אוסטרליה

רוןרי

New member
ראיתי. גועל נפש. מזעזע.וזאת כאילו מדינה נהורה שכל כך הרבה

אנשים שאני מכירה עשו רילוקישין לשם.

גורדיאן

New member
זאת אכן מדינה נאורה (למדי),

זה לא שהם מזעזעים, רק המצב מזעזע, ולפעמים למצבים קשים צריך פתרונות קשים.
צריך לזכור שבאוסטרליה יש בעלי חיים יחודיים והרבה מהם לא עברו תהליך של אבולוציה שיאפשר להם להתמודד עם חתולים שבאו מתהליך אחר של אבולוציה, הם עלולים להגיע להכחדה.

השאלה העקרונית מה יותר חשוב, חתולים או חיות מקומיות

בניו זילנד השכנה, כלבת זאב אחת כמעט חסלה את כל אוכלוסיית ציפורי הקיווים במדינה,
בשביל זה כלבים וחתולים הם חיות בית וצריכות להיות בתוך הבתים לא בטבע,
גם במדינות שאוהבות טבע, הם קודם כל אוהבות את הטבע שלהם.

רוןרי

New member
יש דרכים יותר הומניות מפיזור נקנקיות

רעל שהורגות בסבל במשך 15 דקות. בכל מקרה, האוסטרלים קנאים לטבע שלהם אזכיר שגם בארץ יש אנשים שטוענים שחתולים מזיקים לחיות הבר והציעו רעיונות שונים. ואל נשכח שהאדם הוא הפולש הכי גדול שיש.

רוןרי

New member
בתקופה שבקרתי לפני שנים באוסטרליה הם ירו בקנגרו ורצו

גם לירות בקואלות אבל בגלל דעת הקהל השלילית להרג קואלות(הרי הן חמודות לא) ירדו מזה. אולי אם היו מעקרים ומסרסים חתולים לפני כמה שנים לא היו מגעים למצב כזה. אני אגב, לא זוכרת מצב קיצוני של חתולים שם לפחות אז לא התקרב לכמות החתולים ברחובות ישראל

דגלמנגה

New member
ישנם מצבים שבהם הרגשות הנאצלים חייבים להידחק הצידה

מפני המשך החיים. לאוסטרליה כבר יש ניסיון מכובד, בהשחתת הטבע, ע"י החיות ה-פוציניו-מוציניו שנקראות ארנבות. שלא לדבר על כלבי הדינגו, שהשמידו את כל הטורפים של היבשת הזאת. אוכלוסיית הדינגו הגיעה ליציבות מסוימת, מחוסר טרף ומציד ע"י האדם. הארנבות, שהן צימחוניות, מהוות תחרות לצימחוניים אחרים וגורמות נזק לחקלאות. גם דמן הותר זה מכבר, אולם הנזק שהן גרמו לטבע לא שוקם. כעת הגיעו החתולים, והם מחסלים, פשוטו כמשמעו, כל מה שחי וחלש מהם - ממש כמו כלבי הדינגו בראשית דרכם. זו לא תחרות. זו השמדה של כל מה שרומש, יונק ומעופף. זה פשוט לא הגיוני, שבגלל שאנחנו אוהבים חתולים, כחיות מחמד אצלנו בבית, נניח להם להתרבות בטבע בסדרה הנדסית ולהשמיד את כל החי סביבנו. אוסטרליה היא יבשת יחודית, מבחינת החי והצומח בה. בגלל הניתוק שלה מיבשות אחרות, התפתחו שם מינים ייחודיים שאין כמוהם בשום מקום אחר בעולם. יהיה זה פשע אקולוגי להניח לטורפים מיובאים להשמיד את הקיים, מפני שאנו, בני האדם, אוהבים לגדל טורפים אלה, כבודדים, אצלנו בבית.
לדעתי, אוסטרליה עושה את הצעד הנכון, במלחמתה בהתרבות החתולים בטבע. היא היתה צריכה לעשות זאת בתחילת דרכן של הארנבות - ולא עשתה כן. היא היתה צריכה לעשות זאת בתחילת דרכם של כלבי הדינגו - ואף זאת לא עשתה. אם לא תעשה היום דבר בנושא החתולים - בעוד עשור לא יישאר שום דבר מהטבע האוסטרלי. זה כמו גוף סרטני, שמתרבה ללא שום בקרה, ויגיע ליציבות רק כאשר יחסר לו המזון. השאלה היא האם להניח לחיות הללו לנהל לנו את הטבע, או ליטול יוזמה ולהגביל אותן, מפני שבניגוד לחיות - אנו, בני האדם - מסוגלים להסתכל כמה שנים קדימה ולהעריך את הנזקים שהן עתידות לגרום ולהגביל אותן כבר עכשו.

