אוננות

מוזי22

New member
אוננות

יש לי ילדה בת 5.5 היא בשלב האוננות כבר מגיל 3.5 היא מאוד מודעת למה שהיא עושה אני מאוד זקוקה לדעת שזה נכון ברמה כזו' אני מפחדת שזה לא יותר מדי היא עושה את זה כמעט כל יום ואני בשלב שאני לא יודעת כבר מה לעשות חשוב!!!!

lubli

New member
אוננות

מוזי, קראתי את שאלתך, וברשותך הייתי רוצה להתייחס גם... השלב ההתפתחותי שבו בתך נמצאת מאוד מאופיין בגילוי הילד את גופו והכרת איבריו (גם האינטימיים), האוננות פעמים רבות מרגיעה וגורמת הנאה. מה שלדעתי אפשר לעשות הוא לומר לילדה שאת מבינה שנעים לה ,אבל מבקשת ממנה לעשות את זה בפרטיות בחדרה. כך, את מעבירה מסר שהיא "בסדר" ומאידך, מלמדת אותה גבול אישי מהו. מקווה שזה בסדר שהתייחסתי.

אוננות ומשמעותה

שלום לך מוזי ולובי, אני מצטרפת ללובי ומוסיפה ברשותכם, אוננות היא פעילות טבעית,חשובה, בריאה , נעימה ומבורכת של ילדים ומבוגרים כאחת. אם הילדה מאוננת בפהרסיה , חשוב לומר לה ,אני רואה שאת נהנית , את יכולה להמשיך בחדרך . ולהסביר לה שמאוננים לבד ,בפרטיות. הארה: לעיתים רחוקות, האוננות הופכת לסימפטום בקרב ילדים צעירים . מתי? כאשר הם מאוננים באובססיה ובפהרסיה. סימפטום הוא אות , סימן עבורנו. ואז נשאל מה הילד/ה אומר לנו בהתנהגותו? יכול להיות שהוא מספר על איזה שהוא קושי בחייו. לסיכום: תני לה לגיטימציה, אפשרי לה, ושדרי לה שאת מקדמת בברכה את הפעילות שלה במסגרת פרטית. בברכה, עינת גבע , יועצת משפחתית במכון אדלר.

למעלה