אוסטיאופורוזיס בגב

חיה איה

New member
אוסטיאופורוזיס בגב

מעונינת בהתעמלות מתאימה כי כשאני יושבת קשה לי להיות זקופה. אני בת 57. ומתעמלת בהתעמלות רגילה. אך לא ממוקדת בבעיה. אשמח לקבל עזרה.

נסי בפורום אירובי ועיצוב הגוף

כאן זה פורום התעמלות מכשירים ואקרובטיקה. בכל מקרה, לא ברור לי מה הקשר בין הכותרת לבין הבעיה שהצגת בהודעה. את מדברת על שני נושאים שונים: אוסטיאופורוזיס זה נושא אחד, ובעיות יציבה זהו נושא שני. לאוסטיאופורוזיס: יש ליצור עומסים קלים ומתונים על העצמות. עצם מתפתחת ביחס ישר לעומס המופעל עליה. אך לא להעמיס יותר מידיי כי עצמות עם אוסטואופורוזיס הן פגיעות ושבירות. השתדלי לעשות כמה שיותר פעילות גופנית בחיי היום-יום, כמו למשל לרדת במדרגות במקום במעלית (ירידה במדרגות בדיוק מספקת עומס קל) וגם הייתי מוסיפה הליכה יום-יומית. ליציבת הגב: את צריכה לחזק את שרירי הגב העליון. אפשר בחדר כושר, בשיעורי התעמלות רגילים, בשחייה בבריכה או במכשיר ביתי. תמשיכי גם בהתעמלות הרגילה, שאינה ממוקדת. הגוף שלנו הוא מכלול והוא דבר אחד שלם. בסופו של דבר הכל משפיע ומקרין אחד על שני וצריך לעבוד על כל הגוף ולא על חלקים נבחרים ממנו. להמשך דיון חפשי פורום לאוסטיאופורוזיס או התעמלות נשים או היכנסי לפורום אירובי ועיצוב הגוף.

למעלה