא! שבאים להציע שתי הצעות הצלת המוני היהודים באירופה או הגאולה בארץ, אני בוחר בלי רגע של היסוס את הגאולה בארץ. ריבוי הדברים על הטבח(בזמן השואה) גורם להפחתת התאמצותינו להגדיל את הכוח העברי בארץ.`` ועוד קטע שלו: ``הציונות היא למעלה מהכל. דבר זה צריך להשמיע בכל פעם כאשר שואה גדולה מתעה אותנו מדרך מךחמתינו בציון. מלחמת הגאולה שלנו אינה נובעת באופן ישיר ואינה משתלבת באופן ישיר עם הפעולות לטובת הגולה``.(``אות קיין`` עמוד 240) חיים ויצמן: ``אני רוצה להציל שני מליון נוער, הזקנים יאבדו הם וחכו לגורלם. הם אבק אדם כלכלי ומוסרי בעולם אכזר. רק ענף הנוער ישאר. הזקנים צריכים לעמוד בכך ולהשלים עם כך.``(``אות קין עמוד 105)מי יודע היכן נאמר `` לרך ולזקן אנו פה חומת מגן`` ?