אוניברסיטה

0ne Man

New member
בנוסף להסברים שכתבה clair

בכל אוניברסיטה יש יחידה מיוחדת לטיפול בסטודנטים בעלי צרכים מיוחדים, שבין תפקידיה לעזור לסטודנט הלק"ש: באוניברסיטת בר אילן - היחידה למעורבות חברתית, טל' 03-5318491 באוניברסיטת תל אביב - מרכז שרותי רווחה -טל' 03-6409677,03-6408832 באוניברסיטת חיפה - מדור מילוות ורווחה טל' 04-8240685, 04-8240669 באוניברסיטה העברית - דיקן הסטודנטים. (אני מצטער, אבל אין לי מספרי פקס של היחידות הנ"ל) בכל אוניברסיטה יש כללים שונים והקלות לסטודנטים לק"ש. בנוסף, ניתן להיעזר בסיוע שנותן המכון לקידום החירש לסטודנטים לקויי שמיעה. כתובת המכון ברח' יפתח 16, תל אביב. טלפון 03-6311595, פקס 03-6316891 בהצלחה בלימודים!

clairvoyance

New member
והוא דווקא מאוניברסיטת בן גוריון

היחיד שלא רשמת. אגב - לפי מה שהבנתי - המכון לקידום החירש יכול לעזור רק לסטודנטים שמוכרים ע"י ביטוח לאומי. ובכל אופן - המכון לקידום החירש שינה את כתובתו לביה"ס הקהילתי - רח' טשרנא 7 בת"א. (הטלפונים נשארו אותו הדבר).

0ne Man

New member
נו, טוב, כי לא היה לי את המידע

על אוניברסיטת בן גוריון
טוב לדעת שהמכון לקדיום החירש שינה את כתובתו, ותודה על העידכון. אגב, למה המכון מטפל רק בסטודנטים שמוכרים על ידי המוסד לביטוח לאומי? אני עד היום לא "מוכר" על ידי המוסד לביטוח לאומי. האם זה אומר שאם הייתי רוצה סיוע בלימודים המכון לקידום החירש לא היה מסייע לי?!

clairvoyance

New member
טוב.. זה רק מה שאני יודעת..

ויש סיכוי גדול שאני טועה.. אבל בזמנו שאני פניתי אליהם ועדיין הייתי בתהליכים עם ביטוח לאומי, הם אמרו שעלי לחזור אליהם ברגע שאקבל את אחוזי הנכות שלי. בכל הקשור להקלות לסטודנטים, הם עובדים בשיתוף עם ביטוח לאומי (שזה שכרת מחשב נייד, נתינת רשימה מעודכנת של קלדניות), הממ.. האם הם נותנים עוד עזרה כלשהי לסטודנטים? אולי המלגות שהם מחלקים ביום הסטודנט לא קשורים כבר לביטוח לאומי, וניתנים לכל סטודנט לקוי שמיעה שנמצא מתאים.

צלף

New member
כדי להיות מוכר ע"י ביטוח לאומי

מספיק להגיש תביעה לקצבת נכות, וא הם ישלחו אותך לבדיקת אוידוגרמה ורפואית מטעמם (הם לא יקבלו את האודוגרמות שיש לך) ואחרי בדיקה הם יתנו לך תעודה אם תבקש שיש לך 60 % נכות (בגלל חרשות). ואחר כך הם ידחו את בקשתך בגלל שכדי לקבל קצבת נכות צריך 75% או שיאשרו את בקשתך לשיקום אם הנתונים יצדיקו את זה. אבל תהיה מוכר ע"י ביטוח לאומי
אבל בעצם טוב שאינך מוכר, כי עשית הכל לבד...

0ne Man

New member
לא מדוייק

אני הגשתי לא מזמן תביעה לקצבת נכות לבטוח הלאומי, כיוון שרציתי לקבל נכות רפואית לצורך קבלת עזרה בנגישות במקום העבודה. אחרי חודשיים קיבלתי תשובה, שבקשתי נדחית ואפילו לא נבדקת, כיוון שאני עובד, ושכרי מעל לסף מסויים שנקבע בתקנות. בעקבות פנייתי לעובדת מחלקת שיקום ,היא פנתה למחלקת הנכות, ובהתערבותה נשלחתי לרופא א.א.ג של הבטוח לאומי לצורך קביעת זכאות לעזרה של הבטוח לאומי בהנגשת מקום העבודה. אני עדיין ממתין להחלטת הבטוח לאומי כי יש כרגע עיצומים.

צלף

New member
נכון - את הסיפור של הבקשה לקצבת

הנכות עשיתי מתי שהייתי מובטל לפני 11 שנה...

0ne Man

New member
אם יש לך או למישהו אחר את המידע

על היחידות שמטפלות בסטודנטים לק"ש בבן גוריון ובטכניון- אני אשמח אם תפרסם.

bobcat

New member
בטכניון

היחידה לקידום סטודנטים בקומה 400 בבניין אולמן (אם לא השתנה) מי שלומד בטכניון ימצא אותם. מי שלא - לא.

clairvoyance

New member
הטכניון עבורי זאת לא אוניברסיטה ../images/Emo13.gif

אלא מוסד אקדימאי, יותר נכון, ייצור אקדימאי לא שפוי
סתם צוחקת, צודק, שכחתי
ולפי התרשמותי - יש שם אחלה תנאים (כיתות ברמה אקוסטית גבוהה וכו').

bobcat

New member
האוניברסיטה הוותיקה בארץ

כך לפי האתר שלהם כשלמדתי לא היו לי הקלות באנגלית. הצעתי להם לכתוב סיכום על ספר באנגלית במקום להשתתף בשיעורים. הם קיבלו את הסיכומים, אמרו לי שהם "מצויינים" וחזרו ובחנו אותי בכתב בזמן אמת - הן באנגלית ברמה ראשונה והן באנגלית ברמה שניה.

למעלה