אוסטרליה

• פותח הנושא דל
  • פורסם בתאריך

דל

New member
אוסטרליה ../images/Emo42.gif

שלום, אחותי וחברה מתכוונים לנסוע לאוסטרליה בעוד כחודשיים רציתי לדעת אם תוכלו ליעץ להם איך למצוא עבודה שם איך מתחילים לחפש, מה העצה שיש, הם מוכנים לעבוד בכל דבר שיממן להם את המשך הטיול. מאוד אשמח לשמוע מכאלה שהיו או יודעים. תודה דלית

Yo-man

New member
היי דלית

גם אני מצאתי את עצמי באוסטרליה מחפש עבודה. מצאתי מקום בין סידני למלבורן שם קטפתי תפוזים. ההמלצה הכי טובה שלי אליהן היא שעדיף להן לדחות את הטיול בעוד חודשיים ולא לעשות את זה. העבודה קשה, פיזית, והתשלום לא מפצה על שעות העבודה. בסופו של דבר הצטערתי שלא עבדתי בארץ, כשלא הייתי צריך לשלם על אוכל ולינה ויכולתי לחסוך 80% מהמשכורת והייתי מלצר ובליין תל-אביב). יש גם עבודות מלצרות בערים הגדולות שכמובן הן יותר נורמאליות, אבל מצד שני המחייה בעיר יקרה יותר אשר בחווה ב-outback. מעבר לכך לא מעסיקים זרים שאין להם Tex Fly Number. אנחנו, הישראלים, מצאנו שיטה כמובן לעקוף איסורים אלא. ממציאים מספר דומה למספר שיש למישהו שיש לו ויזת עבודה (בריטים בדר"כ) ולוקח להם 3 חודשים לעלות על זה, כך שיש 3 חודשים לפני שצריך להחליף עבודה. זו לא נחשבת עבירה חמורה, אבל זו עבירה, אז כל אחד והדרך שלו. והיו כאלה שמצאו עבודות בתור מדריכות אירובי במכון כושר וברמנים ואפשר להגיש בקשה לעבודה שם, לא שאני יודע איך, אבל לא תפוזים (יש להם קוצים, ידעת ?) ולא עגבניות (9 שעות להיות עם גב כפוף). אני מקווה שלמשתתפים אחרים בפורום יהיו חדשות יותר טובות. בהצלחה להן.

דל

New member
תודה על התשובה המפורטת

כמה הבהרות: א. מדובר בזוג, בן ובת. ב. מה רע בתפוזים ובעגבניות?????, אנחנו לא פוחדים מעבודה קשה! ג. כיום ניתן לקבל ויזת עבודה בשגרירות אוסטרליה בישראל לחצי שנה.

Yo-man

New member
א-הא

1. מצוין 2. מה שרע זה שזו עבודה פיזית לא נעימה ולא חוויתית במיוחד, והתשלום לא מפצה. אני זוכר שקיבלנו 27$ אוסטרלי לארגז שבבמוצע לקח 3 שעות למלא. לא עשיתי חשבון מדוייק, אבל זה בערך 15-20 ש"ח לשעה של עבודה בשמש (או בגשם, תלוי ביום), על סולמות, עם משקל כבד של התפוזים על הכתפיים. לא יודע, אולי אני מפונק, אבל זה לא נשמע לי טוב כל-כך. 3. מדהים, ושילכו על זה, ואז לא תהיה להם בעיה למצוא עבודות בעיר או בכפר. יש בסידני עיתון דרושים שרץ בין הגסט-האוסים. אם למישהו מהם יש ידע בצביעת בתים - שמעתי שזה רץ.

einnor

New member
fruit picking , packing ומה לא ...

היי גם אני ביליתי באוסטרליה במשך חצי שנה ונהינתי מאוד. חלק מהזמן עבדתי ( כמו רוב המטיילים בכל העולם ) בקטיף ( תפוחים ואבטיחים ) עבודה שהיתה חוויה לא רגילה באותו זמן , גם כמדריכת תיירים באיזה חור ( בדיוק באמצע אוסטרליה ) , בתחנת דלק , בבתי מלון , כפקידת קבלה ואחרית על אכסנייה במדבר וכו.... וכו.. וכו... כל מקום והעבודות שלו - אחלה שיטה לחרוש את אוסטרליה ככה ( גם ב outbacks וגם בערים ) וכמובן להתערבב עם המקומיים וללמוד המון מהם . ובשורה התחתונה - אין בעייה למי שרוצה למצוא עבודות ( אפילו ללא אישור עבודה ) יש והרבה ( האוסטרלים דיי עצלנים ) ... לכו על זה . רוני

למעלה