אוסטרליה\ניו זילנד

Honey Bunny

New member
אוסטרליה\ניו זילנד

שלום, אני מתכננת לטוס לתקופה של 4 חודשים החל ממאי. ייתכן שתשולב התנדבות בחוות (אם בזה הכוונה לאזורים כפריים\מרוחקים). הפטיטיס B קיבלתי ב-95, בצבא (05) קיבלתי טטנוס ומשהו מוזר בשם ncevax(?). יש עוד חיסונים מומלצים? קראתי על קדחת מוח יפנית וכתוב שיש סיכונים בחיסון, עד כמה באמת זה נפוץ? (הסיבוכים) שאלה נוספת - אני יכולה דרך הצבא לעשות בדיקת נוגדנים במידת הצורך? ויש הבדל אם אני פונה למרפאת מטיילים כשאני הצבא או דרך קופ"ח? תודה.

תגובה

שלום רב, Honey Bunny ! מברך אותך על התוכנית המעולה שיש לך בקנה לאחר השיחרור ! במידה ואת נוסעת רק לאוסטרליה וניו-זילנד, אין חיסונים נוספים מיוחדים שאת צריכה לעשות. השם המוזר "ncevax" - הכוונה היא לחיסון ששמו "Mencevax" - זהו חיסון נגד דלקת קרום המוח שנותנים לכל המתגייסים לצה"ל. החיסון טוב לתקופה שבין 3 ל-5 שנים. לגבי העבודה בחווה, כדאי ליצור קשר עם המקום עצמו ולשאול אותם האם מדובר בחיות בר. במקרה כזה יש לשקול מתן חיסון נגד כלבת. למרות שהדבר אינו מומלץ באופן רשמי לנסיעה לניו-זילנד ואוסטרליה, אני הייתי ממליץ לעשות חיסון אחד כנגד צהבת A לפני הנסיעה במידה ואת הולכת לעבור בדרך לשם למדינות עולם השלישי בדרום מזרח אסיה (אפילו למס' ימים בודדים). את החיסון הנ"ל את יכולה לקבל כבר עכשיו במרפאת מטיילים, אך אפשר להמתין לתקופה אחרי השיחרור ואז לקבל את החיסון בקופ"ח. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) המרכז הרפואי ת"א 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה