היי דלית
גם אני מצאתי את עצמי באוסטרליה מחפש עבודה. מצאתי מקום בין סידני למלבורן שם קטפתי תפוזים. ההמלצה הכי טובה שלי אליהן היא שעדיף להן לדחות את הטיול בעוד חודשיים ולא לעשות את זה. העבודה קשה, פיזית, והתשלום לא מפצה על שעות העבודה. בסופו של דבר הצטערתי שלא עבדתי בארץ, כשלא הייתי צריך לשלם על אוכל ולינה ויכולתי לחסוך 80% מהמשכורת והייתי מלצר ובליין תל-אביב). יש גם עבודות מלצרות בערים הגדולות שכמובן הן יותר נורמאליות, אבל מצד שני המחייה בעיר יקרה יותר אשר בחווה ב-outback. מעבר לכך לא מעסיקים זרים שאין להם Tex Fly Number. אנחנו, הישראלים, מצאנו שיטה כמובן לעקוף איסורים אלא. ממציאים מספר דומה למספר שיש למישהו שיש לו ויזת עבודה (בריטים בדר"כ) ולוקח להם 3 חודשים לעלות על זה, כך שיש 3 חודשים לפני שצריך להחליף עבודה. זו לא נחשבת עבירה חמורה, אבל זו עבירה, אז כל אחד והדרך שלו. והיו כאלה שמצאו עבודות בתור מדריכות אירובי במכון כושר וברמנים ואפשר להגיש בקשה לעבודה שם, לא שאני יודע איך, אבל לא תפוזים (יש להם קוצים, ידעת ?) ולא עגבניות (9 שעות להיות עם גב כפוף). אני מקווה שלמשתתפים אחרים בפורום יהיו חדשות יותר טובות. בהצלחה להן.