אוףףףףףףףףףף

luchkes

New member
אוףףףףףףףףףף

שלום לכולם. האמת שזו הפעם הראשונה שאני כאן. נושא הוא הפורום הזה קרוב מאוד לליבי עכשיו כי היום הייתי חלק מהמלחמה הזו.. (מלחמת המינים) זה לא יאומן כמה שתקשורת לקויה בין גבר לאישה יכולה להרוס באופן טוטאלי משהו שאולי יכול היה להיות מוצלח... ומעבר לעניין התקשורת, אני אישית חוטאת בחטא הגאווה. זה כמעט בלתי אפשרי לוותר עליה.. כמה הייתי רוצה פשוט להוריד את כל המסכות, את העוקצנות והציניות, ולהיות אני. להפסיק לרצות לנצח כל הזמן ופשוט לשתף פעולה. להפסיק לנסות לשדר שאני חזקה ושכלום לא משפיע עלי ולהראות שגם אני מרגישה וגם אני פגיעה, הרי בסופו של דבר כולנו פגיעים לא? אז למה זה לא הולך? מישהו מבין אותי?

נועם m

New member
נראה לי...

גם אני כזו. אבל נראה לי שכשאני מכירה מישהו שבאמת חשוב לי, כבר יותר קל להסיר את המסכות... את יודעת, לפעמים אפשר לתקן דברים גם בדיעבד. גם אם שידרת משהו, ופגעת אולי במישהו תוך כדי, אפשר לתקן את זה. תתנצלי, או תנסי להסביר מה באמת עבר לך בראש. קל יותר לעשות את זה לאחר שאמרת את מה שאמרת, מאשר לחשוב על כך תוך כדי. אין ספק שזה דורש להתגבר על גאווה מסויימת, אבל קל יותר לעשות את זה כשיש כבר רגשות חרטה... ןמניסיון- ברגע שאת באמת עושה את זה- מסבירה את עצמך, את מרגישה כל כך הרבה יותר טוב... אפשר לצאת לפעמים מסיטואציות כאלה בצורה הומוריסטית (אם הנסיבות מתאימות). תירוץ קבוע אצלי למשל הוא "זה הזמן הזה בחודש, אתה יודע... אני לא באמת עצמי... בעיות שלעולם לא תסבול מהן..." ובמקרה שלי לרוב זה גם נכון!
את רוצה אולי לפרט יותר לגבי מה שקרה וכך נוכל לעזור יותר?

TheWhiteTigris

New member
ובכן...

ציניות זה לא תוצר יחודי לנשים, אלא בעיקר תוצר המציאות הישראלית. כך שגם בנים וגם בנות יזדהו איתך. חטא הגאווה - אצל הגברים הוא יותר חזק, והוא גם גורם לנו לעשות דברים בניגוד לרצוננו לפעמים, כך שגם בזה אני יכול להזדהות איתך.

הי...

מבינה ועוד איך מבינה. לקח לי המון זמן להחליט שהגיע זמן להוריד את המסכות. ועוד יותר זמן לעשות את זה. זה עדיין לא קרה :) חטא הגאווה... מלווה אותי שנים. זה יכול להרוס הרבה דברים טובים. הציניות הזו רק פוגעת באחרים. רק כשמרגישים את זה על עצמנו, מבינים שזה מיותר. אך קל לדבר. איך לעשות? תמיד כשאני מחליטה שזהו, די לציניות, הגאווה לא נותנת לזה להתממש. למה אנחנו פוחדים להיות עצמנו? יותר נוח לנו (לחלקנו) לשחק. אולי כי אנחנו פוחדים שה"אני" האמיתי לא מספיק חזק/מעניין וכו' אבל מתישהו מגלים שהמשחק יכול להימשך לנצח.

luchkes

New member
זה מצחיק כי..

השיטה המעוותת הזאת שבה אנחנו משתמשים כדי "להגן" על עצמינו, בסופו של דבר מהווה את המכשול העיקרי שלנו. נו טוב... מודעות היא השלב הראשון, אז יש לנו סיכוי, לא ? (-;

למעלה