אוניברסיטאות בטורונטו

yored32

New member
אוניברסיטאות בטורונטו

אלו אוניברסיטאות קרובות( מרחק חצי שעה נסיעה ) לאיזור היהודי/ישראלי בטורונטו ( ריצ'מונד היל וכד')? והאם סביר לעשות את הנסיעה משם ל- u of t על בסיס יומי? תודה רבה (בהקשר להודעה קודמת שלי , כנראה שאני נוטה להעדיף את טורונטו על לונדון)

NorthernStar

New member
ריצ'מונד היל או תורנהיל הן לא בטורונטו!

הן ערים בפני עצמן ואינן מהווים חלק מהרשות המוניציפלית של טורונטו. לכן גם התחבורה הציבורית של העיר, הTTC, לא מקשרת ישירות בין ריצ'מונד היל או מיססיסגה (או מה שזה לא יהיה) לבין האוניברסיטה. יש קוים העוברים בין נקודות גבול בינעירניות (ממיססיסגה, למשל, אפשר לנסוע עד איזלינגטון ומשם לתפוס את הסבוויי, מתורנהיל לפינץ' וכו'). כמעט ואין אפשרות של חניה בU of T, ולכן סגל וסטודנטים מגיעים בתחבורה הציבורית או על אפניים (כשאפשר). כמובן שיש מי שמגיע מערי הלוויין של טורונטו, אבל בוודאות נסיעה כזאת בתחבורה ציבורית, כולל זמני המתנה, תיארך יותר מחצי שעה. אפילו אני, המתגוררת על קו הסבוויי הסמוך לאוניברסיטה, לוקחת טווח ביטחון של 40 דקות בין זמן היציאה מהבית לבין תחילת השיעור. אין בוקר שבו לא נעצרת הרכבת בשל mechanical problems / passenger alarm וכו', תמיד בrush hour!! אולי אתה רוצה לנסות את אוני' יורק (ממוקמת בנורת יורק, עדיין בתחום המוניציפלי של טורונטו, אבל ממש על הגבול). היא הרבה פחות יוקרתית ונחשבת, אבל אם גישה חשובה לך, אולי שווה לך לבדוק את האופציה הזאת.

Mo32

New member
תודה על התגובה המהירה

העניין הוא שחשוב לי איזור יהודי , יש איזור כזה בתוך טורונטו עצמה ?אם כן מה שמו בישראל ? ואלו אוניברסיטאות נוספות יש בטורנטו עצמה? הבעיה ביורק שאין את התחום שאני לומד.

NorthernStar

New member
יש אוניברסיטה נוספת,

וגם היא בדאון טאון, ושמה בקנדה
הוא ריירסון, אבל מעבר לעניינים משותפים עם אגודת הסטודנטים שלה, אני לא מכירה את האוני' עצמה. לגבי "אזור יהודי", אני משערת שאולי אתה מתכוון לציר של בתהרסט, צפונית לאגלינטון (ועד אינפיניטום בערך. לא צוחקת, הרבה אחרי שנגמרת העיר ה"אזור היהודי" - שזה כינוי מאוד הומוגני שלא משקף את המציאות - עוד ממשיך). אם תתפוס מפה של טורונטו, חפש את רחוב בתהרסט, שהוא רחוב ארוך המתחיל בdowntown core ונמשך לו גם אל תוך ווהן. בתהרסט הוא רחוב שהולך מדרום לצפון. טורונטו בעיקרון בנויה משתי וערב. כדי למצוא את האזור שאתה מחפש (שהוא כאמור מאוד הטרוגני) תחפש את אגלינטון (מזרח-מערב) ומהצומת של אגלינטון של בתהרסט צפונה. חלק מהציר הזה הוא "בני ברק" לכל דבר (כפי שנסיעה עליו בקו 7 תגלה לך), באזור שפרד קצת פחות חרדים, אוכלוסייה קצת יותר מעורבת, הרבה רוסים (עד סטילס, שהוא גם קו הגבול המוניציפלי).

בוביקון

New member
זה שעה נסיעה לפחות

ויש כאלו שנוסעים את זה. אפשר להגיע עם הרכב לתחנת פינץ' ומשם להמשיך בתחבורה ציבורית. אם זה לא תואר ראשון ושני אלא ד"ר אתה לא צריך להיות באוניברסיטה על בסיס יומיומי. לתארים מתקדמים, לא מקובל לבחור אוניברסיטה לפי מרחק נסיעה. לגבי טורונטו, אם מתקבלים לאוניברסיטת טורונטו מאוד חבל לוותר לטובת יורק בגלל המרחק.

למעלה