אוניברסיטת חיפה העמידה עץ אשוח

אוניברסיטת חיפה העמידה עץ אשוח

עץ אשוח גדול ומקושט הוצב ע``י ההנהלה בפתח המוסד החינוכי. אבדה מהם זיקת כבוד עצמי.

בלyדית

New member
ומה בכך?

יש שם מספר לא מבוטל של סטודנטים לא יהודים אז גם להם מגיעה התייחסות, הם משלמים בדיוק כמו התלמידים היהודים.

הבעיה היא,

שחנוכיה, כנראה לא היה שם... חוץ מזה, עצם העובדה שיש שם כ"כ הרבה גוים מהווה לדידי, בעיה חמורה בהרבה מעץ האשוח...

בלyדית

New member
אכן, זו הבעיה המרכזית

שבכלל הגיעו לשם ולרוב האוניברסיטאות הגויים האלה ולא העץ כי אם הם כבר שם אז השאר כבר לא משנה.

כאן בארץ??? אם ייצא לי להיות ליד זה

מבטיח לך שכמה מן הנורות היפות האלו. היה מתפרקים מהעץ לטובת כיסי...

בן הצבי

New member
לא בטוח שאתה צודק.

הנוצרים ששמים את זה בניתל עצמו - יש לומר שיש משהו בדבריך. אך רוב העצים הללו בארץ מקורם בעליה הרוסית, שם אין לזה קשר לא ליושק'ה ולא ליום-הולדתו (אגב, הניתל הפרבוסלבי [רוב הנוצרים ברוסיה הם פראוואסלאווים ולא קתולים] הוא בשביעי לינואר, ולא בעשרים וחמש לדצמבר). בכלל, הצגת העץ הזה לראווה עם קישוטים ונרות, נולד לפני קצת יותר ממאה שנים באיזור גרמניה כמדומני, וגם זה בקשר לראש-השנה האזרחי, ולא לניתל. כיון שזהו יום אידם, והם צריכים לקשט את הבית, נבחר העץ הזה מאחר והוא היחיד שנשאר ירוק בזמן השלג, וזה פשוט ליופי. אין לזה קשר לחג דתי כל שהוא, או לפולחן דתי כל שהוא. כך זה אצל הרוסים. ‏ גם הסבא הזקן עם החליפה האדומה לא תמיד "דתי". ברוסיה קוראים לו "דיעד מארוז", דהיינו "סב-הכפור". מין דמות חביבה שמחלקת מתנות לילדים לרגל ראש השנה האזרחי שבא בשיא הכפור. זה לא כמו "סנטה קלאוס" האמריקני, שבא מניקולאס (או ניקולאי ברוסית), אחד מ"קדושי" הכנסיה. אצל הערבים הנוצרים, שזה הנושא בנידון דידן, זה בהחלט קשור ליום אידם ה ד ת י, ולכן יש לברר אם יש לעץ הזה דין דאביזרייהו דע"ז.

בן הצבי

New member
וכשאוניברסיטה בארה"ב,

מציגה בכניסה חנוכיה גדולה ויפה לכבוד הסטודנטים היהודיים וחגם, זה בסדר? ואם איזה גוי יתבטא כפי שהתבטאת אתה - איך תקרא לו? אנטישמי, לא?

במחילה מכבודך,

הם עברו מסעי צלב על ידינו? אנו הרגנו בהם מאות אלפים בשם החנוכה? הם ישבו בחנוכה בבתיהם מצטנפים מפחד פרעות ההמון היהודי? גם הם נאנקו אנקת רווחה כשעברו ימי החנוכה בלי שנרצח אף אחד מהם? מה קרה לך?

בן הצבי

New member
זה בלתי נמנע.

עם אחוז גבוה כ"כ של סטודנטים נוצרים, ועם מגמה בת שנים של התערות ואחווה, זה היה בלתי נמנע. לא יודע מה איתך, אני אפילו לא הרמתי גבה. ברור היה לי שבאוניברסיטת חיפה אמור לעמוד עץ אשוח.

ראשית: זה צורם.

אבל אתה למעשה אומר: זה המחיר, כדי שהם יסכימו שנעמיד אצלם מנורה אנו נאלצים להרשות להם להעמיד אצלינו אשוח. גם אם נאמר שאין בזה כביכול בעיה, גם אם נוותר על הפגיעה ברגשותינו כמו שהם ויתרו על ה`פגיעה ברגשותיהם` בהעמדת המנורה, אל תשכח שכאן הועמדו סממני החגא ע``י ההנהלה היהודית, לא ע``י הסטודנטים הנוצריים. ובכוונה נמנעתי מלהתייחס לנקודה הרגישה של `העמדת אשרה`. לדעתך, אדמו``ר זי``ע היה מאשר בדיעבד עיסקת חליפין שכזו?

בן הצבי

New member
אדרבה.

זה מוכיח את מה שאני אמרתי כל הזמן - זהות יהודית בלי שמירת תומ"צ בפועל, נעלמת.

לא מדובשך ולא מעוקצך,

אין לי שום ענין שישימו שם מנורה, אם זה בא במחיר של עץ אשוח. לדעתי מי שלא שם מנורה, בגלל שזה מנורה אלא מסיבות אחרות, שלא ישים בכלל...

חיפה?

יש שם בטח כמות לא מבוטלת של נוצרים לא?.. אולי זה טיפה צורם אבל זה די ברור שזה יקרה...מנסיון-עבדתי בחו``ל במוסד יהודי שדאג לצ`פר את העובדים הגויים בכל חג שלהם ואפילו ציון היום מזוית יהודית.זה גרם רק אהדה והערכה לחגים היהודים כשהגיעו...

למעלה