אונליין מול לייב

Godu

New member
אונליין מול לייב

אני מ ת ע ב פוקר אונליין. כן, אני יודע שאני ניצב פה מול פורום שלם של חובבי פוקר ברשת . זאת אחת הסיבות שאני כותב, באמת מעניין אותי לשמוע את הצד השני. לפני שאני מתחיל הסתייגות אחת. אני מדבר פה בעיקר על סוג המשחקים שאני משחק שזה קאש עם מספר שחקנים ופחות על הדס אפ או טורנירים שם לדעתי פני הדברים קצת שונים ואולי לא כולם רלוונטים. אז ככה, בפוקר אונליין חסרים הרבה מאוד אלמנטים שהופכים את המשחק למהנה בשבילי: ראשית אין את עניין ההתרשמות החיצונית מהבן אדם. בקזינויאים ובמועדוני פוקר אני תמיד נהנה להסתכל על הבנאדם ולנסות לקלוט אותו. מבוגר\צעיר, צורת לבוש, דיבור, התנהלות קולנית\שקטה ועוד. כל אלה יכולים לרמז (ולפעמים מאוד להטעות ...) על צורת משחק. התרגשות פתאומית של שחקן, הזיעה על המצח שפתאום מבריק, צורת דיבור של שחקן בזמן שהיריב שוקל אם לעשות CALL ליד שלו או לא. הדברים האלה לחלוטין לא קיימים באונליין היות ולא ניתן לראות או לשמוע את היריב. עניין המשחק לאורך זמן עם אותם שחקנים. בין אם מדובר במשחק בייתי עם שחקנים שכבר למדת להכיר והם למדו אותך או בסשן ארוך בפרטיה או בקזינו בו אתה לאט לאט לומד את השולחן. ההתייחסות השונה והאסטרטגיה השונה שאתה צריך לנקוט מול כל שחקן ושינויי האסטרטגיה והסגנון התמידיים שאתה צריך לעשות במשחק שלךכמעט ולא קיימים באונליין. אולי במקומות ספציפים כמו הדס אפ בסטייקס היותר גבוהים או אם יש אנשים שבאים קבוע לשולחן מסויים אם כזה דבר קורה בכלל. כל החלק של לימוד המשחק של השחקנים האחרים אם זה על ידי tells או על ידי betting patterns. זה אומנם קיים באונליין אבל במידה הרבה יותר פחות יפה לדעתי. tells לא קיימים בכלל. לגבי betting patterns אפילו זה הרבה פעמים לא קיים בייחוד אצל שחקני מולטי טייבלס (שזה רוב השחקנים ?). איך אפשר לעקוב אחרי ההתנהלות של 8 שחקנים בארבע שולחנות במקביל ? זה מספיק קשה בשולחן אחד. אומנם זהדבר שניתן לעשות רק על ידי תוכנה , שזה בכלל דבר שלדעתי הופך את המשחק לאחר לגמרי. הרי אם אתה משחק על פי סטטיסטיקה נטו עם אסטרטגיה נתונה, למה שפשוט לא תכתוב בוט (תוכנה אוטומטית) שמיישמת את זה ותחסוך את השעות הארוכות מול המחשב ? לגבי notes, זה דווקא דבר נחמד אבל עדיין לדעתי לא בדיוק הדבר האמיתי. אחרון חביב, החברותה ... אין מה לפרט בעניין הזה. הכרה של אנשים חדשים ובילוי עם מכרים וותיקים. יש מה להשוות לפרצופים המכוערים ב full tilt ? שורה תחתונה, כמו ההבדל בין לעשות ביד לבין לשכב עם אישה. הראשון מאוד זמין אבל אין בכלל מה להשוות לדבר האמיתי.

Shaycus

New member
אני מבין מה אתה אומר, אבל

השורה האחרונה של מה שרשמת מסכמת את כל הנושא בעצם הראשון מאוד זמין, והשני לא. אין ספק בכלל שיותר מהנה לשחק בלייב, הריגוש הוא הרבה יותר גדול, בדרך כלל אתה מכיר את רוב האנשים וההנאה מניצחון של יד מסויימת הוא היסטרי, על המחשב אתה רק נהנה מהפן הכלכלי.. אבל לא לכולנו יש את האפשרות לשחק כל יום עם חברים, בטח שלא יותר מ3-4 שעות ביום, אז מה שזה משאיר זה את האפשרות של המשחק האוןליין. שלא יהיה לך ספק בכלל, אני מעדיף את המשחק הלייב פי אלף מאשר המשחק המקוון, אבל לפעמים כמו שנאמר: "זה מה יש.."

2המרפא

New member
אין מה לעשות הזמינות מכריעה

לי אין זמן או כוח לנסוע לשחק כל יום ואני גם לא סובל את הטיפוסים ברוב הפארטיות (יש יוצאים מן הכלל) אבל ככל אני מעדיף לייב על אינטרנט שם אני גם הרבה יותר טוב.

shaywh

New member
עזוב רגע את כל הטיעונים שאמרת, להגיד דבר

בסגנון של "גרסה א' הרבה יותר מהנה בשבילי מגרסה ב', לכן אני מתעב את גרסה ב' " זה לא הגיוני בשום צורה.

