אונס התעללות והתמודדות

אונס התעללות והתמודדות

שלומלום לכולם, ברכות על הפורום, רק עכשיו נתקלתי בו. שמי שלומלום ובין השאר אני אחד ממנהלי פורום "טיפול מיני" השכן. את האתר המדהים כל "מקום" פירסמתי אצלנו בפורום מיד עם הקמתו. שוטטתי בו בעצמי והתרשמתי מאוד. הנושא הכאוב עלה גם אצלנו ויותר מפעם אחת, אני מצרף לכאן קישור לתגובה שלי על אונס והדרכים להתמודד איתו. זו תגובה קצת לא שיגרתית ובכל מקרה שווה לקרוא את כל השרשור. בהצלחה לכם בעבודת הקודש אותה אתם עושים. בהערכה רבה מאוד שלומלום

סליחה, אבל

תשובתך נובעת מאי הבנה בסיסית ועמוקה של חווית האימה של מי שעוברת או עובר אונס. כדי שתהיה מסוגל להתקרב להבנה של אותה חוויה, בטרם תעבור לדיון פילוסופי בה, קרא את הדברים שכתבו אנשים שעברו אונס או התעללות מינית, כאן.

תתפלאי...

שלומלום לך, אין לי ספק שחווית האימה היא קשה וטראומטית, את האתר הנפלא שלכם כבר ראיתי כולל החדרים שבקישור, קראתי, התרגשתי, כאבתי. הדיון הפילוסופי כפי שאת קוראת לו או איך שאני קורא לו ניתוח לוגי של הארוע איננו מתכחש לחוויה הטראומטית, הוא לא שולל אותה, הוא לא אומר שהיא לא קיימת או לא נכונה. זה בסך הכל ניתוח לוגי שלפעמים אפשר דרכו להתחיל לצאת ולהשתקם מהטראומה ואני מדגיש את המילה לפעמים כי יש עוד דרכים לטיפול ולא לכל אחת מתאימה דרך זו או דרך אחרת. מילה אחרונה לסיום אינני חושב שמי שלא עבר ארוע כזה יכול באמת להתקרב להבנה של החוויה הקשה הזו. נתקלתי במסגרת עיסוקי בהרבה נשים שעברו אונס ואו התעללות, שמעתי את סיפורם ראיתי והייתי שותף לחלק מהתהליך אותו הם עברו על מנת להשתקם ואחרי כל זה אינני חושב שאני באמת מסוגל להבין את גודל הטראומה של ארוע כזה. בהערכה רבה לאתר הנפלא שלכם ולצוות שלכם שעושה בעיניי עבודת קודש. שלומלום

למעלה