וטוב שהם עדיין לא דורשים מדינת חתולים בגבולות 67' עם קאנברה כעיר בירה...

dimitrygo

Active member
מנהל
הגוף הסרטני הוא הגוף שמהלך על שתי רגליים וזה שהביא קודם

להשמדת המינים המקוריים באוסטרליה ועכשיו רוצה לפתור את הבעיה שהוא בעצמו יצר ע"י ההרג ההמוני של החתולים.
המנוולים האלה לפני לא הרבה זמן ירו גם בקנגורו ובעופות דורסים המקומיים כדי להגן על עדרי הכבשים שלהם ולא היה איכפת להם משום טבע. עד שהממשלה התחילה לפצות אותם. כלומר זה לא שהם הבינו את חשיבות של שמירת הטבע המקורי אלא הם הפסיקו להרוג כי זה היה יותר משתלם להם מבחינה הכלכלית.
אני בטוח שהיה אפשר למצוא דרכים יותר הומניות לפתרון הבעיה לו האם האוסטרלי היה נוטל על עצמו אחריות על הפשע האקולוגי שאבותיהם עשו.

גורדיאן

New member
הבהרה לבאי ובאות הפורום:

דימיטרי לא התכוון בהגדרה שלו כסרטן ומנוולים לחתיכות (ולמען הקוראות: גם החתיכים) בחוטיני וטופלס על שפת הים באוסטרליה.
אמנם מדובר בגופים המהלכים על שתי רגליים אבל מדובר בגופים שזופים וחטובים מאוד.

דגלמנגה

New member
מכיוון שהאדם הוא הייצור המפותח ביותר בעולם החי, הוא גם זה

שעושה שינויים על פני הכוכב הזה - לטוב ולרע - הוא זה שמשחית, לעתים, והוא זה שגם חייב לתקן.

כדי להבין את מלא המשמעות של שינוי, שהתחיל בפעולה פשוטה ובלתי מזיקה, לכאורה, באותה נקודת זמן, יש צורך בחלוף תקופת זמן ארוכה, כדי שהתהליך יבשיל לכלל תוצאות, שיצביעו על מגמה. לא לכל השינויים, שהתגלו ברבות הימים כמזיקים, היו מלכתחילה, כוונות רעות. הארנבות הובאו לאוסטרליה לצורך מאכל. אבל ברחו מרשלנות. הכלבים הובאו לצורכי שמירה ולוויה, ומן הסתם ננטשו, ממש כמו שננטשים גם היום. הבעיה הקטנה היתה, שלא היו למינים החדשים הללו אויבים טבעיים, שיגבילו את התרבותם, במערכת האקולוגית הסגורה, שלתוכה חדרו.

אגב, גם בארצנו הקטנטונת, ישנו תהליך של השמדת החי בטבע, ע"י אותם שני יצורים חביבי האדם - הכלב והחתול - שהתפראו. הנזקים שהם גורמים, כבר מזמן אינם בגדר תאוריה, שניתן לסתור בטיעונים עובדתיים. בעיית להקות כלבי הפרא בישראל תעלה על הפרק במלוא עוצמתה, כאשר במקום על צבאים וחיות משק, תתנפל להקה כזאת על איזה ילד ותטרוף אותו. גם המדוזות ודגי האבו-נפחא, שהתברכו בהם חופינו, בזכות תעלת סואץ, הם מינים פולשים, שנכון להיום אין להם פתרון.

מן הראוי להדגיש, שמי שעושים למען תיקון תוצאות של השחתת טבע, אלה גופים ופרטים שנמצאים ברמה אינטלקטואלית הרבה יותר גבוהה מה"רד-נק'ס" בשטח, שמגנים על הכבשים שלהם. כאלה שמסוגלים לראות את כל תמונת האקולוגיה. גופים כאלה גרמו להחרמת הדיג במכמורות בחלקים נרחבים של הימים והאוקיאנוסים, למרות שלמינים מסוימים של יצורי ים זה בא באיחור. גופים כאלה התריעו וממשיכים להתריע נגד שחרור "הומאני" לטבע, של יצורים ממקומות אחרים, בגלל חוסר באויבים טבעיים, לאיזונם במערכת האקולוגית החדשה. רוב ההתרעות נופלות על אוזניים ערלות של כל מיני "היפר הומאניים" שמרחמים על הכלואים ונותנים להם דרור. רק חקיקה ברורה, ואכיפה נוקשה, שלעיתים נתפסת כאכזרית, יכולות לפתור חלק מבעיית המינים הפולשים.