Godu

New member
סליחה, זה לא מה שכתבתי

אני אוהב את גרסה א' גרסה ב' זהה למעשה לגרסה א' אבל חסרים בה רוב הדברים שאני אוהב בא' לכן אני מתעב את ב' זה מה שכתבתי.

shaywh

New member
זה מה שלא נראה לי הגיוני

במשחק א יש המון דברים כיפיים, במשחק ב רובם לא נמצאים. זה רק אומר לי שיש משחק א שהוא כיף גדול ומשחק ב שהוא כיף קטן. אין פה משהו שהופך את משחק ב לגרוע. אני מוכן לנסח את זה בצורה אחרת- תפסיק להסתכל על חצי הכוס הריקה.

Harleydude

New member
אני פעם אמרתי בדיוק אותו דבר

אחרי שהייתי בחו''ל והייתי חורש על הקזינו באנגליה (אנשים משולחנות אחרים היו באים ללחוץ לי ת'יד חח) אמרתי "אין כמו לייב ואם היה קזינו בארץ בחיים לא הייתי נוגע באינטרנט". אבל אחרי שעברתי לקאש מטורנירים והתחלתי לשחק הרבה קאש בנט גיליתי כמה יתרונות בולטים : א. אדג' = כסף. כמות הידיים שאתה משחק בשעה היא הרבה יותר גבוהה, לכן, אם יש לך אדג' אתה מרוויח יותר וגם אם אתה משחק מאוד שמרן אתה עדיין רואה הרבה אקשן וסטטיסטית אתה גם רואה אסים לפחות פעם ב40 דק' וזה רק אם אתה משחק 4 שולחנות. ב. נסיון. בגלל שאתה רואה הרבה ידיים בשעה אתה גם מנסה יותר דברים, נקלע ליותר קופות וליותר תסריטים ומהר מאוד גם יכול לנסות סגנונות משחק שונים. כשאתה משחק לייב ואתה רואה 20-30 ידיים בשעה ובא לך לפתוח ת'משחק שלך זה הרבה יותר קשה כי הרווחים באים הרבה יותר לאט וכל יד יש לה משקל הרבה יותר גדול על הסשן שלך. באינטרנט גם אם אני עושה צ'ק רייז אול אין על הריבר בלי כלום ונתפס ודופק מכה על השולחן אני יודע שתוך שעה-שעתיים אני בדוק מחזיר את זה (במידה ואני לא נכנס לטילט) מה שאין לי שום דרך לדעת בלייב. ג. פה אני בא דווקא לחלוק על כמה נק' שלך, BETTING PATTERNS זה משהו שאתה לומד בטירוף בנט כי זה מה שאתה בונה את המשחק שלך עליו מההתחלה ועד הסוף, היסודות שלך הרבה יותר מחוזקים בנט ומה שאמרת על התוכנות לא ממש נכון - כי בשביל להיות בוט לא צריך תוכנה שתגיד לך סטטיסטיקות, צריך להבין אותם בעצמך, מה שאתה יכול לעשות גם בלייב. התוכנות נותנות לך זוויות להסתכל עליהן, למשל מה אחוז הקיפול ל2 הימורים של יריב? ז''א כמה הוא מקפל כשמהמרים לתוכו פעמיים בא-ח-ו-ז-י-ם? זה לא נועד בשביל שתגיד לעצמך "אהה הוא מקפל 51% פה אז זה רווחי לי סטטיסטית להמר פעמיים על כל פלופ". לא. זה אומר לך מה טווח ההמשכיות שלו ואיך אתה יכול לשחק בהתאם, ברגע שאתה מתחיל לנתח דברים שהטראקר נותן לך אתה גם מתחיל לשים לזה בלייב, זה נותן לך זוויות שלא ראית בכזה עומק לפני כ ואחרון חביב - סווינגים, בגלל שאתה משחק כמות ידיים מאוד קטנה בלייב בשעה אז אם אתה חס וחלילה נופל לאיזה סטרץ' ארוך שהוא בעמק השווה (או חס וחלילה שלילי) יכול לקחת לך המווווון זמן לצאת ממנו מה שיכול להיות גם לא רווחי וגם מתסכל. כשאתה רואה 300 ידיים בשעה באינטרנט, במידה ואתה בשליטה עצמית, אתה תצא מזה הרבה יותר מהר ותחזור לדרך הנצחונות. בסופו של יום, אם היה קזינו בהישג יד הייתי מבקר לפחות פעם-פעמיים בשבוע, אבל אין ספק שעדיין הייתי משחק באינטרנט. כן, זה 2 עולמות שונים, אבל זה לא אומר שכמו שציינתי למעלה אין לאינטרנט יתרונות על הלייב, הם פשוט שונים.

למעלה