אוסובוקו עגל או כבש עם גרמלוטה ויין

אוסובוקו עגל או כבש עם גרמלוטה ויין

גנרל חורף הגיע, קבלו באהבה אוסובוקו עגל או כבש עם גרמלוטה ויין

אחשל

New member
מאוד אוהב אוסובוקו, אבל לא כ"כ הצלחתי איתו../images/Emo4.gif

כנראה שהבעיה היא בקניית הבשר המתאים - בנסיונות קודמים, גם אחרי בישול ממושך, קיבלתי סוליות גומי

מוזר, לרוב כל מה שאתה עושה

עם חתיכת בשר רגילה,גם יוצא לך טוב. ואתה בשלן. קורה לכולנו(-: לא להתרגש. מה שאני עושה,אני בודקת מידי פעם את מרקם הבשר או בנעיצת קיסם ארוך או מזלג. (למרות שיש לי לא משתמשת בטרמומטר. תחושת בטן מספיקה לי ברוב המקרים (-:. הבשר לא תמיד צריך להתבשל יותר מידי, גובה הלהבה משנה. חום התנור אם מכניסים לתנור , לכולם יש השפעה. צריבה ארוכה מידי משפיעה גם היא לא טובה כי מייבשת את הבשר מבפנים. אני לא מתעצלת, מקמחת,שמה רק שתי פרוסות מקומחות דק דק במחבת חם מאוד או בסיר בו אני מבשלת, עם מלח ופלפל בשני צדדים, צריבה של דקה בצד אחד והופכת,מוציאה עם מזלג ארוך וממשיכה. לפעמים שמה 4 פרוסות תלוי בגודלן. תוספת של נוזלים, חם לא קר כדי לא לשנות טמפרטורה. מערבת את העגבניות עם מים חמים. כדי לשמור על רכות אתה יכול לכסות באלומיניום,לסגור היטב מסביב, לרוב מכסה מספיק. ועם מוסיפים יין לא צריך ליבש אלא ההפך. ויש לי עוד טריק שאני משתמשת בעיקר לחמין שמה מכסה עם חורים בתחתית הסיר או צלחת הפוכה שלא יישרף (-: העיקר לא להתייאש(-:

אחשל

New member
תודה על המחמאות ../images/Emo9.gif

נראה לי שבאמת מדובר באיכות הבשר. בטח לא אתייאש - ננסה מתישהו שוב בקרוב ונראה מה יצא. מבטיח דיווח

sjarjar

New member
אני לא נתקלתי בבעיות. נתח נפלא.

דורש בישול ממושך.

bigjack

New member
גם אני כבר הכנתי כבר כמה פעמים

אוסובוקו, ולא חוויתי כל בעייה....נהפוכו זה תמיד יצא רך וטעים. אולי באמת הבשר לא היה טוב כמו שצריך

הנה המתכון לבקשת BIG

אוסובוקו עגל או כבש עם גרמלוטה ויין בחרו את הסיר בו תכינו את האוסובוקו. חשוב. לפי גודל התחתית, תקנו את כמות הבשר. מסננת דקה, ראשית,פורסים פרוסות הבשר צריכות להיכנס בדיוק לתחתית הסיר בשכבה אחת. (לבקש מהקצב). פרוסות רגל עגל או כבש בעובי כ-3 עד 4 ס"מ, חתוך מאמצע הרגל עם הקרום העוטף, כדי שהבשר לא יתפורר בבישול והאפייה. החומרים: פרוסות רגל קמח לתיבול וטיגון הפרוסות קורט מלח לתיבול לפני הטיגון קורט פלפל שחור גרוס לתיבול לפני הטיגון שמן זית לטיגון 50 גרם חמאה 1 כף טימין קצוץ טרי 2 גבעולי פטרוזיליה 1 כפית בזיליקום מיובש קצוץ 4 גזרים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות 4 גבעולי סלרי חתוך לקוביות 2 בצלים קצוצים דק 3 שיני שום קצוץ 1 כוס יין לבן 1 כוס מרק בשר (אפשרי אבקה, לא מומלץ) 1 כוס עגבניות קלופות עם המיץ והקוביות. קליפה מקולפת מלימון אחד (לא מגוררת)! (לא החלק הלבן) (אפשר לגוון עם קליפת תפוז) לנסות קודם לימון. מחממים תנור 180 מעלות. את הבשר המתובל במלח ופלפל מקמחים קלות. מנערים שאריות הקמח העודף, מיד וללא כל שהיה שמים בשמן הלוהט ומגלגלים לאחר דקה לצד שני. כדאי להכין מספר הפרוסות כגודל מחבת הטיגון. משחימים הבשר ומורידים מהאש ומניחים בצד. בסיר המיועד, ממיסים חמאה ובה מרככים גזר, בצל, סלרי ומוסיפים את קליפת הלימון ,שום, הטימין, בזיליקום ופטרוזיליה לשתי דקות, אח"כ את שאר החומרים כולל מרק ויין. מרתיחים פעם אחת. לאחר ההרתחה שמים בנוזל את הבשר. לדאוג שיהיה מכוסה עד גובה שני שלישים. מרתיחים שוב הכל בסיר. לאחר ההרתחה שמים את הסיר מכוסה בתנור לפחות לשעה ורבע תוך הפיכת הפרוסות מידי 20 דקות. מכינים "גרמולטה" (תוספת מסורתית למנה) מכינים אותה מ: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות לימון/תפוז מגורר 2 שיני שום קצוץ מערבבים הכל יחד ושמים על הבשר שתי דקות לפני שהוא מוכן. (כמובן שאפשר לשחק עם כמות השום והלימון). אפשרות נוספת: כשהבשר כמעט מוכן, מוציאים אותו מהסיר ושמים בצד. את שאר הנוזלים מצמצמים לחצי, אפשר עם תוספת יין, מסננים ומרסקים דרך מסננת את המוצקים לתוך העיסה. מרתיחים ושופכים על הבשר שבסיר. מפזרים הגרמולטה מעל ונותנים חימום נוסף לפני ההגשה, ניתן לנסות גם ללא כיסוי תלוי במידת מוכנות הבשר שאמור להיות רך. בתאבון

למעלה