אוסף צלחות קיר

ilanajaeger

New member
אוסף צלחות קיר

יש ברשותי אוסף צלחות קיר (כ200 צלחות מכל העולם) ברצוני להעריך את שווים ולמכרם. כיצד עושים זאת?

hadi 1956

New member
בארץ עד כמה שאני יודע אין אספנים רצינים לנושא זה.

ללא קשר שאתה שואל מחיר צריך להתיחס לכמה הבטים.
ראשית נדירות הצלחת. שנית יושנה של הצלחת / תקופת ייצורה. שלישית מי היצרן. רביעית איכות/מצב הצלחת. חמישית מה מצוייר על הצלחת ועוד.
בתמונות שהעלתי כאן אפשר לראות צלחת שמצויירת לפי ציור של נורמן רקוואל והמחירה (תלוי היכן) נע בין 5$-20$
בתקופה אחרונה צלחות אלו הפכו להיות מבוקשות ביותר. ובצדק לטעמי
בתמונה של הקיר בשורה העליונה הצלחת השניה היא מתוך סט מפורסם אנגלי (קאנטרי רוזז - שושנים מהכפר?!) ונוצרה בשנת 1962 והמחירה (תלוי היכן) נע בין 40$-20$
בתמונה של הקיר בשורה השלישית הצלחת האמצעית המרובעת היא צלחת ישנה (לא עתיקה) ונוצרה בתחילת המאה הקודמת והמחירה (תלוי היכן) נע בין 50$-30$
בתמונה של הקיר בשורה התחתונה כל צלחת תימכר בסביבות דולר (ביחוד בגארז סייל) ויכולה להגיע גם ל-10$

בגארז סייל (ביחוד בקנדה) אתה יכול להשיג גם צלחות איכותיות ביותר במחיר של 1.00 דולר קנדי כלומר כשלושה שקלים ועשרים אגורות !!! גם כאלו שבחנויות יד שניה / עתיקות יבקשו עליהם 20$ או 40$ ואפילו 60$
אני הייתי פונה לבית מכירות בארץ (אישתר או תירוש בנושא זה) ומנסה לעניין אותם.

בהצלחה

liliw5

New member
צלחות קיר מהאוסף שלי...לא ברמה כמו של הדי אור הגדול מכולם...

הנה כמה תמונות מתוך עשרות צלחות נוי שיש לי. חלקם תוכלו לראות בפייס שלי באלבומים =-לילי וולף-= וגם בפייס -=פינה נוסטלגית-=...אשמח לשמוע דעתכם...תודה.

hadi 1956

New member
למה אתה משמיץ !!! הצלחות שלך מקסימות ומיוחדות מאוד. באמת

ג רפאל

New member
כל אספני\מחזיקי צלחות הקיר שאני מכיר [כולל אבי כלתי]

שומרים צלחות מזכרת ממסעות סביב העולם. מסעות שלהם
יש שוק קטן של צלחות של אמנים= ככל שהם מפורסמים יותר והמהדורה קטנה יותר - הם מבוקשים וערכם רב יותר.
צלחות קרמיקה של למשל פיקסו שאגל דאלי ומירו -חתומות- ממוספרות- עולות די הרבה.

hadi 1956

New member
ג. יש לי תחושה כבדה שהבחור ממש לא התכוון שיש לו

כ200 צלחות של פיקסו או דאלי. (אני משוכנע שאפילו ולו אחת מהם אין ברשותו).
בהחלט צלחות דאלי ופיקסו חתומות שוות הרבה מאוד כסף. הרבה מאוד כסף.
במלגה בבית הולדתו של פיקסו יש מוזיאון אשר בזמנו הוצגו צלחות מאוסף אספן פרטי אשר ברשותו עשרות !!! צלחות מקסימות שעוצבו על ידי פיקסו. הצלחות לא שיכות למוזיאון ורק הוצגו שם.
סליחה על איכות התמונות אבל היה אסור לצלם עם פלאש וחלק מהצלחות בכלל היה אסור לצלם לכן יש רק דוגמית ממה שהוצג שם. היה מקסים

APRSMO N

New member
בוקר טוב, יש לי גביעי כסף ומגש כסף מתקופת הצאר

ברוסיה, אמר לי את זה נצי ושמאי של חברות הבטוח, כמו כן סכום מכסף.

יש לדברים ערך? אם כן איך אדע מה ערכם?

רוזן71

New member
כלי כסף מתקופת הצאר..

בס"ד

לכלי כסף הללו (חותמת 84 או 88) ערך מוסף מעבר למחיר המתכת, כמה? תלוי במידת היופי, אם לגביעים ולמגש יש סממנים יהודים הערך עולה בצורה משמעותית. לסכו"ם יש ערך מוסף רק אם הוא שלם ויפה, אם חסר חלקים המחיר יורד למחיר הכסף בלבד.

dobo

New member
רק לי יש את התחושה ש"את זה גם אני הייתי יכול לצייר"

בואו נודה בזה- זה לא תמיד כזה מרשים, ולפעמים השם של האומן גדול מהיצירה שלו.

להורים שלי היה אוסף עצום של צלחות קיר
עשרות שנים של מסעות בעולם שבהם הם קנו צלחות מכל מקום שהיו בו. האוסף מילא שלושה קירות של סלון גדול מאוד. הצלחות עצמן היו מכל מיני סוגים, שיטות ציור, חלקן ביד וחלקן צבועות/מודפסות. כולן נקנו בשווקים ובחנויות לתיירים.
&nbsp
וכשהם מכרו את הבית ההוא, הם ארזו יפה הכל בקופסאות ומסרו או זרקו לפח. ערך כספי לא היה לזה.

למעלה