אוניית הגז נעלמה. מישהו יודע אם היא עוד תשוב?

אלכסיי03

New member
אוניית הגז נעלמה. מישהו יודע אם היא עוד תשוב?

בחודש האחרון אני נוסע מדי יום מנתניה לחיפה ובחזרה וכל הזמן הזה ניתן היה בקלות להבחין באוניה ענקית קצת דרומית לתחנת הכוח בחדרה. אני מבין שהאוניה הזאת היתה שם כדי להזרים גז נוזלי לצנרת התת-ימית. הגז נגמר כנראה אז היא הפליגה. השאלה היא אם האוניה צפויה לשוב. אני בספק לאור ההשמשה של תמר אבל הייתי רוצה לדעת בוודאות.

luckydude

Active member
ממש לא משתלם להשתמש באוניה הזו שבשגרה.

עלות הגז היא פי 3-4 מזה שמסופק מתמר.

עם זאת, בשל מגבלות קיבולת בתשתית החיבור כרגע בין אסדת ההפקה של תמר הממקומת לא רחוק מאשקלון לחוף, ייתכן ויהיו תקופות בשיא הקיץ בהן יזדקקו לאוניה כדי להשלים את החסר (עד שיחליטו איך פותרים את בעיית החיבור המוגבל בין אסדת ההפקה לרשת אספקת הגז היבשתית).

אלכסיי03

New member
ובנתיים האוניה חזרה למקומה

היא עושה כנראה גיחות קצרות לנמלים סמוכים מדי פעם

luckydude

Active member
היא נוסעת לקבל מילוי.

הליך המילוי מתבצע בחיבור האונייה לאוניה אחרת אבל חברות הביטוח הבינלאומיות לא הסכימו לבטח את התהליך הזה בישראל ולכן הוא נעשה במימי קפריסין. לפי מה שאני זוכר, חח״י התחייבה למספר מסויים של משלוחים במשך השנה והיא מנצלת אותם בחודשי הקיץ החמים (אם כי שוב, כמו שציינתי מעל, בעלות של פי כמה מהגז שמגיע מתמר; בזמן שחח״י חתמה על ההתחייבות הזו עדיין לא ידעו בדיוק מתי החיבור של תמר ייסתיים בפועל).

luckydude

Active member
עקרונית זה הכל בגלל מגבלת הביטוח

של החברות הבינלאומיות שמפחדות לבטח דברים במדינה ״מסוכנת״ כמו ישראל.

אם לא היתה את ההגבלה המלאכותית הזו אז אונית הגיזוז הזו (שמוחכרת מחברה אמריקאית ששמה אקסלארייט) היתה פחות או יותר קבועה שם והיתה עוגנת לידה מידי פעם אונית LNG ו״מטעינה״ אותה. חוץ ממתקן גיזוז, אונית הגיזוז משמשת בעצם גם מין מחסן גיבוי צף לגז שממנה מזרימים גז לרשת היבשתית בשעת הצורך (זה חשוב בגלל המחסור הזמני בגז שנוצר לפעמים בגלל בעית הקיבולת שהזכרתי מעל וגם בגלל הסיכון בכך שמאסדת תמר יש כרגע רק צינור יחיד לחוף ואם יש תקלה בו אז אין זרימת גז בכלל).

אלכסיי03

New member

למעלה