לבעיה הזאת, של "מינים" פולשים, יש גם היבט פוליטי והיסטורי, מקומי (וגם פוליטי כלל עולמי) אבל מכיוון שזהו פורום חתולים ולא פורום אקטואליה, אמנע מדיון בו. ביוזמתי. אם כי בעקבות גירוי מתאים...

בתכלס, יש בעיה של מינים פולשים, שבאוסטרליה אובחנה כהתפראות והתרבות בלתי מבוקרת, מחוסר באויבים טבעיים, של חתול הבית. יש מספר דרכים לפתור את הבעיה הנ"ל, או לפחות להקטין אותה למימדים שניתנים לשליטה. אף דרך אינה הומאנית לחלוטין. ההרעלה, שגוררת גסיסה ארוכה בייסורי תופת, מעוררת התנגדות מובנת, אבל היא הפשוטה והזולה ביותר. הדרך הבאה היא דילול והשמדה ע"י ציד. אל תקפצו, בבקשה. גם אצלנו, כל מועצה אזורית מחזיקה סייר שדות, שאחד מתפקידיו הוא דילול אוכלוסיית התנים והשועלים ע"י ירי מבוקר. אולי לא ידעתם, אבל זה קיים. לא מחפשים ולא יורים בלהקות כלבי הפרא בגלל לובי של דודות טובות, שמדמות בנפשן שכלבי הפרא הם בדיוק כמו הפוציניו-מוציניו שאצלן בבית.

הדרך הבאה - ה"הומאנית" - היא לכידה, (שיקום, במקרה של כלבי פרא) עיקור/סירוס וחיפוש אחר מאמצים. לכל דרך יש מחיר ומשאבים. עיקור/סירוס בלבד, של מיליוני חתולים שהתפראו, וחיים מהשמדת הטבע, אינה נותנת פתרון אקולוגי. כולם יודעים שיש יותר בעח"י בעמותות מאשר מאמצים פוטנציאליים, ושהעמותות מתקיימות מתרומות. אז מה הפתרון? להטיל על כלל הציבור מס-גידול-חתולים? אני רוצה לראות את הממשלה שתשרוד יום אחד אחרי חקיקה כזאת.

אז במקום לזעוק על חוסר "הומאניות" - תן פתרון אפשרי: בכסף ובכוח אדם. תן פתרון למצב הקיים, מפני שאי טיפול מיידי בו גם הוא נזק שהולך ומחמיר.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני בטוח שאי שם יש אי מבודד שאף אחד לא חי שם. או אפילו

אפשר לבנות אי מלאכותי. ואז להעביר לשם את כל החתולים לאחר עיקור וסירוס.
באוסטרליה יש 25 מיליון תושבים. נגיד רק 15 מיליון הם בעלי יכולת כללכלית סבירה. אז מכל אחד אפשר לגבות 100$ כפיצוי על פשע של אבותיהם. יוצא 1.5 מיליארד דולר. ממשלת אוסטרליה יכולה בקלות להוסיף סכום זהה או אפילו כפול. עם הכסף הזה אפשר לעשות הכל. אבל כמובן להרעיל חתולים זה הרבה יותר קל וזול.

דגלמנגה

New member
נכון, הרבה יותר קל וזול, עם כל הצער שבדבר

דרך אגב, יש לך מושג כמה עולה לבנות אי מלאכותי? ישראל בנתה מכשול ימי בגבולה עם עזה. זה רק מזח אבנים שיוצא לים, אבל זה עלה למדינה הון תועפות. לאוסטרליה, שרוב שטחה הוא מדבר, יש פרויקטים דחופים וחשובים יותר (למען בני האדם, שאינם חשובים) לפני שהיא מתפנה לייצר איי מקלט לחתולים.

