אוףףףףףףףףףף

אוףףףףףףףףףף../images/Emo46.gif

רציתי לכתוב מליון ברכות לשיר ולאבא ואמא שלה, ולהודות למי שברך אותי ביומולדת שמח, ולהגיב על כמה דברים שנאמרו/נשאלו כאן - וגיליתי שאני לא יכולה, הבנתי את משמעות הפתגם "נשאר וחצי תאוותו בידו"... המחשב השתגע. ערב שבת, היום זה ה"תור" של ההורים של ערן, ולי לא היה חשק לצאת מהמיטה... אני כ"כ עייפה ומותשת, שפשוט אמרתי לערן שילך לבד כי ממש אין לי סבלנות לראות או לדבר עם אף אחד ועדיף שלא אראה את הפרצוף האנטיפטי שלי בחוץ היום. מין מצברוח נוראי ירד עלי... אני כבר מרגישה אותו מחלחל די הרבה זמן אבל ככה צפתי לי, ניסיתי לא לתת לזה להשתלט עלי, והנה זה ככה פתאום. אולי זה בגלל מסיבת פורים שהיתה אתמול ולא הצלחתי להנות ממנה, כל הזמן הסתכלתי על הטלפון לראות אם אחותי (הביבסיטר) התקשרה. פתאום הרגשתי כזה חוסר שייכות לכל המקפצים שם על רחבת הריקודים... אמרתי לעצמי, מה לעזאזל אני עושה פה??? אחרי שעה וחצי כבר היינו בבית. אולי זה בגלל יומולדת 30... ואולי זה בגלל 10 ק"ג עודפים ושום בגד שלא עולה עלי, ושום נעל שאני לא יכולה לנעול כי כפות הרגליים שלי גדלו במידה וחצי (אוסף מופלא של עשרות זוגות נעליים, שנים של מאמץ והשקעה ירדו לטמיון), ואולי כי בעלי מעצבן אותי כי הוא לא יוזם מספיק בעניין טיפול בילדה ומוותר לי בקלות מידי כשבלילה אני אומרת שאני אקום אליה... ואולי, ואולי... זה לא שלא הייתי מוכנה לשינוי הגדול הזה בחיי, זה אולי שלא תפסתי עד כמה הוא גדול ועצום ומשמעותי (כ"כ משמעותי שאפילו למקלחת אי-אפשר להכנס כשאת לבד בבית עם התינוק מפני שאולי הוא יתעורר ויבכה). אז זהו. הנה. התחלתי לבכות עכשיו. יאללה. שבת-שלום. ו...חן - תעשי לנו ת´שבת!!!

חן123

New member
צר לי לשמעו שאת על הפנים

אני מניחה שזה מה שקוראים בימינו "הורמונים", מה שמעודד זה שזה עובר... וגם הבגדים וגם הנעלים יעלו עלייך, ואת בעלך תצטרכי קצת לאפס, ולא להציע לו בנדיבות שאת תקומי... (זאת רק עצה כמובן, לא רוצה להיות אחראית על השלום בית שלכם). השינוי הוא אכן עצום, ולדעתי אי אפשר להיות מוכנים אליו, וכמה שאנחנו עכשיו אומרים שהחיים שלנו עומדים להשתנות לחלוטין ברור לי שיהיהו נפילות על הפנים, שמעתי את זה מהרבה זוגות, כולם ככה. בקיצור - יהיה בסדר! בקשר אלי, תודה על האיחולים אבל לא ניראה לי שזה יקרה
חן

שבי - אנחנו חייבות לשוחח ב - ../images/Emo33.gif

אני כ"כ מבינה אותך, יקירה! זה לא הורמונים, אלא השינוי האדיר שחל בחיים שלנו. פתאום, אפילו פעולה בסיסית כמו להכנס לשירותים, לא יכולה להיות ספונטאנית, אלא מתוכננת ("אני אחכה שהוא ילך לישון ואז אכנס לשירותים" - מוכר לך
), ואני כבר לא מדברת על מקלחת, אוכל/קפה או סירוק שיער. פעם,מזמן
כשעוד הייתי אדון לזמן שלי, אם הייתי רעבה ועיפה אסור היה להתקרב אלי. היום, אני כבר לא מרגישה את הרעב, אבל העיפות מעבירה אותי על דעתי
ואני נהיית ממש לא נחמדה. זה הגיע למצב, ששגיא התחיל להתעורר בשעות נוראיות בלילה ולא רוצה לישון. לי ממש אסור לקום אליו, כי אני מתעצבנת!!!! לא אכפת לי לקום אליו להחתלה והאכלה, אבל להתחיל לשחק בשעות נוראיות באמצע הלילה - "לא בבית ספרנו"... מיותר לציין שאם אבא שלו קם אליו הוא נרדם תוך 10 דקות
ורק אצלי
...לא... אתמול בלילה כבר ממש נזפתי בשגיא
וכ"כ כעסתי על עצמי, כי מה הוא אשם ה -
שלי... בסוף, מרוב עצבים הלכתי לישון בסלון ואבא שלו הרדים אותו תוך מס´ דקות עם נענוע עדין של העגלה ומוסיקה ששגיא אוהב.. והבגדים
והנעלים
ליבי איתך, כי אני באותו מצב... מתוקה - אני כ"כ מבינה אותך! את לא יודעת כמה!!! בואי נדבר, הא?
י איתך, סיגל

הרגשתי צורך להידחף......../images/Emo52.gif

אני כל כך מבינה את מה שעובר עלייך. החודים הראשונים אחרי הלידה הם עד היום חור שחור עבורי. לא מפאת דיכאון, כי הייתי כל כך מטושטשת והמומה שאני לא כל כך זוכרת את עצמי אז. לאט לאט את תחזרי לעצמך. אל תותרי על פינוקים קטנים, אל תתביישי לישון גם בשעות היום עם אלה, והכי חשוב- אפשר להתקלח עם תינוקת בבית. אני עשיתי את זה כשהיא שכבה לידי בחדר האמבטיה בטרמפולינה, כשאני מדברת אליה כל הזמן ושרה לה שירי מים. תנסי את זה כשיש מישהו איתך, ותראי אם זה מתאים לאלה. אם לא- זו לא בושה לבקש ממישהו קרוב שיהיה עם הילדונת כדי שאת תתקלחי מקלחת של יותר משתי דקות ובלחץ.
טלי הנדחפת מפורום להיות הורים.

רונית+3

New member
החיים עם ילדים הם לא פיקניק (תמיד)

גם לי זכורים לא מעט דיכאונות, בעיקר כשהתאומים היו קטנים. והעובדה שהם היו הדבר שהכי רציתי בעולם והדבר שהכי אהבתי בעולם ממש לא שינתה, להיפך נוסף לדיכדוך את גם מרגישה אשמה, כל כך רציתי והנה איך אני מתנהגת... גם הזוגיות עוברת מבחן לא קל, כי אחרי שעברנו את טיפולי הפוריות שבהם הוא היה בעל למופת (תומך ומבין), פתאם כל מנוחה שלו היא בעצם על חשבוני, כל איחור שלו זה גם על חשבוני, שלא לדבר על שלל הויכוחים שפתאם צצים כי כל אחד חושב אחרת ולשנינו מדובר בדבר הכי חשוב בחיינו... וגם אצלי עייפות ורעב עושים דברים נוראים למצב רוח ולרמת העצבים. הטיפ שלי עשה את העבודה הוא דווקא לצאת מהבית והרבה-רצוי עם הילד/ה/ים. קודם כל כי החברה בדרך כלל מוציאה אותך מהדיכאון, שנית כי כולם מתבוננים בעינים מעריצות בילד/ה/ים ואז גם אתה נזכר כמה הוא מקסימ/ה/ים וכי בכלל הגיוון והיציאה שוברים את השיגרה ומשכיחים את העייפות.

שבלוליטה חמודה../images/Emo60.gif

רוצה לומר לך המון, נורא מזדהה, למשל גם אני במסיבת פורים (גם אצלי אחותי היתה הבייבסיטר..) הרגשתי מאד מוזר וחסרת שייכות, והבכי שלך בטח חלקו הורמונלי אז אל תדאגי, והעיקר, לדעתי אנחנו צריכות לארגן לנו פעם בשבועיים מפגש תמיכה של אמהות ופשוט להוציא הכל, את הקיטורים על הבעלים שישנים "נורא חזק" בלילה, את הקיטורים על הקילוגרמים שלא יורדים ועל החרדות...אח, החרדות.... אז נתחיל להריץ את זה, אה? אני שולחת מסר לסיגל.... ובינתיים שולחת לך חיבוק עז!!!!!!

למעלה