אוסף פסוקים

מרי לי

New member
אוסף פסוקים

הפסוק מספר משלי ד:כג "מִכָּל מִשְׁמָר נְצֹר לִבֶּךָ כִּי מִמֶּנּוּ תּוֹצְאוֹת חַיִּים". מי עוד יכו למצוא לי פסוק מכל דת או אמונה שמדבר ישירות או בעקיפין על הסוד

מרי לי

New member
הפסוק בהקשרו:

כ בְּנִי לִדְבָרַי הַקְשִׁיבָה לַאֲמָרַי הַט אָזְנֶךָ. כא אַל יַלִּיזוּ מֵעֵינֶיךָ שָׁמְרֵם בְּתוֹךְ לְבָבֶךָ. כב כִּי חַיִּים הֵם לְמֹצְאֵיהֶם וּלְכָל בְּשָׂרוֹ מַרְפֵּא. כג מִכָּל מִשְׁמָר נְצֹר לִבֶּךָ כִּי מִמֶּנּוּ תּוֹצְאוֹת חַיִּים. כד הָסֵר מִמְּךָ עִקְּשׁוּת פֶּה וּלְזוּת שְׂפָתַיִם הַרְחֵק מִמֶּךָּ. כה עֵינֶיךָ לְנֹכַח יַבִּיטוּ וְעַפְעַפֶּיךָ יַיְשִׁרוּ נֶגְדֶּךָ. כו פַּלֵּס מַעְגַּל רַגְלֶךָ וְכָל דְּרָכֶיךָ יִכֹּנוּ. כז אַל תֵּט יָמִין וּשְׂמֹאול הָסֵר רַגְלְךָ מֵרָע. פרק ה א בְּנִי לְחָכְמָתִי הַקְשִׁיבָה לִתְבוּנָתִי הַט אָזְנֶךָ. ב לִשְׁמֹר מְזִמּוֹת וְדַעַת שְׂפָתֶיךָ יִנְצֹרוּ. ג כִּי נֹפֶת תִּטֹּפְנָה שִׂפְתֵי זָרָה וְחָלָק מִשֶּׁמֶן חִכָּהּ. ד וְאַחֲרִיתָהּ מָרָה כַלַּעֲנָה חַדָּה כְּחֶרֶב פִּיּוֹת. ה רַגְלֶיהָ יֹרְדוֹת מָוֶת שְׁאוֹל צְעָדֶיהָ יִתְמֹכוּ. ו אֹרַח חַיִּים פֶּן תְּפַלֵּס נָעוּ מַעְגְּלֹתֶיהָ לֹא תֵדָע.

kikona126

New member
יו יש לי אחד

אבל עכשיו אני צריכה להתחיל לחפש אותו, מי זוכר באיזה ספר זה היה...................

"צדיק באמונתו יחיה"

אני לא בטוח מה היתה הכוונה המקורית של הפסוק, אבל המשפט "איש באמונתו יחיה" שלקוח מהפסוק הזה לדעתי מאוד מתמצת את הרעיון של הסוד.

bezaubernd

New member
יש מזמור בתהילים..

"לכו בנים, שמעו לי,יראת ה' אלמדכם. מי האיש החפץ חיים, אוהב ימים לראות טוב- נצור לשונך מרע,ושפתיך מדבר מרמה. סור מרע ועשה טוב בקש שלום ורדפהו." (תהילים ל"ד)

למעלה