בוא, אספר לך סיפור מהחיים. בתקופה מסוימת בחיי, במעבר בין דירות, היו חפצי מאוחסנים במחסן כלשהו, שעכברים מצאו את דרכם אליו, וכרסמו במרץ כל מה שנקרה בדרכם שם. היו לי ארגזים רבים מלאי ספרים, חלקם פריטי אספנות, עם חתימות והקדשות של המחברים לאבא שלי. תחילה ניסיתי ללכוד את הפושעים במלכודות "רחמניות", אלא שמהר מאוד גיליתי שעכבר לעולם לא יכנס למלכודת שהכילה בעבר עכבר לכוד, שהפריש בתוכה. ולא משנה כמה אנקה אותה. הברירה בידי היתה: הספרים או הרחמים. עברתי למלכודות דבק וחיסלתי את המפגע תוך פחות משבוע. זה היה בתקופה שבה הדבק במלכודות לא ניתן היה להמסה בשמן, כפי שקיים היום. מה שנלכד - גווע שם. אתה חושב שאהבתי את זה? לא! וגם לא היה לי כסף לבנות להם מחסן-מקלט מלא ספרים לכרסום עד סוף ימיהם. היתה לי בעיה קשה ונדרשה החלטה קשה לפתור אותה.

רוןרי

New member
מלכודת דבק אכזרי ביותר.

לא מדמיינת שום מצב שהייתי משתמשת.

רוןרי

New member
יתכן שהיו לבעיה שלך היו פתרונות אחרים כמו מדביר מקצועי

שאינו משתמש במלכודת דבק ולא כל המדבירים משתמשים במלכודות דבק.

דגלמנגה

New member
ביררתי אצל מדבירים מקצועיים מהם הפתיונות האהובים על עכברים

ונהגתי עפ"י עצתם, גם בפתיונות וגם במיקום המלכודות (אף מדביר לא שש לסחוב ארגזים, ליצור מקום לכמה מלכודות). חוצמזה, במחסן זעיר, עמוס ארגזים בצפיפות עד 10 ס"מ מהתקרה, אין הרבה מקום להתחכמויות. בסדק צר, ברוחב עכבר רזה, בין 2 ארגזים, אפשר להצמיד לוח-דבק בסלוטייפ לאחד מהם, אבל עם כל הדמיון שבעולם אי אפשר לדחוף לשם מלכודת-קופסה. אני מדבר על ראשית שנות ה-90'. לא היו אז בנמצא מלכודות דמויות צינור, שקיימות היום.

אבל זה בסדר. יכול להיות שאילו לך היו ספרים מסוג "הטור השביעי" /נתן אלתרמן, עם הקדשה לאביך: "לרעי וידידי ---(השם שמור)---, וחתימה של אלתרמן, וספרים נוספים, מוקדשים וחתומים, ע"י לאה גולדברג, שמעוני (עוד מהימים שנקרא שמעונוביץ'), ואחרים - היית מקריבה אותם על מזבח הרחמים לעכברים. זוהי בחירתך. אני בחרתי אחרת.

רוןרי

New member
הספיק לי פעם אחת שראיתי סירטון של עכבר

אומלל במלכודת דבק מכרסם לעצמו את הרגלים כדי להשתחרר.

רוןרי

New member
עינב חמודה, ניסחפת קצת לא ????

אפולוגטיקה? וואו...
רק כתבתי יקירה שאני לא הייתי משתמשת במלכודת דבק שיצור חי אוכל לעצמו את הרגלים כדי להשתחרר ואגודות שונות אגב, נלחמות כדי להוציא את השימוש במלכודת הדבק (אולי אגודות אפולוגטיות לטעמך). כנראה שהייתי יותר יצירתית במציאת פתרונות שישבו טוב יותר עם מצפוני האישי. בכל אופן יקרה לא שפטתי: רק כתבתי את דעתי הצנועה.
&nbsp

ענבי שו

New member
עינב?! למי את קוראת עינב? "ענבי שו" זה גיזום של ...משהו

ובפרופיל מצוין: זכר. ולמה לא להתחיל פשוט בהגדרה? הנה זה בשבילך. אפילו מנוקד: https://he.wikipedia.org/wiki/אפולוגטיקה

אכן, מבחן קשה לתאים האפורים...

אה, וכדאי שתלמדי לשרשר הודעות באשכול.

רוןרי

New member
סליחה מר ענבי לא שמתי לב שאתה זכר וגילך 0 (לפי הפרופיל)

עכשיו הדברים מסתדרים לי טוב יותר בתאים האפורים.
אגב, פילוסוף אמיתי כזה שלא מסתמך על ויקיפדיה ובאמת מבין לא היה משתמש במונח שהשתמשת בו בהקשר השרשור הזה.
מקווה ששירשרתי לכבודו כמו שצריך לא אגיב לך יותר. חבל על העצבים ענבי היקר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה