אוסף ספרים לא בשימוש נגועים בהכרח? העברתם איך לנקות הארון

OCD001

New member
אוסף ספרים לא בשימוש נגועים בהכרח? העברתם איך לנקות הארון

היי
יש לי בארון בחדר השינה אוסף של מאות ספרים חדשים שלא השתמשתי למעט כמה ספורים.
האם בהכרח שספרים מאות יחדיו עומדים בארון איזה 10 שנים סביר להניח שחיים שם כל מיני ופשוט לא שמתי לב? הכי מה שראיתי פעם זה קצת אבק משונה בצבע חום לידם. כאמור לא משתמש בהם ורק שם דברים לידם בארון אז לא מבחין.
בכל מקרה גם אם כן נגוע וגם אם לא החלטתי שרוצה שקט נפשי ומעביר אותם מחוץ לחדר אז למקרה שהם היו נגועים איך לנקות איפה שהם היו מונחים. אני הרי לא רוצה שבגלל שאוציא פתאום יתברר שיש חרקים בארון ואין להם כבר לאן ללכת לספרים אז הם יתחילו להתסובב? איך זה עובד בעצם עם חרקי הספרים הם כל הזמן צמודים לספר אז אם מוציא הם עליו או שבארון גם?
תודה רבה

מזיקים שמסתובבים ליד הספרים מי הם?

שלום רב!
לפי התיאור שלך מדובר בפסוקאים. הפסוקאים הם קטנים מאוד בגודל של מספר מ"מ. הם מסתובבים בין היתר בין ספרים. על מנת להיפטר מהם תצטרך תרסיס להדברה עצמית ושקיות וואקום. תרסיס להדברה עצמית הוא ללא ריח ואין לו השפעה על אנשים. התרסיס הוא על בסיס צמחים מתמצית החרצית. יש לנער את התרסיס היטב לפני שימוש ולרסס בכל מדפי הספרייה. בנוסף יש לאחסן את הספרים האלה בתוך שקיות וואקום למשך מספר ימים. פרטים נוספים לגבי תרסיס להדברה עצמית ניתן למצוא על ידי חיפוש בגוגל בשם "הדברה עצמית".
בברכה ציון שירי

OCD001

New member
יש שם של חומר שיש בחנויות זמין? והבעיה הארון לא הספרים-

היי ותודה על המענה
איפה להשיג בקלות החומר מה השם?
והחומר גם טוב לארון? אני נפטר מהספרים זה לא הנקודה. הבעיה שחושש ממה שנשאר בארון או שברגע שמוציא הספרים החרקים עליו.
איך לנקות הארון אחרי והאם החומר טוב לארון..
תודה וסוף שבוע נעים.

הדברת פסוקאים לבד

בוקר טוב!
ניתן למצוא פרטים לגבי חומר להדברה עצמית על ידי חיפוש בגוגל בשם: "הדברה עצמית". ניתן לרסס עם התרסיס על מדפי הארון.ניתן לנקות את הארון אחרי שלושה ימים.
בברכה ציון שירי

למעלה