אוסובוקו טלה ביין מרלו בבישול איטי

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
אוסובוקו טלה ביין מרלו בבישול איטי

אוסובוקו טלה ביין מרלו בבישול איטי חומרים (ל – 6 מנות) 6 נתחי אוסובוקו טלה מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי 1 כפית זרעי כוסברה 1 פלפל אדום יבש או פלפל טרי 1 כף רוזמרין טרי 1 כפית אורגנו יבש 1 כף קמח 1 כף שמן זית משובח 120 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, תמרים מגולענים, תאנים ושזיפים מגולענים) 1 גזר חתוך גס 6 גבעולי סלרי חתוכים גס 2 בצלים אדומים חתוכים גס 2 כפות חומץ בלסמי 1/2 1 כוסות יין מרלו מסדרת רזרב 2 שיני שום קצוצים דק 400 גרם עגבניות מקולפות 100 גרם נענע טרייה קצוצה ( 1 חבילה) 100 גרם דבש דבורים אופן ההכנה: כותשים את הכוסברה והצ‘ילי, מערבבים את הרוזמרין והאורגנו, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומלח ים. מגלגלים את הבשר בתערובת. מקמחים את הבשר. מחממים סיר גדול בעל תחתית עברה, יוצקים את השמן, משחימים את הבשר מכל צדדיו ומאדים. שמים בסיר את הגזר, השום, הסלרי, הבצלים והפירות היבשים ומבשלים עד שהם מתרככים. מוסיפים את החומץ, היין והדבש ומניחים להצטמצם, מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האוסובוקו ומכסים את הסיר ואופים בתנור 1/2 1 שעות בחום של 180 מעלות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד 1/2 שעה. מסירים שומן ומתקנים טעם. לבסוף מוסיפים את הנענע הקצוצה. המתכון באדיבות יקבי ברקן, שף אריק שנק מקייטרינג פפריקה, קיבוץ חולדה
 

clcl

New member
עוף בבירה

עוף בבירה מצרכים: עוף שלם מחולק לרבעים 1 פחית בירה 1 לימון 2 שיני שום מלח ופלפל לטיבול ההכנה לחמם את התנור ל-220 מעלות. למרוח מרגרינה בתבנית מתאימה ולהכניס את חלקי העוף. להכין רוטב ממיץ לימון שום קצוץ מלח ופלפל למרוח על העוף ולהכניס לתנור. שהעוף נעשה לבן לשפוך עליו את פחית הבירה. שהזהיב להפכו לצידו השני. חשוב להרטיב את העוף ברוטב שבתבנית כדאי שלא יתייבש. לאפות עד שישחים. טעם מיוחד! זמן ההכנה 45-60 דקות קל מאד . כתב: משה אשד
 

clcl

New member
בצלים ממולאים בבשר כבש וצנוברים

בצלים ממולאים בבשר כבש וצנוברים המרכיבים (4 מנות): 8 בצלים בינוניים עד גדולים, זהים בגודלם ומקולפים 2 ליטר ציר עוף 2 כפות מלח שטוחות למלית: 600 גרם בשר כבש טחון ‭1/2‬ כוס פירורי לחם מושרים בציר עוף 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 1 כף נענע קצוצה דק 4 שיני שום כתוש 2 ביצים 2 כפות צנוברים קלויים ‭1/2‬ כפית פלפל גרוס 1 כפית מלח אופן ההכנה: מרתיחים את ציר העוף עם מים ומבשלים את הבצלים כרבע שעה עד לריכוך. מוציאים מהציר ומקררים. בעזרת כף מרוקנים את פנים הבצל (כהכנה למילוי‭.(‬ המילוי: מערבבים בקערה את הבשר עם חצי מכמות הבצל שהוצאנו מהבצלים ועם פירורי לחם, פטרוזיליה, נענע, שום, צנוברים, מלח, פלפל וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את הבצלים בתערובת, מסדרים בתבנית ויוצקים מעל מעט ציר עוף. אופים ב־180 מעלות כ-25 דקות ומגישים חם. קרין גורן/ynet
 
למעלה