אוניברסיטה או בית ספר לקולנוע?

Nonamco

New member
אוניברסיטה או בית ספר לקולנוע?

מה עדיף? אוניברסיטה או בית ספר לקולנוע? בסם שפיגל לא כתוב כלום על תוכנית הלימודים והמגמות. זה ממש מרגיז! אני מאוד רוצה לדעת כמה שנים לומדים צילום קולנוע ובמה מתמחים ואיך וממה מורכבת תוכנית הלימודים שלהם (סם שפיגל). ספ שפיגל הוא הבית ספר הכי טוב בארץ ללימודי קולנוע? תודה רבה. נ.ב אני לא מבין כלום בצילום. הכוונה... אני יודע איך להפעיל מצלמת ווידאו ולצלם. אמרו לי שאני מצלם בכלל לא רע אבל סך הכל אין לי מושג בצילום ולא בעריכה. זה יכול להוות בעיה בעתיד כדי להתקבל לבית ספר לקולנוע או לאוניברסיטה?

talotan

New member
זו חייבת להיות החלטה שלך

סם שפיגל נחשב בית הספר הטוב ביותר בארץ מבחינת התעשייה. כמעט כל מי שקשור לתחום ותשאל אותו יאמר לך: "רק סם שפיגל" וזאת בעיקר מסיבה אחת: סם שפיגל מכין אותך לעבודה בתעשייה. אתה יוצא משם איש מקצוע. אבל - העבודה בזמן הלימודים לרוב קשה מאוד. לא כל אחד יחזיק שם מעמד. קולנוענים שלמדו שם מספרים שהיו רגעים שהם רצו לפרוש. מכוונים אותך לכיוון מאוד מסויים. אוניברסיטת ת"א, גם היא נחשבת בית ספר מצויין לקולנוע. בניגוד לסם שפיגל, יש יותר חופש יצירתי, אבל גם הרבה יותר לימודים אקדמאים, כי אתה עושה גם תואר. יש קולנוענים רבים שלמדו באוניברסיטת ת"א, והם מהמובילים בתחום. בסופו של דבר, אם יש לך כשרון, אני לא חושבת שזה משנה איפה אתה לומד. אם אתה רוצה ללמוד צילום, גם מוסררה בירושלים מומלץ. יש גם את קמרה אובסקורה, אבל אני לא מכירה את מגמת הצילום שם. אז אתה יכול לשאול את עצמך מספר שאלות: האם משנה לך אם מדובר בתואר או לא? (קח בחשבון שכדי לעסוק בזה אתה לא זקוק לתואר, אבל יש שזה הכי חשוב להם, וזה מאוד אישי). איפה אתה מעוניין לגור? או: האם אתה יכול להרשות לעצמך לגור בירושלים או בת"א? חשב את העלויות במקומות השונים. כולל איזה ציוד נותן בית הספר ואיזה אתה צריך להשיג (ומדובר בהרבה כסף). לסיום, בית ספר לקולנוע אמור ללמד אותך קולנוע. אם יש לך רקע זה רק יכול לעזור, אבל מלמדים שם בכל מקרה תפעול ציוד מהתחלה. הנה האתר של סם שפיגל ויש שם תכנית לימודים: http://www.jsfs.co.il/engine/article.asp?code=join_program

Dafi the Mighty

New member
איך לא נתקלת בתוכנית של סם שפיגל?

כתוב שם בפרטי פרטים באתר שלהם! תיכנס לקישור שנתנו שם. יש שם תוכנית כל כך מפורטת! ואגב סם שפיגל- אחד שאני מכירה שהתחיל ללמוד שם סיפר שאמרו לו שבשנה הראשונה שישכח לשמור על קשר ממי שגר מחוץ לירושלים. הלימודים שם נורא אינטנסיביים... אבל נשמע לי ממש מהנים. באמת צריך לעשות חשבון אישי מה מתאים...

talotan

New member
לימודים מאוד אינטנסיביים

4 ימים בשבוע לימודים וסוף שבוע להפקת סרטים ותרגילים.

למעלה