אוספים וספריות יהודיים בעבר ובהווה

אוספים וספריות יהודיים בעבר ובהווה

אני מצרף כאן את הקובץ עם השיעורים עד עכשיו. שבוע הבא אני אעלה את השיעור האחרון.

chayahd99

New member
אפשר קצת פרטים ../images/Emo35.gif

זה הקורס של הבלין, נכון
איך הוא מבחינת נוכחות, מטלות וכדו'
כפי שאתה רואה - היום אני בקטע של סימני שאלה
ואולי גם סימני קריאה
בשביל הגיוון
יום טוב

g i g o

New member
../images/Emo47.gifפרופ' הבלין

קורס נהדר. אין אצלו מטלות. הוא מבקש לקרוא שלושה מקורות אך חוזר ושואב מהם עוד ועוד כל הקורס כך שאפשר גם בלי לקרוא. הוא קורא שמות. צריך לאהוב ספרים כדי להינות בקורס. הוא גולש מהחומר כל הזמן ומפליג בסיפורים סביב הנושא. אם אוהבים - אחלה קורס.

taminoi

New member
והנה ראשי הפרקים ושאלונים קודמים

תודה על הסיכומים - היצלתני, כמו שאומרים
ותרומתי הצנועה: ראשי הפרקים שפרופ' הבלין חילק בשיעור (שימו לב - ללמוד רק את שלושת החלקים הראשונים, לא את אוספים ציבוריים וספריות ארץ-ישראל!!! )

taminoi

New member
נו, טוף, זה קורה...

בקובץ ה-pdf שצירפתי יש את השאלות משאלונים של שנים קודמות. את ראשי הפרקים שלא נפתחו אני מצרפת עכשיו: הספר במקורותינו: יסודות האספנות כמצוה מן התורה; חובת האספנות ליחיד וחובת הציבור ברכישת ספרים;היחס אל הספר במקורותינו; הטיפול בספרבמקורותינו; ספרים כנכסים: ייצור, רכישה ומכירה, השאלה, השכרה, גניבה וירושת ספרים; הוצאת ספרים מארץ ישראל לחוץ לארץ. אבודות וגנוזות: הספרים שנזכרו במקרא; הספרים החיצוניי; מגילות מדבר יהודה; מתי התחילו לכתוב את התורה שבעל פה; הגניזה הקהירית; גניזות אחרות; צנזורה, החרמה והשמדת ספרים; הגניזה החרסונית; הספריות בעולם העתיק (אלכסנדריה, ספריות המלכים ועוד); רשימות ספרים עתיקות מן הגניזה ובספריות; ראשית האספנות בישראל בזמן העתיק ובימי הביניים. אוספים פרטיים: רשימות האוספים של יהודי דוכסות מנטובה; יהודה ליאון מוסקוני; יוסף שלמה רופא דילמדיגו ('היש"ר מקנדיאה'); ר' דוד אופנהיים; חיים מיכל; שלמה דובנא; ר' אברהם ישראל גרציאני (אי"ש ג"ר) ; אברהם עפשטיין; שלמה זלמן חיים הלברשטם; הברון דוד גינצבורג; דוד פרידלנדר; דוד סולימן ששון; זלמן שוקן. שיהיה לנו בהצלחה

למעלה