אוסף בולים

ענבר.

New member
אוסף בולים

סידור מגירות בשבת, הביא אותי לאוסף בולים ענקי שהיה התחביב של אבא שלי. נזכרתי בספור על המצאת הבול: סר רונלד היל היה בשנת 1840 המנהל הכללי של שרותי הדואר באנגליה. יום אחד, הגיעה נערה לבית הדואר בלונדון לקבל מעטפה. בדואר ביקשו ממנה תשלום עבור המעטפה. הנערה פרצה בבכי, היות ולא היה לה כסף לשלם והמכתב היה מאחיה, אותו לא ראתה הרבה זמן. כשהוברר לסר רונלד למה הנערה בוכה, הוא שילם עבורה את מחיר המעטפה ושיכנע את ממשלת אנגליה לבצע שני דברים – 1. להוזיל את עלויות המשלוח 2. לחוקק חוק שכל מי ששולח מכתב ישלם בגין המשלוח, ובתמורה תודבק לו "קבלה" קטנה על המעטפה. כמובן שעם השנים, פיתחו את הרעיון והוסיפו ציורים וצבעים לבול. ועכשיו, אני תוהה, מה אני אמורה לעשות עם האוסף הזה שאוטוטו חוגג יומולדת 70.....

magy

New member
סיפור יפה.....

את האוסף שומרים....לא תופס הרבה מקום.... תעבירי הלאה לדור הבא...שישמור גם הוא..... תשעים אחוז מהבית שלי....מלא בשטויות שאני שומרת....כדי לשמור... מביאים לי דברים כי יודעים שאני שומרת..... אני שומרת חפצים, זיכרונות, דאגות, חלומות., ספרים.. האבק שוקל יותר מהם.... עם ישראל שמר על הדת, על הגחלת, על האמונות, אני שומרת על חפצים.. שאבד עליהם הקלח...... איפה פח הזבל הקרוב???????????????????
))))))) גם אני מצאתי בארונית אלבום בולים של הבן שלי... אז אני שומרת הוא לא רוצה אותו....אני שומרת.... יש תוספת שכר לשומרים???????? בימים קשים אלו???????

סיפור של בוקר על אוסף הבולים העתיק

אוסף הבולים? קיבל הבעל שלי בירושה מסבתא אנגליה רחוקה, שראתה אותו פעמיים בחייה, וזכרה שה"ילד" אוסף בולים. בנתיים לילד היו אי אילו ילדים משל עצמו.הוא מזמן לא אוסף בולים, והמכתב היחיד שהוא שולח ,הוא באיי מייל. אבל הגיע אלינו האוסף עם פטירתה, אלבומי בולים ישנים נושנים, מלאי אבק,קופסאות של בולים לא ממויינים , ומכתב כמובן לא קריא. הבולים היו שייכים לבעלה השלישי או הרביעי של הסבתא הנידחת. מה עושים עם ירושה שכזו? מנסים לממש, לראות מה היא שווה כלכלית, ואולי בזכותה נצא להפלגה ביאכטה מסביב לעולם. טוב-אז להפלגה לא יצאנו וכדרכן של ירושות משפחתיות, התעוררו כל הריבים והשדים, למי היה צריך לתת את האוסף "יקר הערך" בעלי היקר, במחווה של רצון טוב, ושאיפה לחדש את קשריו עם אחיותיו,מסר להן את הבולים. הקשרים לא חודשו. הבולים אצלן ,כנראה.

גל-עמית

New member
סיפורים יפים באמת.....ו....

...איני רוצה לקלקל את השרשור היפה הזה, אך אני מעולם לא נמשכתי לתחביב עתיק יומין זה....(כמו לדייג עם חכה....)... אבל, קבלתי אותה ב"הפוכה". בני אוסף בולים, מעטפות, שטרות ומטבעות. הסבא שלו העביר לו חלק מאוספו ואני רשמתי אותו ל"שירות הבולאי" כחלק ממתנת יום ההולדת כשעלה לכיתה ב´..גיל 7. בעוד חדשיים, ימלאו ל"נער" - 31...והוא עדיין מנוי ב"שירות הבולאי"....

גל-עמית

New member
...בולים ..וכו´....

אני גם זוכר כילד, כששהיתי בבית של אספני בולים...את ה"פיילות" עם המים....את המגבות הקטנות שהניחו עליהן את הבולים אחרי ה"אמבטיה"... את הבדיקות עם ה"לופה" (ה"עינית" של הצורפים/שענים) של המקצוענים או ה"כלי" של שרלוק הולמס (זכוכית מגדלת....לא מה שדמיינתם אולי....), סט הפינצטות....האלבומים עבי הכרס עם הכריכה בעלת הריח המשכר של תערובת של כריכה ספוגה באבק.......

למעלה