אוסף הצעות לטקסים ליום השיואה

אוסף הצעות לטקסים ליום השיואה

בתקופה הזאת בשנה פונים הרבה תלמידים או אחרים שהם אמורים להכין טקס ליום השואה והגבורה שיחול לאחר הפסח. נתחיל עם מיזם של איסוף החומר מכולם. קישורים, מצגות שירים סיפורים. פתחתי קטגוריה בקישורים אוסף הצעות לטקסים ליום השיואה. כן אני רוצה לפתוח קטגוריה באלבומים שנוכל לאסוף מצגות או תמונות לשימוש צרכי הטקס. וכן כך במאמרי הפורום. כל מי שיודע על שיר, דיקלום, או רעיון אחר מוזמן לשתף אותנו. חלק מהחומר רק אני יכול להעלות אותם. שישלח אלי במסר או באי-מייל אם צריך. כך נאגור חומר לשימוש כולנו.

skito

New member
בדיוק לפני שנה

לא קשור אך נזכרתי שבדיוק לפני שנה נפלה בליבי החלטה לסיים את שרותי במשטרת ישראל (30 שנה) בושה ביום הזכרון לשואה,(לפני שנה) פיקוד מרחב העמקים מחליט לקיים פגישת ספ"ק כשביום זה מצאו לנכון להזמין אותי לפרידה והענקת תשורה, כמובן שלא הגעתי כיוון שעבורי זה היה יום שמחה וכלל לא התאים שביום עצוב וחשוב כל כך יהיה סממן משמח, יוצא איפה שעד היום משטרת ישראל לא נפרדה ממני!

skito

New member
בהחלט

אי הגעתי הייתה המחאה הגם שהתברר שבאותו יום תוכננו נושאים משמחים נוספים, ק' הרווחה שזימנה אותי קיבלה את סירובי המוחלט ואת השגותי.

לא יאומן

משנה לשנה יש לי הרגשה שרק אנחנו כאן בפורום מציינים את "יום השואה"....................

zipil18

New member
יום עיון על השואה במכללת לוינסקי.

זו השנה השניה שהגעתי ליום עיון הקשור למרכז לסופרי ילדים, שמנהלת אותו הגב' רבקה גירון במכללה. בשנה שעברו היה הנושא בעיקר: היצירות שכתבו ילדים בשואה, ואילו השנה עסק הכנס בעיקר, במה שהרגישו הילדים בזמן השואה. הייתה הרצאה מאלפת של ד"ר אייל מזרחי על דברים שיש לעשות, כדי שיהיה זהות ושם לכל מי שאנחנו יכולים לשייך אותו לתמונות ולסיפורים ומעשים, שאנו יודעים על השואה. הייתה הצגה מדהימה על אם ובת, שאין להן כל משפחה, וחייהן רצופי הסבל, כשהאימא חיה שם והבת מנסה לחיות כאן.והייתה נאוה סמל, שהייתה מאוד נחרצת בדבריה, אך לא אהבתי את צורת הדיבור הבטוח שלה על נושא כה עדין ורגיש. היטיבה לסכם את הנקודה המנחה מירי ברוך, שאמרה:אני לא בטוחה כל כך בדברים שאת בטוחה... ברור לי שאלך לכנס כזה, גם בשנה הבאה.

למעלה