אוספים

אוספים ../images/Emo36.gif

יש שני סוגים של אנשים : הסוג הראשון הם אלו שאוספים כל דבר , לא זורקים כלום ...את כל החשבונות את כל הניירות הקטנים ..התיק ו/או המגירות שלהם נראים ...
הם האנשים אשר קשה להם להיפרד מהדברים שלהם .. הסוג השני , הם אלו שזורקים מיד את מה שלא נחוץ יותר ...המגירות שלהם מסודרות כו חיילים למסדר המפקד , והתיק שלהם ..יש בו רק מה שנחוץ.. אני אישית כזאת שקשה לה להיפרד מדברים ...לעיתים רחוקות אני מקבלת "קריז" וזורקת קצת ... אבל בד"כ שומרת כמעט הכל
איך אתם/ן ?

אני דווקא מהסוג השני../images/Emo8.gif

כל מה שאני לא צריכה יותר או לא יהיה לו שימוש יותר אני מוציאה מהבית! לגבי טפסים וחשבונות:דברים לא אקטואלים אין אצלי בבית! היה לפני כן שרשור על סדר וניקיון,ואני פשוט מתביישת להצהיר זאת אבל אני "חולת סדר וניקיון" אז אתן מבינות.... (ובעלי דרך אגב הוא ההיפך ממני,בעלי אוהב לשמור אפילו "מזכרות" מהתיכון)

אוספת המון דברים

אפילו שקיות אני אוספת (בעלי צוחק עליי) , יש לי יומנים מלפני 17 שנה, אוספת קבלות, מסמכים, חשבונות טלפון סלולרי, כרטיסי אשראי, דפי בנק, תלושי משכורת, ביטוחים למינהם, מתכונים, חוברות שאני מנויה עליהן, מכתבים שקיבלתי כשהייתי צעירה. בקיצור כל מה שאפשר והכל מסודר ומקופל. הכי מצחיק כשהייתי בתיכון (בכיתה י' לפני 17 שנה בערך) אספתי עתידות של בזוקה היו לי יותר מאלף...אחרי כמה שנים הואלתי בטובי לזרוק אותו. פעם בכמה שנים אני עושה קצת סדר במגרות, את הרוב אני שומרת בחדר שלי בבית הוריי ולא אצלי בבית.

שש שבע

New member
טוב בענין הזה הרשויות עוזרים לנו

אנחנו חיבים לשמור את כל החשבוניות והקבלות וכל הנירות 7 שנים אחורה. אני כל שנה נהנית לנקות את המדפים, ולהוציא את מה ששי לשנה השמינית אחורה, ולעשות ל"ג בעומר. מצד שני, אני מאלה שבדרך כלל זורקים, או יותר נכון תורמים למחלקת יד שניה. זה חסד לשני הצדדים גם למקבל וגם לתורם. כאשר אני צריכה להחליט אם לשמור משהו או לא, אני עושה חישוב ל כמה עולה מטר בית (איחסון) ואם הפריט הזה שווה בכלל. בגדעים שלא לבשתי שנה -- החוצה, ואם ארזה? מה רע בחדש?

אהובה.א

New member
אוספים

טוב , אני בין אלה שתמיד שומרים. 1. קונה בגדים כי אחרים כבר לא עולים עליי ובכל זאת שומרת עליהם כי "אולי ארזה פעם". 2. שומרת מסמכים במגירה , שומרת הכל במגירה. עד כדי כך שלפני כמה חודשים היה לי קטע מגניב. סידרתי מגירות בחדר שינה (החלפתי ארון) והתחלתי לבדוק כל מסמך וכל ארנק קטן שהיה שם. מצאתי 270$ בתוך ארנק שנסעתי איתו לחו"ל לפני 15 שנה ואולי יותר. זה היה בדיוק לפני נסיעה לפריז אז זה ממש התאים לי. חוצמזה , תמיד מתאים למצוא כסף בין כל הבלאגן בבית. 3. שומרת שקיות ניילון. אוףףףףףףף זה בעיה. התרגלתי לשמור כי "אולי מישהו יבוא לבקר ויצטרך שקית". 4. שומרת על בעלי. דירבאלו אם אני אראה שמישהי מחייכת אליו או ההיפך.

ריביקי

New member
אפשר להרפא מזה

מלאסוף דברים כמובן... אני פעם הייתי אוספת פשוט הכל .כל עטיפה של מתנה שהיו קונים לי , כל מכתב, כל מדבקה שהייתה מצורפת למשהו חשוב לי, בגדים ,מסמכים, נעליים הכל פשוט הההככככללללל. אבל די
זהו נמאס לי באיזה שהוא שלב לפתוח את הארון והכל נופל עליי ,אז עשיתי סדר וזרקתי הרבה לא הכל אבל הרבה .... ומאז אני משתדלת לזרוק כל מה שלא בשימוש ... בגדים כל פעם הייתי מוציאה מהארון כי אני לא לובשת ושמה במקום אחר כי "אולי אני אלבש מתישהוא והמתישהוא הזה לא מגיע" וככה גם יש לי תרוץ לקנות חדש
.

מנורה

New member
אוספת נוסטלגיה

אהבת חיי זה מזכרות מכל התקופות במיוחד מילים שנכתבו בארועים שונים יומנים מלפני המון שנים מחברות וציורים מילדות ספרי זכרונות יש לי סנטימנטים לכל מה שהיה בעבר שומרת להראות פעם לנכדים שלי זה חלק מהשורשים ומעבר שאיננו עוד. לא אוספת בגדים כלים שנשברים או חפצים שאין להם ערך סנטימנטלי אם מה שהוא נשבר מיד עף בעלי אספן של כלי עבודה ברגים מסמרים וכד' מזל שיש לי איפה לאחסן זה מאד מעצבן כי אף פעם לא משתמשים תמיד קונים חדש או מביאים בעל מקצוע שיתקן אבל לך ותתוכח איתו.

מ ש כ י ת

New member
ערימות של ארגזים מלאים בניירת

ותמיד אני מבטיחה לכולם שהיום / מחר / בשבוע הבא אני אעשה סדר ואזרוק חלק רק שהזמן המתאים אף פעם לא מגיע, אוספת הכל לארגז חדש ושוב מבטיחה והכל חוזר על עצמו. כנ"ל לגבי בגדים, יש לי 3 חלקים בארון, בחלק אחד יש את מה שעולה עלי עכשיו, בחלק השני את מה שיעלה עלי כשאעשה דיאטה ובחלק השלישי יש את הבגדים ששמרתי מאז שהייתי יותר שמנה ולא זרקתי כי חבל... ובכלל תמיד אומרים לי שהייתי צריכה להוולד אוגר...

anat30g

New member
לא אוסף - אוגר

יש הבדל בין משהו שאני אוספת (למשל כפיות של אתרי תיירות או הפתעות מביצי הפתעה של קינדר) לדברים שאני אוגרת... דברים כאלה מגיעים אלי בלי שרציתי (מכירות מישהו שרצה את החשבונות?) - בעוד אחר הדברים שאני אוספת - אני מחפשת... ואני אוגרת, אבל רק דברים נוסלטלגים, השאר לפח.

למעלה